amd
PC računari

“AMD Turbo Dock” tehnologija usklađuje performanse i potorošnju električne energije

AMD  kreator kategorije performansnih tableta, danas predstavlja novu tehnologiju namenjenu hibridnim PC računarima koja pruža bezkompromisno mobilno PC iskustvo kako u tabletnom modu tako i u modu kada je priključena tastatura. Hibridni PC računari su novi segment tržišta, nalaze se između potpunih notbuk računara i pravih tableta za koje će svoja rešenja AMD demonstrirati naredne nedelje na Mobile World Congress 2013 sajmu u Barseloni, pored demonstracija samostalnih performansnih tableta.

amd

AMD Turbo Dock tehnologija automacki usklađuje povećanje performansi  AMD Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU) kada je hibridni PC priključen na baznu tastaturu i kada se koristi za kompleksnije zadatke poput kreiranja sadržaja. Takođe, AMD Turbo Dock tehnologija je dizajnirana da smanji potrošnju električne energije kada se PC nalazi u tablednom režimu, na taj način produžavajući trajanje baterije i produža duže gledanja filmova ili video sadržaja, kao i duže vreme za pretraživanje Interneta.

“Sa našim najnovijim APU-ovima, AMD ima za cilj pružanje kompletnog i potpunog PC iskustva na tablet i hibridnim PC računarima, koje do sada nije bilo dostupno,” kaže Stiv Belt (Steve Belt), potpredsednik divizije AMD Proizvoda Ultra-niske potrošnje.  “AMD Turbo Dock tehnologija ispunjava te ciljeve dinamičkim prilagođavanjem potrebama korisnika kako bi im se pružilo optimalno iskustvo i trajanje baterije bilo da gledaju video sadržaj, igraju DirectX® 11-bazirane igre ili da kreiraju poslovne PowerPoint prezentacije.”

Očekuje se da će se AMD Turbo Dock thenologija pojaviti ove godine na hibridnim PC računarima baziranim na sistem-na-čipu (SoC) procesorima kodnog naziva“Temash” sa AMD Radeon™ HD grafikom.  “Temash” je AMD-ov najnoviji mobilni procesor ultra-niske potrošnje, namenjen Windows 8 tabletima i hibridni PC računarima koji pruža pet puta veće grafičke performanse nego konkurentna x86 rešenja. Prezentacija na Mobile World Congress sajmu će uključivati demonstracije najmodernijih aplikacija i igara i na četvoro-jezgarnim i na dvo-jezgarnim verzijama procesora izrađenim u 28nm tehnologiji proizvodnje.

“Istraživanje kompanije IDC pokazalo je da su dve najvažnije stvari koje korisnici tablet zahtevaju od svojih uređaja, brzina i visoka rezolucija displeja,” kaže Tom Majneli (Tom Mainelli), direktor istraživanja vezanih za tablete u IDC-u. “Balansiranje performansi na uređajima sa displejima visoke gustine piksela i potrebe korisnika za dugim trajanjem baterije je esencijalna stvar za kreiranje sjajnog tablet iskustva. Tehnologije poput AMD-ove nove generacije APU-ova kodnog naziva ‘Temash’ su rešenje za izlazak u sustret tim potrebama.”

Druge vrhunske karkteristike dostupne na AMD-baziranim tabletima i hibridnim PC računarima uključuju:

·         Pristup AMD AppZone, svakodnevnom izvoru pristupa popularnim aplikacijama koje su sposobne da iskoriste pun potencijal računarskih sposobnosti procesora;

·         AMD Start Now tehnologiju koja omogućava brzo uključivanje sistema i brzo buđenje iz sna;

·         AMD Radeon HD grafiku na APU, sa podrškom za punu HD 1080prezoluciju, HDMI izlaz za priključivanje spoljnog ekrana i impersivne performanse u igrama sa podrškom za Microsoft DirectX 11

·         Podršku za Windows 8 i Windows 7 i kompatibilnost sa svim dosadašnjim Windows aplikacijama

Leave a Reply