PC računari

Apple Time Capsule – savršen čuvar podataka

U vremenu u kojem živimo informacije su ključ opstanka i napretka, a briga o njihovoj bezbednosti je sve većem broju korisnika na prvom mestu. Digitalni podaci su posebnopodložni krađi, međutim nisu retki ni padovi računarskih sistema sa kojima zauvek možete izgubiti sve što ste godinama čuvali. Kompanija Apple ima rešenje za takve probleme, a zove se – Time Capsule (Vremenska Kapsula).

Time Capsule predstavlja kombinaciju čvrstog diska velikog kapaciteta (2TB ili 3TB) i WiFi bazne stanice preko koje potpuno bežično komunicira sa Mac mašinama. Sa njom možete ostvariti kontinuirani (sve što radite se automatski bekapuje) i manuelni (prebacate na disk samo ono što želite) bekap, a ceo proces sinhronizacije obavlja se u par koraka zahvaljujući Time Machine aplikaciji koja je ujedno zadužena i za bezbednost podataka – nakon unosa naziva i lozinke se pristupa sadržaju diska.

Vremenska Kapsula se pored Mac računara odlično razume i sa PC mašinama, međutim Apple u slučaju te kombinacije ne nudi punu fukcionalnost. Vizuelno gledanosavršeno će se uklopiti u svaki moderan kućni i poslovni prostor zauzimajući veoma malo mesta na radnom stolu. Ako vam se Time Capsule dopada i želite da na duže staze rešite pitanje čuvanja i bezbednosti vaših digitalnih informacija postetite ovu Web adresu na kojoj ćete pronaći i preporučene maloprodajne cene za domaće tržište.

One thought on “Apple Time Capsule – savršen čuvar podataka

Leave a Reply