asus-GTX-770
PC računari

ASUS GeForce GTX 770 DirectCU II nova grafička kartica

Kombinuje redizajnirano DirectCU II hlađenje, DIGI+ VRM digitalnu kontrolu napona, i izdržljive Super Alloy Power komponente na najnovijoj NVIDIA grafičkoj karti iz najviše klase

ASUS je danas objavio grafiku GeForce® GTX 770 DirectCU II, bazirano na NVIDIA® GTX 770 grafičkom procesoru sa 1536 CUDA jezgara i 2GB GDDR5 memorije kao i 256-bitni interfejs. Jezgro radi na do 1110MHz, dok memorija dostiže 7010MHz. Ova karta donosi moćan gejming uz DirectX® 11 koji je još efikasniji energetski, što je nastavak uspešne saradnje sa GeForce® GTX 600 serijom. ASUS je dodao još svoje ekskluzivne opreme kako bi poboljšali već moćnu kartu, što finalni proizvod čini dodatno privlačnim za igrače.

asus-770

DirectCU II sa SSU arhitekturom donosi 20% bolje hlađenje i 3X tiši rad

ASUS je implementirao redizajnirano DirectCU hlađenje na GeForce® GTX 770 DirectCU II. Toplotne cevi, napravljene od bakra, i koje direktno dodiruju grafički procesor, projektovane su u obliku slova SSU čime je poboljšano otklanjanje toplote bez povećavanja površine poklopca ili hladnjaka. U kompletu sa dva ventilatora prečnika 80mm, ova grafička karta potvrđuje stroge standarde Asusa koji podrazumevaju za 20% bolje hlađenje i do tri puta tiši rad u poređenju sa referentnom GTX 770 kartom.

DIGI+ VRM 10-fazno napajanje i Super Alloy Power komponente

Ekskluzivna ASUS DIGI+ VRM digitalna kontrola napona povećava stabilnost grafičke karte i daje bolje napajanje čak i pod najvećim opterećenjem. Ukomponovana je sa Super Alloy Power kondenzatorima, prigušnicama, i MOSFET-ima, a sve ove komponente su izrađene od specijalnih legura kako bi se smanjilo zujanje koje proizvode i to do 30%, kao i da bi se produžio životni vek karte do 2.5 puta u poređenju sa referentnim modelom.

GPU Tweak i NVIDIA® GPU Boost 2.0

Kako bi korisnicima omogućili da maksimalno iskoriste potencijal GeForce® GTX 770 DirectCU II grafičke karte, ASUS je nadogradio GPU Tweak alat za tuniranje karte dodatnim opcijama i još boljim interfejsom. Pomoću njega, korisnici imaju mogućnost modifikacije brzine i napona jezgra grafičkog procesora kao i memorije, regulacije brzine ventilatora, postavljanja granice potrošnje električne energije i, dodatno, da kreiraju namenske profile za određene igre.

 

NVIDIA® GPU Boost 2.0 tehnologija reaguje automatski na opterećenje grafičkog procesora i omogućava instant prebacivanje između osnovne brzine i viših frekvencija. Kod standardnih 2D aplikacija grafički procesor ostaje na baznim taktovima kako bi se smanjila potrošnja energije dok se, u toku igranja ili benčmarkinga, prebacuje na varijabilnu brzinu takta kako bi se povećala snaga. Potrošnja električne energije je uzeta u obzir kao krucijalni parametar u ovom slučaju, čime je data baza za dugovečniji hardver.

Leave a Reply