PC računari

ASUS GTX 590

Najjača ikad kreirana NVIDIA grafička karta sa dva GPU-a za hard core entuzijaste sa performansama koje nismo videli do sad

ASUS ovom prilikom predstavlja najbrži NVIDIA model grafičke karte baziran na GTX dual NVIDIA® GF110 jezgrima. Sa ASUS ekskluzivnim Voltage Tweakerom moguće je dovesti klok grafičkog procesora na 918MHz, te je moguće igrati sve DirectX® 11 bazirane igre u najvećim mogućim rezolucijama sa maksimalno uključenim detaljima i efektima sa dodatnom NVIDIA® 3D Vision™ Surround tehnologijom za što bolji i realniji 3D gejming i gledanje filmova.

Dual GF110 GPU donosi povećanje perfomasi u poređenju na stariju grafičku kartu oznake GTX 580 referentnog dizajna, te predstavlja i najjače NVIDIA® Fermi-bazirano rešenje postavljeno na jednu štampanu ploču. Velika 3GB video memorija koristi brzu GDDR tehnologiju sa duplim 384-bitnim memorijskim intefejsom za što bolje perfomanse i interkonekciju sa ostalim komponentama.

ASUS GTX 590 koristi jezgro koje kuca na 612MHz, što je čini najbržom NVIDIA® dual-core grafičkom kartom ikap pojektovanom. Kada se na to doda ekskluzivni Voltage Tweaker koji uz upotrebu agresivnog hlađenja može pogurati ovu “malu zver” na klok i do 50% veći od referentnog, tj. na 918MHz, sasvim je jasno koliko pomenuto stanje može pozitivno uticati na konačne perfomanse u igrama i 3D aplikacijama.

Potpuna podrška za NVIDIA® 3D Vision™ Surround tehnologiju, vođena mogućnostima dual-GPU-a lako hendluje FULL HD 3D sadržaj na čak tri monitora. Dva GPU-a balansirana i optimizovana na jednoj štampanoj ploči sa GTX 590 nudi više nego dva puta veću snagu od GTX 580, radeći uvek u 2-way SLI™ modu.

Leave a Reply