PC računari

ASUS Home Server TS mini za deljenje digitalnih sadržaja u svakom delu doma

ASUS Home Server TS mini koji koristi Windows® 7 tehnologije daje intuitivno, brzo i pojednostavljeno upravljanje podacima

ASUS je danas predstavio novi kućni server koji koristi Windows ® 7 operativni sistem za poboljšano upravljanje podacima, media streaming i iskorišćenje kućne mreže. ASUS Home Server TS mini dizajniran je da pojednostavi korisnikov digitalni život centralizovanjem sadržaja kao što su fotografije, muzika, video snimci i slično, sa više kućnih računara u jedno skladište – time omogućujući lako čuvanje, deljenje i obezbeđivanje podataka u okviru doma ili udaljeno preko interneta.

Opremljen Intel® Atom procesorom, TS mini obezbeđuje efikasnost tokom 24 sata, sedam dana u nedelji. Radeći na Microsoft® Windows™ Home Server platformi, pojednostavljuje upravljanje i zaštitu digitalnog sadržaja. TS mini sadrži 2 GB DDR2 memorije, gigabitni ethernet, do 4 TB internog skladištenog prostora, ekskluzivnih 500 GB onlajn prostora, šest USB portova i dva eSATA porta koja obezbeđuju potrebu za dodatnim prostorom u budućnosti.

Jednostavan bekap i vraćanje podataka na kućne računare
TS mini funkcioniše i kao centar za organizaciju podataka, automatski bekapujući podatke i vraćajući ih na do deset računara. U slučaju potrebe za oporavkom podataka, korisnici mogu lako vratiti fajlove ili dovesti kompjutere onlajn sa poslednjim informacijama uskladištenim na TS mini.

Pogodno deljenje podataka u domu i lak udaljeni pristup
TS mini korisnicima olakšava streamovanje fotografija, muzike, videa i drugog digitalnog sadržaja na razne uređaje uključujući televizore, računare i igračke konzole – za potpuni pristup kućnoj zabavi. Koristeći opciju udaljenog pristupa, korisnici koji nisu kod kuće mogu koristiti svoje lične Windows Live™ naloge da pristupe TS miniju i njegovom sadržaju. Takođe, mogu streamovati muziku i multimediju putem onlajn konekcije.

Veći kapacitet za podatke sa ekskluzivnim prostorom na webu
Za dodatni skladišteni prostor, TS mini obezbeđuje godinu dana korišćenja 500 GB prostora na internetu. Korisnici mogu dopuniti svoje podatke ili sinhronizovati bekape za pojačanu sigurnost podataka. Takođe, korisnici mogu sačuvati velike peer-to-peer fajlove direktno na web prostoru i hostovati fajlove koji mogu biti linkovani sa socijalnih sajtova poput Facebooka i Twittera.

Unapređen pristup podacima i organizacija fajlova
TS mini funkcioniše kao prijateljski nastrojena konzola koja konsoliduje podatke iz različitih izvora. Sa šest USB i dva eSATA porta – što je najveći broj I/O interfejsa na kućnom serveru – TS mini kućnim korisnicima omogućava direktan bekap, sinhronizaciju i organizovanje njihovih fajlova putem raznih USB i eSATA uređaja, kao i na internom hard disku.

Unapređena kućna sigurnost sa jednostavnim opcijama za nadgledanje
Povezivanjem IP kamera na TS mini, korisnici mogu jednostavno postaviti kućni sistem za video nadzor. Pomoću onlajn veze, TS mini omogućava pregledanje živih ili snimljenih klipova sa udaljenih računara, kako bi bili sigurni da im je dom bezbedan.

Bolje funkcije za uštedu energije
U skladu sa globalnim trendovima uštede energije, TS mini je razvijen da koristi što manje energije. Troši 24.5 W dok je u idle modu i 27.9 W dok je u opterećenju, čime ne predstavlja veliki trošak za kućni budžet ni kada radi non-stop.

Specifikacije

ASUS HOME SERVER TS mini
ProcesorIntel® Atom N280 1.66GHz
Memorija1GB/2GB DDR2-800
Hard disk500GB/1TB/2TB, 7200 obrtaja u minutu
Maksimalni kapacitet hard diska (interni)2 x 3.5″ SATA I/II HDD slota
Mreža1 x 10/100/1000 (Gigabit) RJ45 LAN
Konektori6 x USB 2.0, 2x eSATA, 1x K-Lock
LED indikatoriSistem, HDD1, HDD2, mreža
TasteriUključivanje, oporavak
NapajanjeIzlaz: 19V, 90W
Ulaz: 100-240V AC, 50/60Hz univerzalni
Dimenzije245mm (H) x 96mm (W) x 204mm (D)/
9.6″ (H) x 3.8″ (W) x 8″ (D)
Masa (kg)3.3/3.9kg
Operativni sistemMicrosoft® Windows™ Home Server
OpremaBrzi vodič
Korisničko uputstvo
AC adapter (90W)
Strujni kabl
RJ45 LAN kabl
Instalacioni CD
DVD za oporavak
CD za oporavak
Šrafovi za HDD
Garantni list
BojaCrna

Specifikacije se mogu menjati bez posebnog obaveštenja.

Leave a Reply