PC računari

AMD Serija-9 čipsetova otvara put narednoj generaciji super-moćnih desktop PC-ja

AMD  je juče lansirao Seriju-9 svojih čipsetova, pomažući tako proizvođačima PC-ja u razvoju naredne generacije desktop računara visokih performansi. Kompanija je takođe predstavila i svoju 2011 HD Tablet Platformu, baziranu na AMD Z-Seriji Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU-ova), koja pruža živopisan prikaz multimedijalnih sadržaja brzo-rastućem tržištu Microsoft Windows-baziranih tablet računara. Ovi novi AMD proizvodi su dizajnirani da pruže mnogo impresivnije digitalno iskustvo za PC i tablet tržište.

“Kako se zahtevi kupaca za realnijim i živopisnijim vizuelnim iskustvom uvećavaju, stvorila se potreba za višim performansama, glatkom i živopisnom grafikom kao i za neprikosnovenom računarskom snagom,” kaže Džon Tejlor (John Taylor), director proizvodnog marketinga u AMD-u. “Od tableta do desktopa, AMD čini moćno računarstvo dostupno svima.”

Desktopovi su osnaženi AMD Serijom-9 čipsetova

AMD-ova Serija-9 čipsetova predstavlja osnovu za otključavanje ekstra visoko-oktanskog AMD desktop iskustva. Čipset je ključna kompnenta AMD-ove sladeće generacije “Scorpius” desktop platforme, koja će takođe uključivati i 8-jezgarni “Zambezi” procesor i AMD Radeon™ HD6000 serije diskretnu grafičku karticu koja pruža živopisno HD igračko i zabavno iskustvo, ekstreman multitasking, fina podešavanja i overkloking.1

Serija-9 čipsetova je prva serija čipsetova sa podrškom za AMD AM3+ soket procesore, ali je u isto vreme i unazad kompatibilna sa AM3 soket procesorima. Ploče bazirana na ovim čipsetovima pružaju izuzetno visoke performance i podršku AMD CrossFireX™ tehnologiji koja omogućava upotrebu i do četiri AMD Radeon™ GPU-a za ostvarivanje neverovatnih grafičkih performansi. Dodatno, ovi čipsetovi podržavaju menadžment radnih učestanosti putem AMD OverDrive™ softvera. Takođe, Serija-9 čipsetova podržava i do šest SATA 3.0 6Gbps hard disk interfejs porta, Gigabit Ethernet, HyperTransport™ 3.0 technologju i PCI Express® Generacije 2.0 za ekstremno računarsko iskustvo na poslu i u igrama.

Linija Serije-9 čipset matičnih ploča biće dostupna od sterane velikog broja proizvođača, uključujući ASRock, ASUS, Biostar, ECS, Foxconn Technology GIGABYTE Technology, Jetway i MSI.

Windows tablet računari dobijaju AMD grafički podsticaj

Do 2015. Gartner predviđa da će tablet tržište prevaziči cifru od $200 miliona i kako tržište bude sazrevalo, AMD će nastaviti sa proširenjem svoje APU ponude, pružajući moćnu diskretnog-nivoa grafiku na jednom čipu namenjenu tablet računarima i drugim mobilnim uređajima.2 Pored svoje duboke integrisanosti sa operativnim sistemima poput Windows-a, AMD 2011 HD Tablet Platforma pruža podršku i za HTML 5, Adobe Flash 10.2 i eksterne monitore, omogućavajući čist grafički prikaz za igre, striming videa i druge vidove zabave koji unapređuju ikustvo krajnjeg korisnika. Takođe nudi sigurnost visokog nivoa, pružajući kreatorima IT poslovne politike u firmama mogućnost da svojim radnicima u pokretu pruže lagodnost upotrebe tablet računara.

AMD VISION Tehnologija

VISION Tehnologija blisko usklađena sa evolucijuom procesa kupovine PC računara, minimizujući upotrebu tehničkog žargona i specifikacija, pomažući kupcima u izboru najboljeg PC-ja koji zadovoljava njihove potrebe. Da bi se kupcima osiguralo jasno razumevanje ponude pri odabiru pravog PC-ja, AMD je uveo novi sistem označavanja. Notbukovi i desktop računari pokretani najnovijim AMD Fusion APU-ovima obeležavaju se sledećim oznakama VISION iskustva:
· VISION A8 Serije PC-i će pružati brilijantne HD performanse, kupcima koji žele ekstreman multitasking, onlajn igranje i video editing.

· VISION A6 Serije PC-i će pružati brilijantnu HD zabavu, sjajan napredni multitaskint, editovanje fotografija i prikaz HD videa.

· VISION A4 Serije PC-i će pružiti sjajnu HD svakodnevnu upotrebu, osnovni multitasking i ostajanje u kontaktu sa prijateljima i porodicom.

· VISION E2 Serije PC-i će pružiti pametan HD sa glatkim 1080p HD video prikazom putem AMD Video Akceleratora.

· AMD HD Internet Serija će pružiti živopisno, u-pokretu računarsko iskustvo na mobilnim uređajima poput ultra-tankih i netbuk računara.

AMD je takođe uveo i nove identifikatore za VISION za usaglašavanje sa novim oznakama. Ovaj novi identitet, kupcima koji traže više tehničkih detalja, specificira grafičke i procesorske osobine notbuk i desktop računara baziranih na AMD Fusion Familiji APU-ova.

Na COMPUTEX sajmu 2. Juna, Mandžu Hedždi (Manju Hegde), korporativni potpredsednik, AMD-ovog Fusion Experience Programa će predstaviti “Oslobađanje Pune Moći PC-ja – Razvoj Softvera za AMD Fusion APU-ove.” Za detalje i za registraciju, posetite www.amdcomputex.com.tw .

Leave a Reply