PC računari

AMD predstavlja R7 Seriju grafičkih kartica sa AMD Radeon R7 240, AMD Radeon R7 250 i AMD Radeon R7 260X GPU-ovima

AMD je danas lansirao AMD Radeon™ R7 240, AMD Radeon™ R7 250 i AMD Radeon™ R7 260X, nove GPU-ove za novu eru u PC igranju. AMD Radeon™ R7 Serije grafičke kartice su idealno rešenje za svakodnevne igrače koji su u potrazi za povećanjem performansi njihovih PC računara.

Bazirane na višestruko-nagrađivanoj AMD Graphics Core Next (GCN) arhitekturi, sve AMD Radeon R7 Serije grafičke kartice podržavaju Mantle, tehnologiju razvijene od strane AMD-a, namenjenu proizvođačima igara u svrhu iskorišćavanja pune snage GCN jezgara i pojednostavljivanje procesa razvoja igara[i] i za PC i za konzole. Igre sa podrškom za Mantle biće u mogućnosti da na prirodan način komuniciraju sa hardverom baziranim na GCN arhitekturi, i tako iskoriste hardversku optimizaciju koja pruža revolucionarne performanse i kvalitet slike.

amd-r7

“Izgrađeni na GCN arhitekturi, AMD Radeon R7 Serije GPU-ovi su dizajnirani da pruže optimalne performanse i kvalitet slike, korisnicima koji su u potrazi za unapređenjem grafičkih performansi njihovih PC računara,” kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni potpredsednik i generalni menadžer Grafičke Poslovne Jedinice u AMD-u. “Mi imamo šampionske proizvode po u svakom cenovnom rangu i AMD je ponosan što je u mogućnosti da pruži pristupačan hardver dizajniran za performanse koje odgovaraju svim potrebama igrača.”

AMD Radeon R7 240 i AMD Radeon R7 250 grafičke kartice pružaju zapanjujuće grafičke performanse, za pretraživanje interneta i editovanje video sadržaja. Sa AMD App Akceleracijom, korisnici mogu ubrzati performanse aplikacija putem moćnih sposobnosti paralelnog izračunavanja koje pruža GCN arhitektura[ii]. Pored toga, AMD Radeon R7 Serije grafika u potpunosti podržava DirectX® 11.2 i korisnicima daje mogućnost da otključaju neverovatne grafičke performanse i nove sposobnosti Windows 8.1 operativnog sistema.

AMD Radeon R7 260X grafička kartica sadrži performanse i skup sposobnosti najvišeg nivoa po spektakularnoj ceni. Odlika koja ističe AMD Radeon R7 260X grafičke kartice je nova AMD TrueAudio tehnologija, koja omogućava revolucionarno audio iskustvo na slušalicama i stereo zvučnicima[iii]. Opremljene specijalizovanim audio procesorom na samom GPU-u, AMD Radeon R7 260X grafičke kartice će igračima pružiti bogato i veoma impresivno zvučno okruženje, uključujući istinski realan eho, konvoluciono odbijanje i bogatija zvučna okruženja. AMD Radeon R7 260X je oličenje performansi, efikasnosti i vrednosti za igrače u potrazi za grafičkom karticom srednjeg tržišnog segmenta.

Leave a Reply