asus-h81
PC računari

ASUS H81 serija matičnih ploča baziranu na Intel H81 čipsetu

ATX, Micro-ATX i Mini-ITX matične ploče spremne za poslednju generaciju Intel procesora

ASUS je danas predstavio šest novih modela matičnih ploča koje se baziraju na Intel® H81 čipsetu i to u varijantama ATX, Micro-ATX i Mini-ITX. ASUS H81 serija je projektovana za 4. generaciju Intel Core™ procesora i dolazi sa ekskluzivnom ASUS 5X Protection tehnologijom koja pruža vrhunsku stabilnost sistema a ploče dolaze u više opcija pa pokrivaju širok spektar kompjuterskih potreba.

asus-h81

ASUS H81 seriju čine modeli: H81-Plus ATX matična ploča; H81M-Plus, H81M-A, H81M-C i H81M-E Micro-ATX ploče; i H81I-Plus Mini-ITX matična ploča. Svi modeli poseduju dva DDR3 (1600MHz) DIMM slota koji podržavaju do 16GB RAM-a, jedan PCI-Express x16 (@x16) slot i dva SATA 6Gbit/s porta. Pored toga, svi modeli uključuju i najnoviji ASUS UEFI BIOS, Realtek 7.1 audio i USB 3.0 sa USB 3.0 Boost tehnologijom uz pomoć koje se postiže i do 1.7 puta veća brzina prenosa podataka u poređenju sa standardnim USB 3.0 i to na svim uređajima koji rade na UASP standardu (USB Attached SCSI Protocol).

Ekskluzivna tehnologija za stabilnost vašeg sistema: ASUS 5X Protection

ASUS H81-Plus, H81M-Plus, H81M-A i H81M-E matične ploče poseduju ekskluzivnu ASUS 5X Protection tehnologiju koja obezbeđuje dug i stabilan radni vek vašeg računara. DIGI+ VRM digitalna kontrola napona poboljšava opštu stabilnost sistema, dok izmenjivi osigurači štite I/O portove i DIMM slotove od kratkih spojeva i nestabilnog napona. ESD guards (zaštita od elektro-magnetskog pražnjena) takođe štite osetljive komponente od elektromagnetnih smetnji. Dodatno, zaštita podrazumeva i I/O portove od nerđajućeg čelika koji su otporni na koroziju i traju do tri puta duže u poređenju sa standardnim portovima.

Sve matične ploče iz H81 serije poseduju u najkvalitetnije čvrste 5k kondenzatore koji imaju više nego dva puta duži radni vek od tradicionalnih elektrolitičkih kondenzatora što znači preko 50 godina kontinuiranog korišćenja u standardnim uslovima (na 65°C).

DOSTUPNOST & CENA

Datum dostupnosti navedenih proizvoda biće poznat kasnije i zavisi od zemlje do zemlje. Za više informacija kontaktirajte vaše lokalno ASUS predstavništvo.

Leave a Reply