AMD-Radeon-HD-7990
PC računari

AMD Radeon HD 7990 – najbrža grafička kartica na svetu

 AMD je danas lansirao AMD Radeon™ HD 7990, najbržu na svetu grafičku karticu, dizajniranu za igrače koji žele da svoje PC igračko iskustvo podignu na najviši nivo. Bazirana na višestruko nagrađivanoj AMD Graphics Core Next (GCN) arhitekturi sa AMD Eyefinity tehnologijom, AMD Radeon HD 7990 grafička kartica pruža nenadmašne performanse i vrhunsku tehnologiju za igranje najnovijih DirectX 11 igara u ekstremnim rezolucijama i multi-monitorskim konfiguracijama.

AMD-Radeon-HD-7990

“Ako čeznete za ultimativnom stvar u PC igranju, jasan i dominantan izbor je grafička kartica Radeon HD 7990. Ni jedna druga grafička kartica na tržištu ne može da ponudi takvo nenadmašno igračko iskustvo koje nudi Radeon HD 7990, i takođe dolazi i sa osam AAA igračkih naslova optimizovanih za višestruko nagrađivanu AMD Radeon GCN arhitekturu,” kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Grafičke Poslovne Jedinice, u AMD-u. “I ovaj put, AMD rastura sve benčmarke svojom vrhunskom tehnologijom.”

AMD ističe svoju posvećenost pružanju najboljeg PC igračkog iskustva predstavljanjem AMD Radeon HD 7990 grafičke kartice sa osveženim “Never Settle: Reloaded” paketom AAA igračkih naslova. Pored “Crysis® 3,” “Bioshock® Infinite,” “Tomb Raider™” i četiri druga igračka naslova, AMD je u paket uključio i veoma iščekivani Ubisoft®-ov “Far Cry® 3: Blood Dragon”. Ovaj igrački naslov će u znak zahvalnosti biti ponuđen svim prethodnim “Never Settle: Reloaded” kupcima i biće automatski dodat na njihov kod za preuzimanje.

“‘Far Cry 3: Blood Dragon’ je prava sajber pucačina koja stvari ne uzima za ozbiljno. U žanru koji je zasićen super ozbiljnim igrama realističnih priča i mesta dešavanja, mi smo osetili da je vreme da ubacimo jednu super zabavnu staromodnu robo-pucačinu,” kaže Din Evens (Dean Evans), kreativni direktor u Ubisoft-u. “Ubisoft-ov odnos sa AMD-ovim Gaming Evolved programom spaja  dananje najtraženije PC igračke naslove sa najnaprednijim grafičkim tehnologijama. Sa AMD Radeon tehnologijama, naše vrhunske igre – uključujući i ‘Far Cry 3: Blood Dragon’ – mogu biti igrane sa kvalitetom i performansama koje smo mi imali na umu.”

Stalne AMD-ove inovacije u domenu grafičkih tehnologija omogućavaju da igrači-entuzijasti igraju najnovije popularne PC igre sa maksimalnim podešavanjima: na primer “Tomb Raider” sa uključenom TressFX kosom, ili zahtevni “Crysis 3” u 4K rezoluciji. Impresivni, AMD Radeon HD 7990 GPU je bila odabrana grafička kartica za javno predstavljanje Electronic Arts-ove “Battlefield 4,” igre koja će se u prodaji naći tokom jeseni 2013.

Ključne Funkcionalnosti i Prednosti AMD Radeon™ HD 7990 Grafičkih Kartica

 • Ultimativna Brzina: Dva uparena na svetu najnaprednija GPU-a sa 6GB GDDR5 memorije, čine AMD Radeon HD 7990 najbržom grafičkom karticom na svetu;
 • Više Ekrana, Više Piksela: Podrška za do šest simultano povezanih monitora putem AMD Eyefinity tehnologije, a i idealna je grafička kartica za igranje na Ultra HD monitorima (4K rezolucije);
 • Tišina je zlata vredna: Pri opterećenju od 100%, AMD Radeon HD 7990 GPU tro-ventlatorski hladnjaci tiho šapču i tiši su nego prosečna biblioteka [iii].

“Never Settle: Reloaded” je sada dopunjen – paket besplatnih igara

Sa lansiranjem AMD Radeon HD 7990 grafičke kartice, AMD je ponudio najveći u istoriji paket besplatnih igara, sa ukupno osam naslova :

 • Crysis 3
 • BioShock Infinite
 • Tomb Raider
 • “DeusEx: Human Revolution™”
 • “Sleeping Dogs™”
 • “Hitman: Absolution™”
 • “Far Cry® 3”
 • “Far Cry 3: Blood Dragon”

AMD Radeon HD 7990 grafička kartica će u toku naredne dve nedelje biti dostupna širom sveta, sa očekivanom maloprodajnom cenom od $999 USD.

Leave a Reply