asus
PC računari

ASUS lansira Dual-Band RP-N53 uređaj za proširenje bežičnog dometa

ASUS je danas predstavio dual-band RP-N53, uređaj za pojačavanje bežičnog signala, koji koristi interne antene poslednje generacije za povećavanje pokrivenosti bežičnim signalom. Radi istovremeno na opsegu 2.4GHz i 5GHz uz brzinu do 600Mbit/s. Kompatibilan je kako sa ASUS ruterima tako sa proizvodima drugih brendova i pomaže da se prevaziđu sve prepreke u prenosu signala i uklone mrtve zone. Na taj način, korisnici dobijaju stabilan pristup internetu u većim i višespratnim zgradama, uključujući garaže, podrume, dvorišta i krovove.

asus

Poseduje i 3.5mm audio džek, uz pomoć kojeg se RP-N53 može koristiti za bežično strimovanje muzike sa mobilnih uređaja pa ćete moći da uživate u omiljenim kompozicijama gde god imate dostupnu bežičnu mrežu.

Duplo fleksibilnija mreža uz dupli dual-band

RP-N53 donosi bežičnu mrežu brzine do 300Mbit/s na opsegu 2.4GHz i dodatnih 300Mbit/s preko opsega 5GHz. Kako ove dve frekvencije rade u tandemu, ukupan protok dostiže 600Mbit/s, sa opsegom od 2.4GHz koji je pogodan za pretraživanje interneta i društvenih mreža i čistiji opseg od 5GHz za HD striming i igranje na mreži. Višestruke-input/višestruke-output (MIMO) antene koje se nalaze unutar RP-N53 uređaja obezbeđuju stabilne performanse na obe frekvencije. Korisnici mogu jednostavno promeniti frekvenciju uz pomoć internet pretraživača.

Podešavanje bez muke samo jednim klikom

Da bi uparili RP-N53 sa ruterom, potrebno je samo da pritisnete WPS taster i podešavanje je završeno. WPS (bežično zaštićeno podešavanje) je kompatibilno sa ASUS ruterima kao i ruterima drugih brendova, kao i mnoštvom raznih uređaja kao što su računari, pametni telefoni, tableti, igračke konzole i pametni televizori.

Bežično strimovanje muzike

Korisnici imaju mogućnost da uživaju u omiljenoj muzici bilo gde u svojoj kući uz pomoć RP-N53 uređaja i 3.5mm audio džeka. On se povezuje na postojeće zvučnike i postaje deo vašeg kućnog sistema za zabavu, dok muzičke sadržaje preuzima iz različitih uređaja kao što su uređaji za skladištenje koji se povezuju na ruter putem USB-a. Audio fajlovi se strimuju iz skladišta na RP-N53 koji komunicira sa audio hardverom kako bi se isporučio zvuk.

Indikatori jačine signala i touch senzor

RP-N53 na prednjoj strani ima LED indikatore jačine signala, od kojih je jedan za opseg 2.4GHz i jedan za opseg 5GHz. Korisnici imaju mogućnost da izmere jačinu signala na bilo kojoj lokaciji i na taj način je lakše odrediti pravo mesto za RP-N53, odnosno tamo gde je signal najjači. LED lampice doprinose i estetici uređaja a mogu se isključiti po želji samo jednim klikom zahvaljujući ugrađenom senzoru.

DOSTUPNOST & CENA

ASUS RP-N53 uređaj proširivanje dometa biće dostupan počevši od 20. maja. Preporučena maloprodajna cena će se kretati u opsegu US$69-US$99, u zavisnosti od lokacije. Za više informacija kontaktirajte vašeg lokalnog Asus predstavnika.

Leave a Reply