amd-apud
PC računari

AMD predstavio tri nova člana u ponudi A-Serije i E-Serije APU-ova

 AMD  je danas predstavo tri nova člana u njihovoj ponudi A-Serije i E-Serije Mobilnih Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU-ova) – nudeći rešenja idealno pozicionirana da odgovore na potrebe današnjeg PC tržišta sa dramatično povećanim performansama i energetskom efikasnošću, kao i sa portfoliom jedinstvenog korisničkog iskustva i superiornih igračkih i grafičkih sposobnosti:

 • ·         AMD-ov Elitni Mobilni APU iz 2013. (prethodno poznat pod kodnim nazivom “Temash”) – je prvi na svetu 28nm, četvoro-jezgarni x86 sistem na čipu (SoC) APU za taktilne notbukove, tablete i hibride, malog formata izrade, od 13-inča i manje;
 • ·         AMD-ov  Mejnstrim Mobilni APU iz 2013. (prethodno poznat pod kodnim nazivom “Kabini”) – je prvo i jedino četvoro-jezgarno x86 rešenje za taktilne notbukove osnovnog-nivoa, malog-formata izrade;
 • ·         Nova, nisko potrošna verzija, AMD APU-a Elitnih Performansi (prethodno poznata pod kodnim nazivom “Richland”) nudi najbolje grafičke i računarske performanse među APU-ovima za ultratanke notbukove.

amd-apud

Ovi novi APU-ovi su dizajnirani da efikasno balansiraju potrebe širokog niza novih i tradicionalnih  mobilnih PC korisnika i već su dostupni danas od strane najvećih proizvođača računara na svetu, uključujući i danas predstavljene proizvođače  Acer i HP.

“Klijentsko tržište je evoluiralo – sa velikom raznovrsnošću tipova formata izrade mobilnih uređaja i većim zahtevima softverskih performansi –AMD je u jedinstvenoj poziciji da pruži najbolje procesore koji mogu izaći u susret potrebama današnjih korisnika mobilnih uređaja,” kaže Lisa Su, viši potpredsednik i generalni menadžer, Globalne Poslovne Jedinice AMD-a. “Pošto računarstvo sve više postaje vizuelno i kako se grafički procesori sve više upotrebljavaju za obradu  različitih tipova procesa, naša posvećenost softverskoj zajednici i APU arhitektura čini nas drugačijim od konkurencije i omogućava nam da pružimo najbolje korisničko iskustvo bez obzira da li je u pitanju tablet, hibridni uređaj ili notbuk.”

 

Detalji o AMD Mobilnoj APU Platformi iz 2013.

AMD Elitni Mobilni APU iz 2013.

 • ·         Prvi na svetu 28nm, četvoro-jezgarni x86 SoC APU, pruža najbolje grafičko iskustvo u odnosu na bilo koji drugi SoC na planeti namenjen taktilnim notbukovima, tabletima i hibridima, malog formata izrade, od 13-inča i manje, i omogućava superiorno HD media iskustvo i visok kvalitet igranja.
 • ·         Dostupna u okviru AMD A-Serije APU-ova – ova nova platforma dolazi u dvo- (A4) i četvoro-jezgarnim (A6) konfiguracijama, kombinuje Centralne Procesorske Jedinice (CPU) sa “Jaguar” x86 jezgrom i Graphics Core Next AMD Radeon™ 8000 Serije grafiku.
 • ·         Do 172 procenata veće CPU performanse i 212 procenata bolje grafičke performanse u odnosu na svoje prethodnike 1,2, sa trajanjem baterije i do 12 sati u stanju mirovanja 3.
 • ·         Do 45 procenata duže trajanje baterije i pet puta veće GPU performanse u odnosu na konkurenciju 4,5.
 • ·         Puna podrška za 1080p taktilne displeje i puna podrška za Microsoft Windows sposobnosti, uključujući i podršku za “Windows Blue.”

 

AMD Mejnstrim Mobilni APU iz 2013.

 • ·         Najbolja-u-klasi grafika i prvi-u-klasi x86 četvoro-jezgarni SoC pruža idealan balans funkcionalnosti i pristupačnosti taktilnih notbukove osnovnog-nivoa, malog formata izrade.
 • ·         Kombinacija dva ili četiri “Jaguar” x86 CPU jezgra sa Graphics Core Next AMD Radeon HD 8000 Serije grafikom, pruža zaprepašćujuće vizuelne performanse i celodnevno trajanje baterije 6.

o   Četvoro jezgarne verzije AMD Mejnstrim Mobilnih APU-ova iz 2013. AMD A-Serije APU-ova (A4 i A6 modeli), su prva i jedina četvoro-jezgarna rešenja za taktilne notbukove osnovnog nivoa i malog formata izrade.

o   Dvo-jezgarne verzije su AMD E-Serije APU-ovi, sa dostupnim E1 i E2 modelima.

 

 • ·         Do 132 procenta bolje vizuelne performanse i 127 procenata bolje produktivne performanse, plus i 25 procenata bolja efikasnost potrošnje u odnosu na prethodnu generaciju 7,8,9, sa trajanjem baterije i do 11 sati u stanju mirovanja 10.
 • ·         Do 88 procenata bolje grafičke performanse, 33 procenta bolje igračke performanse i 29 procenta brža kompresija fajlova u poređenju sa prethodnom generacijom 11,12,13.

 

AMD APU Elitnih Performansi iz 2013.

 • ·         Vrhunski  AMD A-Serije APU sa A8 i A10 modelima koji pružaju najbolje grafičke i računarske performanse među APU-ovima, uključujući elitne performanse i trajanje baterije, inovativne funkcionalnosti za nova PC korisnička iskustva i najveći nivo zabave, sve to po izuzetno povoljnoj ceni vrhunskih ultratankih notbukova.
 • ·         Do 12 procenata bolje produktivne performanse i 20-40 procenata bolje vizuelne performanse u odnosu na prethodnu generaciju 14,15, uključujući i do 51 procenat bolju efikasnost u prikazu HD videa 16 i 13 sati trajanja baterije u stanju mirovanja 17.
 • ·         Između 39-72 procenata bolje igračke performanse u odnosu na konkurenciju 18.

 

Korisničko iskustvo sa AMD Mobilnim APU-ovima iz 2013.

Svi AMD APU-ovi su dizajnirani da pruže najbolje korisničko iskustvo u računarskim aktivnostima koje su danas od najvećeg značaja za korisnike. AMD se nalazi u jedinstvenoj poziciji da ovo postigne zahvaljujući svom izuzetnom iskustvu koje obuhvata ne samo tradicionalnu, x86 računarsku arhitekturu koja je najpogodnija za produktivno-fokusirane zadatke poput obrade teksta i rada sa tabelama, već i obradu grafike za nove tipove korisničkih interfejsa, kao i multimedijalne i grafički intenzivne poslove. Tri nova, danas predstavljena, AMD APU-a pružaju veliki broj funkcionalnosti vezanih za rad i interakciju sa mobilnim uređajima na sasvim novi način.

 

  • AMD Gesture Control19 — Kontrola osnovnih funkcionalnosti upotrebom pokreta ruku;
  • AMD Face Login20 — Brzo prijavljivanje u Windows i druge Internet stranice;
  • AMD Screen Mirror21 — Bežična razmena video sadržaja sa bilo kojim TV-om i displejom koji to podržavaju.

   

  • AMD Radeon™ Grafika sa DirectX® 11.1 podrškom — Uživanje u performansama diskretnog-nivoa za čiste i jasne fotografije, filmove i igre.
  • AMD Dock Port — Upotreba i do četiri eksterna monitora i sinhronizacija sa drugim uređajima putem samo jedne konekcije.
  • AMD AllDay™ Power — Celodnevna mobilnost uz dugotrajno trajanje baterije.
  • AMD Start Now technology22 — Pokretanje računara ili nastavak rada iz hibernacije u samo par sekundi.

  Leave a Reply