3dmark
PC računari

ASUS GeForce GTX Titan grafika za superkompjutere

Grafička karta čija je baza NVIDIA® Kepler tehnologija za superkompjutere pokazala je svu svoju snagu u paru sa ROG Rampage IV Extreme matičnom pločom

ASUS je danas objavio da je ASUS GeForce® GTX Titan grafička karta postavila četiri nova svetska rekorda u 3DMarku pod supervizorskom palicom dva čuvena ROG eksperta za overkloking, Andre Yang i Shamino.

3dmark

 

ASUS GeForce® GTX Titan je najmoćnija grafička karta sa jednim grafičkim procesorom trenutno dostupna na tržistu, što je i dokazala rušenjem dosadašnjih rekorda u 3DMark11 benchmark programu sa 36658 markova u Entry konfiguraciji podešavanja, 37263 markova u Performance konfiguraciji podešavanja, i 22076 markova u Extreme konfiguraciji. Takođe, postavljen je i svetski rekord od 21818 markova u 3DMark Fire Strike – najnoviji i najzahtevniji benčmark koji je napravio Futuremark®.

Novi svetski rekordi

Andre Yang, ekspert za overkloking iz ROG tima, postavio je nove rekorde u 3DMark11 uz pomoć ASUS GeForce® GTX Titan grafika u četvorosmernoj NVIDIA® SLI™ konfiguraciji, hlađene tečnim azotom, sa ROG Rampage IV Extreme matičnom pločom i Intel® Core™ i7-3970X procesorom. Dodatne informacije o ovim svetskim rekordima i korišćenoj konfiguraciji možete pronaći na internet adresi: http://www.3dmark.com/hall-of-fame/

3DMark Fire Strike svetski rekord postigli su Andre Yang i njegov kolega iz ROG tima, poznati overkloker Shamino, koristeći dve ASUS GeForce® GTX Titan karte u NVIDIA® SLI™. Za ovaj rezultat takođe je korišćena ROG Rampage IV Extreme ploča i Intel® Core i7-3970X procesor.

ASUS GeForce® GTX Titan grafička karta

ASUS GeForce® GTX Titan poseduje dva slota sa NVIDIA® Kepler grafičkim procesorom koji je je do sada uglavnom bio rezervisan za upotrebu u superkompjuterima. Sadrži 2688 CUDA jezgra i 384-bitni memorijski interfejs za 6GB GDDR5 video memorije koje je klokovana na 6000MHz. ASUS GeForce® GTX Titan grafika je kompatibilna sa DirectX® 11.1 što omogućava da lako pokreće najnovije računarske igre u rezoliciji 2560 x 1600 i višoj.

Dostupnost i cena

ASUS GeForce® GTX Titan grafička karta je trenutno dostupna širom sveta po preporučenoj maloprodajnoj ceni od US$999. Cena i dostupnost proizvoda mogu varirati u zavisnosti od lokacije. Za više informacija kontaktirajte vašeg lokalnog ASUS predstavnika.

Leave a Reply