amd-radeon
PC računari

AMD Radeon HD 8000M mobilna i HD 8000 desktop grafika

AMD Radeon HD 8000M mobilna i HD 8000 desktop grafika za OEMs vam predstavlja najnoviju GCN arhitekturu, kompletnu directX 11.1 podržku i inzvanredan rad po vatu.

AMD  lansirao je AMD Radeon™ HD 8000M Seriju mobilne grafike procesorskih jedinica (GPUs) napravljenih tako da omogućavaju dobru grafičku podršku mnoštvu notebook dizajnima, uključujući i faktor lake prenosivosti i ne masovnog, modernog dizajna forme. AMD Radeon HD 8000M Serija je prva notebook GPUs koja je ponuđena uz inzvarednu AMD Graphics Core Next (GCN) Arhitekturu, što zajedno donosi savršenu kompjutersku moć i rad, dok se produžava vek baterije kroz AMD Enduro Technology. Dizajn se trenutno transportuje sa ASUS-om i Samsung-om, sa Lenovo-m i OEMs isporukom.

amd-radeon

Dodatno, AMD dostupnost AMD Radeon™ HD 8000 Serije desktop grafike, biće samo kroz OEMs. AMD Radeon HD 8000 Serijske komponente su revolucionarna GCN Arhitektura koja podržava DirectX® 11.1 za optimalno ubrzanje za Windows® 8, AMD App ubrzanje povećava GPU , i nudi inteligentnu moć menadžment tehnologije kao što je AMD PowerTune sa dodatnim naponom1,3,4. Obe objave predstavljaju predanost i obavezu AMD’a da obezbedi idealna grafička rešenja za svakodnevnu upotrebu notebook i desktop uređaja, bez obzira da li igrate igrice, gledate online HD filmove, pravite prezentacije ili editujete fotografije i video snimke.

“Sadašnje jednovremeno plasiranje naše AMD Radeon HD 8000M Serije za mobilnu i AMD Radeon HD 8000 Seriju za desktop grafiku označava veliku prekretnicu za AMD – mi sada donosimo sposobnosti i kvalitete naše GCN Arhitekture, kao i punu DirectX 11.1 podršku vrlo širem tržištu,” rekao je Matt Skynner, korporativni potpredsednik i generalni menadžer, AMD Grafike. “Više nego ikada, AMD osigurava korisnike potpunom podrškom kada je grafička moć u pitanju.  AMD Radeon 8000M Serija za mobilne telefone i AMD Radeon HD 8000 Serija za desktop dostavlja inzvanrednu računarsku moć zarad produktivnosti  drajva i multimedijalnih aplikacija, pomaže poboljšanju kvaliteta videa i slika, od web traženja do igrica, pružajući dugo trajanje baterije u svakom ovakvom vršenju radnje.

AMD Radeon HD 8800M, HD 8700M, HD 8600M i HD 8500M GPUs su moćni grafički oslonci, idealni za one koji traže dodatne opcije na svojim notebook-ovima i žele superiorniji, industrijski kvalitetniji grafički doživljaj. Bez obzira da li ste u pokretu, na poslu ili u kući, AMD Radeon HD 8000M Serija odgovara na svakodnevne potrebe svakog korisnika. AMD Radeon HD 8000M Serija i AMD Enduro Tehnologija je najsavremenije rešenje čuvanja baterije koje povećava ili smanjuje GPU upotrebu i snagu, u zavisnosti od potreba. Korisnici će iskusiti redizajniran interfejs sa potpunom moći kontrolisanja koja inteligentno detektuje izvor energije i GPU, dozvoljavajući aplikacijama da se neprimetno smanjuju ili povećavaju. Dodatno, nov korisnički interfejs ima ručna podešavanja idealna za većinu korisnika, sa ekspertnim menjanjem mode-opcija, namenjenu entuzijastima i korisnicima koji zahtevaju veću radnu snagu.

Karakteristike AMD Radeon HD 8000M Serije GPUs:

  • Projektovana za radnje: AMD Aplikacijskog ubrzanja drajvova GPU-ubrzanju komponenata u Windows-u 8 pobiljšavajući rad i brzinu aplikacija dok napredne GPU procene kapaciteta omogućavaju korisnicima da imaju više pokrenutih aplikacija istovremeno i da uživaju u bogatom i čistom video snimku, kao i da se prepuste brzom i lakom igranju igrica.4
  • Stabilna, pouzdana, bogata alatima: AMD Catalyst™ Tehnologija je dizajnirana tako da dozvoljava korisnicima kontrolu svakog aspekta njihovog GPU-a i da osigurava stabilnost hardvera.
  • Impresivna 3D vizualizacija: AMD HD3D Tehnologija omogućava 3D sposobnosti ekrana svakog PC računara, aplikacije dozvoljavaju korisniku da vidi, napravi, podeli i download-uje u punom stereoskopskom 3D5.

U CES-u, AMD promoviše notebook-ove: ASUS, Dell, Lenovo i Samsung, koji donose AMD Radeon HD 8000M Serijsku grafiku. Za više informacija u vezi ovih najnovijih sistema možete posetiti  www.amd.com/HD8000M.

AMD Radeon HD 8000 Grafička serija za OEM Desktop PCs

AMD Radeon HD 8000 Serija desktop grafičke karte je dizajnirana tako da svakodnevno korišćenje računara postane zabavnije i produktivnije. Vođena GCN Arhitekturom, AMD Radeon HD 8000 Grafička serija dolazi potpuno opremljena sa  AMD ubrzanjem aplikacija obezbeđujući bogato Windows 8 iskustvo i pojačan rad kada se koriste svakodnevne aplikacije, kao što su web pretraživači i zahtevni sajtovi4. Korisnici će iskusiti superioran vizuelni izgled i besprekoran rad uz podršku za DirectX 11.1, kao i za PCI Express 3.01. AMD Radeon HD 8000 Grafičke karte takođe upotrebljavaju AMD ZeroCore Power tehnologiju koja pospešuje čuvanje baterije kada kompjuter u ”praznom hodu”. AMD Radeon HD 8000 Grafička serija će biti dostupna za desktop sisteme za većinu OEM-sa, počevši od kraja Januara 2013.

Leave a Reply