PC računari

Apacer preuzima vođstvo na mini-SATA SSD tržištu

Prateći MO-297 kao standard za 1.8-inčne slim SSD (Solid State Drive), JEDEC je nedavno objavio još jednu standardizovanu specifikaciju MO-300 za mSATA SSD. Da bi napravio prvi korak na tržištu embedded/mobile uređaja, Apacer vodeći proizvođać memorijskih modula 9. juna je zvanično predstavio rešenje SATA modula koje zadaovoljava ovu specifikaciju: SDM (SATA Disk Module) II M1 i koja nudi više mogućnosti za OEM korisnike.

Pošto koristi 52-pin “gold finger” mSATA konektor i pošto je mini PCIe formata (50.8mmx29.8mm), SDM II M1 manji je za oko 75% u poređenju sa tipčnim 2.5”SATA SSD-ovima. Zbog prednosti njegovog malog formata, SDM II M1 osvojio je pažnju mnogih međunarodnih giganata, i uspešno je predstavljen u mnogim mobilnim komunikacionim uređajima.
Najnoviji proizvod Apacer Technology, SDMII M1 koristi SLC (single-level cell) fleš memorije visoke pouzdanosti i prati JEDEC MO-300 mSATA SSD specifikaciju standarda u smislu dizajna, dimenzija i konektora za povezivanje. On ima 52-pinski “gold finger” mSATA konektor i podržava SATA 3.0 Gb/s transmisionu međuvezu, sa maksimalnom sekvencijanom read/write brzinom do 100/100 MB/sec i dostupnim kapacitetima od 4GB – 32GB. Kako bi bio sigurnije povezan na matičnu ploču, proizvid ima par otvora za vijke na dnu, dizajnirane da unaprede sigurnost sistema smanjujući vibracije i pomeranje.

bi zadovoljio različite potrebe korisnika u smislu cene proizvoda, Apacer je predstavio SDM II M1-M koji ima MLC (Multi-Level Cell) fleš memorije u ovoj proizvodnoj liniji, sa sekvencijalnom read/write brzinom do 95/50 MB/sec i dostupnim kapacitetima od 4GB – 64GB. Pored toga, da bi se povećala pouzdanost proizvoda, SDM II M1 i SDM II M1-M se odlikuju mnogim tehnološkim prednostima, uključujući Global Wear Leveling, S.M.A.R.T tehnologiju, 8-bit/15-bit ECC funkciju i intelligent power failure funkciju oporavljanja. Kompatibilan sa strogim U.S. vojnim standardima MIL-STD-810F, on je kvalitetno storidž rešenje sa high-speed performansama.

Masovna proizvodnja SDMII M1 i SDMII M1-M je već počela. Uzorci za ocenu i testiranje su već dostupni za kupce

Leave a Reply