asus-projektor
PC računari

ASUS B1M bežični LED projektor

Projektor kratkog dometa prikazuje sadržaj putem bežične mreže sa laptop računara, tableta i pametnih telefona

ASUS je danas predstavio prenosivi B1M Ultra-bright bežični LED projektor koji sadrži ASUS Wi-Fi Projection tehnologiju za prezentacije i striming sadržaja bez kablova. Dizajniran za profesionalnu upotrebu, B1M je projektor kratkog dometa, kompaktan i lagan, što ga čini zgodnim za nošenje jer ga praktično možete spakovati u torbu ili ranac. B1M poseduje Eco-LED izvor svetlosti sa 700 lumena koji se veoma malo greje, pali se i gasi praktično trenutno, što sve zajedno pruža duži radni vek uređaja čime se znatno umanjuje ukupan trošak posedovanja.

asus-projektor

Kompaktan prenosivi Wi-Fi projektor – rešenje za višak kablova

ASUS B1M Ultra-bright Wireless LED projektor teži samo 900g i nije veći od kutije za DVD film zbog čega je lako prenosiv i može se koristiti čak i u najmanjim prostorijama. Još jedna prednost B1M projektora je što može koristiti standardni strujni adapter za ASUS laptop (≥65W) pa nema potrebe da nosite dodatno napajanje kada ga koristite uz laptop koji je napunjen.

ASUS B1M poseduje i mali Wi-Fi adapter za direktno bežično povezivanje sa laptop računarem, Android ili iOS uređajima. Na ovaj način, nema potrebe da nosite kabl za prenos slike samo zbog prezentacije jer uređaj omogućava da prezentaciju, dokumenta ili multimedijalne fajlove strimujete na B1M bežičnim putem sa bilo kog mesta u prostoriji. Android ili iOS uređaj se može koristiti i kao daljinski upravljač za prezentaciju a, čak, možete da pravite i beleške direktno na slajdovima pomoću njih.

asus-projektor-1

Dugotrajni LED svetlosni izvor sa niskom radnom temperaturom

ASUS B1M sadrži Eco-LED svetlosni izvor bez žive, sa radnim vekom od 30,000 časova, što snižava troškove održavanja i zamene lampe. Pošto je osvetljenost procenjena na 700 lumena i nadograđena sa DLP® tehnologijom za projektovanje slike, B1M daje živopisnu sliku sa NTSC saturacijom boje od 100% i oštre rezolucije od 1280 x 800 (WXGA) piksela.

Sočivo kratkog dometa može da projektuje sliku dijagonale do 51cm sa razdaljine od samo 1m u odnosu na površinu na kojoj se projektuje, te je B1M idealan za prezentacije u malim prostorima gde bi, u suprotnom, skučeni monitor laptopa bio jedina opcija.

Zahvaljujući niskoj radnoj temperaturi njegovog Eco-LED svetlosnog izvora, B1M ima kratko vreme zagrevanja i gašenja i spreman je za rad u samo pet sekundi, dok se kasnije može spakovati vrlo brzo. Uz to, nožice imaju dve visine za podešavanje a uz to se mogu spakovati, zbog čega je B1M mnogo jednostavniji za podešavanje od projektora koji imaju nožice na zavrtanje, plus, ima opciju auto-keystone correction pomoću koje se automatski podešava slika da bi se dobio pravilan pravougaoni prikaz.

Fleksibilni video ulazi i zvučnici visokog kvaliteta

Kako poseduje širok izbor portova za video input, ASUS B1M može da se koristi sa najrazličitijim izvorima projekcije a USB port i slot za SD kartice omogućavaju da se projektuje slika direktno sa memorijske kartice ili USB uređaja za skladištenje podataka. Dalje, B1M podržava većinu popularnih formata kao što su Microsoft Office dokumenta i PDF, što otklanja potrebu za upotrebom bilo kog laptopa ili drugih prenosivih uređaja. Ugrađeni dvo-vatni stereo zvučnici poboljšani su uz pomoć ASUS SonicMaster audio tecnologije koja puža jasan i glasan zvuk pa nema potrebe za eksternim zvučnicima.

DOSTUPNOST & CENA

ASUS B1M Ultra-bright Wireless LED projektor će biti dostupan od aprila 2013. godine na Tajvanu i u regionima Azija-Pacifik, Evrope i Severne Amerike. Za više informacija kontaktirajte vašeg lokalnog ASUS predstavnika.

Leave a Reply