asus.ploca
PC računari

ASUS donosi overkloking za Haswell procesore na H87 i B85 matične ploče

Ažuriranjem UEFI BIOS-a za ASUS matične ploče bazirane na tel H87 i B85 čipsetima otključava overkloking opcije za novu generaciju Intel Core čipseta K serije

 

ASUS je danas objavio da su u najnovijoj verziji UEFI BIOS-a za matične ploče, bazirane na Intel® H87 i B85 čipsetima, otključane overkloking opcije koje su prethodno bile nedostupne za poslednju generaciju Intel Core™ procesora.

asus.ploca

Pre ovog ažuriranja, overkloking opcije za nove Haswell procesore iz ‘K serije’, bile su dostupne samo na matičnim pločama baziranim na Intel Z87 čipsetu. Zato sada, korisnici koji obožavaju performanse, imaju mogućnost da uz ASUS 8 seriju matičnih ploča, kao što su ASUS H87M-PRO i B85-PRO, iskoriste do maksimuma snagu Haswell K serije procesora.

 

Ekstra performanse — bez ekstra troška

Ažuriranje za BIOS je besplatno za 10 ASUS modela matičnih ploča — H87-PRO, H87-PLUS, H87M-PRO, H87M-PLUS, H87M-E, H87I-PLUS, B85-PRO, B85-PLUS, B85M-E i B85M-G.

Flešovanjem novog BIOS-a moguće je overklokovati putem množioca i baseclock-a otključane Intel procesore iz serije K, kao što su Intel Core i7-4770K i Core i5 4670K. Takođe, BIOS poseduje još nekoliko opcija koje će olakšati život korisnicima: ‘Last Modified’ beleška olakšava da odredite kada i na koji način je izmenjena određena postavka a, sada imate i opciju da sačuvate posebna podešavanja u „omiljene“, što vam omogućava da brzo i jednostavno prebacujete podešavanja za rad sa različitim aplikacijama.

 

Kompletna zaštita za stabilnost vašeg sistema

Svi modeli ASUS matičnih ploča baziranih na Intel 8 seriji čipseta poseduju veoma otpornu 5X Protection tehnologiju koja pruža ultimativnu pouzdanost i trajnost. DIGI+ VRM regulacija napona obezbeđuje preciznu digitalnu kontrolu napajanja procesora kako bi se postigla manja potrošnja energije i bolja stabilnost dok izmenjivi osigurači štite I/O portove i DIMM slotove od kratkog spoja i naglih promena u naponu.

Uz to, zaštita od elektrostatičkog pražnjenja štiti osetljive komponente od elektromagnetskih inteferenci dok čvrsti kondenzatori visokog kvaliteta, čiji je radni vek procenjen na preko 50 godina neprekidnog korišćenja u standardnim uslovima (na 65 stepeni Celzijusa), u ovim uslovima traju preko dva puta duže od tradicionalnih elektrolitičkih kondenzatora.
Sve ove overkloking funkcije za Intel Haswell procesore K serije uz pouzdanost koju pruža tehnologija 5X Protection, potvrđuju posvećenost Asusa da svojim korisnicima pruži najbolje kompjuterske komponente za prihvatljivu cenu.

DOSTUPNOST & CENA

ASUS matične ploče bazirane na Intel 8 seriji čipseta su već dostupne na tržištu. Kontaktirajte vašeg lokalnog ASUS predstavnika za više informacija. Ažuriranje za UEFI BIOS za ASUS matične ploče bazirane na Intel H87 i B85 čipsetima možete preuzeti na dole navedenim linkovima:

Za više informacija, pogledajte stranicu www.asus.com/Motherboards/Intel_Platform_Products

Leave a Reply