PC računari

Asus ENGT240/DI/1GD3/A u Direct Linku

Najnoviji model povoljne, a prilično snažne 3D grafičke kartice sa NVIDIA GeForce GT240 čipom u produkciji kompanije ASUS.

Ova kartica sa 1 GB memorije i HDMI 1.3a video interfejsom predstavlja mainstream 3D grafičko rešenje i značajan novi proizvod u svom cenovnom rangu. ASUS je iskoristio Nvidijino GT215 jezgro koje je izrađeno u finijem procesu izrade (40 nm), što ovom mainstream proizvodu donosi niži nivo zagrevanja, jer nije povećavan broj tranzistora. Manje silicijumsko jezgro znači i da će više GPU-ova moći da se izradi od istog komada silicijuma, te je fabrička cena GPU-a niža i to je preduslov za približavanje tehnologije širim potrošačkim krugovima.

Ovog puta akcenat je na spuštanju PhysiX tehnologije u niži cenovni rang. Kartica se po performansama nalazi između Geforce GT 220 i Geforce 9800GT modela.
Na delu imamo ASUS Xtreme dizajn i sve ono ekstremno što on podrazumeva.
• “Ekstremne” performanse preko GamerOSD i SmartDoctor aplikacije za overklok u realnom vremenu.
• “Ekstremu” bezbednost koju obezbeđuju elektromagnetni oklop (EMI Shield) i strujna zaštita (Fuse Protection). Elektromagnetni štit obezbeđuje sliku sa manje šuma za 66%.
• “Ekstremnu” pouzdanost koju garantuju ojačano ležište za 3D čip (GPU Guard) i ventilator koji je otporan na prašinu, što mu produžava životni vek.

Kartica se može nabaviti u Direct Linku po ceni od 97 evra bez PDV-a.

Leave a Reply