PC računari

AMD R9 grafičke kartica sa AMD Radeon R9 270X i AMD Radeon R9 280X GPU-ovima

AMD  je danas lansirao AMD Radeon™ R9 270X i AMD Radeon™ R9 280X, GPU-ove dizajnirane odozdo na gore kako bi omogućili novu eru hiper-realističnog igranja u visokim rezolucijama. AMD Radeon™ R9 Serije grafičke kartice su dizajnirane za igrače entuzijaste koji zahtevaju hardver visokih performansi koji pomera granice u realizmu i performansama.

Bazirane na AMD-ovoj višestruko-nagrađivanoj Graphics Core Next (GCN) arhitekturi, AMD Radeon R9 Serije grafičke kartice dobijaju pojačanje kroz Mantle[i], industrijski priznatu tehnologiju razvijene od strane AMD-a, namenjenu proizvođačima igara u svrhu iskorišćavanja pune snage GCN jezgara i u PC-ima i u konzolama. Mantle omogućava pojednostavljeni proces razvoja igara, a igre sa podrškom za Mantle biće u mogućnosti da na prirodan način komuniciraju sa hardverom baziranim na GCN arhitekturi, i tako iskoriste hardversku optimizaciju koja pruža revolucionarne performanse i kvalitet slike.

amd-r9

“Sa GCN arhitekturom i sa Mantle-om, u potpunosti otključane performanse i nenadmašan kvalitet su ugrađeni u DNK svih AMD-pokretanih GPU-ova, a uskoro takođe i svih APU-ova,” kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Grafičke Poslovene Jedinice u AMD-u. “Sa našom novom linijom R9 Serije grafičkih kartica, skrojenih za rad sa narednom generacijom PC igara, AMD je dokazao da Radeon™ znači igranje.”

AMD Radeon R9 Serije grafičke kartice omogućavaju igranje u ultra-rezolucijama putem i UltraHD (4K) monitora, i putem and AMD Eyefinity tehnologije, te pružaju industrijski-vodeće vizuelno iskustvo svim igračima za igranje današnjih i budućih PC igračkih naslove. AMD Radeon R9 270X grafička kartica je idealna za igranje u 1080p rezoluciji sa maksimalnim podešavanjima kvaliteta grafike. AMD Radeon R9 280X grafička kartica je idealno rešenje za 2560×1440 rezoluciju a pošto je opremljena sa 3GB video memorije stvorena je za igranje grafički najzahtevnijih naslova kao što je to “Battlefield 4”.

Leave a Reply