directcu-mini
PC računari

ASUS lansira GeForce GTX 670 DirectCU Mini grafičku kartu

Prva i jedina GTX 670 grafička karta, mini formata, namenjena igračkim i HT računarima malog formata

ASUS je danas predstavio GeForce® GTX 670 DirectCU Mini, kompaktnu grafičku kartu visokih performansi namenjenu prevashodno za računare malih dimenzija sa mini ITX matičnim pločama. Ova karta ima dva slota a veličine je samo 17cm, sadrži NVIDIA® GTX 670 grafički procesor koji je podoban za igre sa DirectX® 11.1. Radi poređenja, referentna GTX 670 karta je dimenzije 24.13cm.

directcu-mini

Računari kompakne forme koji se baziraju na ITX matičnim pločama su popularni među igračima i kućnim korisnicima. Kompaktno kućište je lakše nositi na LAN partiju nego standardni desktop PC, a pošto im ne manjka i stila plus su štedljivi kada je potrošnja električne energije u pitanju, uglavnom su prirodan izbor za home theater računare.

ASUS GeForce® GTX 670 DirectCU Mini grafika je osmišljena da maksimalno iskoristi potencijal mini ITX matičnih ploča i isporučuje grafički prikaz visokih performansi. Uz to, koristi ekskluzivno DirectCU hlađenje koje kombinuje parnu komoru za otklanjanje suvišne toplote sa CoolTech Fan ventilatorima koji daju protok vazduha i ventilaciju širokog ugla radi boljeg hlađenja kritičnih komponenti na karti.

Novi DirectCU Mini sa parnom komorom i CoolTech Fan ventilatorima

ASUS je redizajnirao DirectCU hlađenje kako bi se uklopilo u kompaktna kućišta. Iako kraće, donosi novinu u obliku bakarne komore za odvođenje pare koja je smeštena direktno na grafički procesor što doprinosi bržem otklanjanju suvišne toplote a rezultat je za 20% (or 7.5∘C) niža temperatura nego na referentnoj GTX 670 karti. Još jedna novina je CoolTech Fan – aksijalna cirkulacija vazduha. Ova novina predstavlja snažno strujanje vazduha širokog ugla koje će držati vitalne komponente karte na niskoj temperaturi, a toplota se izbacuje ka pozadini i vrhu karte. Uz to, obezbeđuje tri puta tiši rad, i sve to u vrlo ograničenom prostoru.

Direct Power i Super Alloy Power za dugotrajnost i stabilne performanse

Kako bi iskoristili prednost kompaktnog formata, ASUS GeForce® GTX 670 DirectCU Mini koristi Direct Power tehnologiju koja povezuje komponente za dovod struje i grafički procesor te omogućava efikasno snabdevanje električnom energijom, što za rezultat ima 56% nižu impendansu i 15% hladniju štampanu ploču. Super Alloy Power kondenzatori, zavojnice i MOSFET-i su dodatno ojačani protiv toplote i opterećenja i pružaju u proseku 2.5 puta duži životni vek generičkih delova.

GPU Tweak alat za brzo i lako tuniranje karte

U paketu sa ASUS GeForce® GTX 670 DirectCU Mini dolazi i ekskluzivni alat za tuniranje grafičke karte, GPU Tweak. Intuitivni interfejs čini sve promene vrlo jednostavnim, kao što su menjanje frekvencije takta grafičkog procesora, brzine ventilatora, visine napona, kao i potrošnju električne enrgije, i na taj način pomaže da izvučete najviše performanse iz ove grafičke karte. Pored toga, postoji i opcija kreiranja profila za svaku igru ponaosob, što uz overkloking bez muke pomaže igračima na LAN partijama da poboljšaju svoje performanse i takmičarske rezultate.

DOSTUPNOST & CENA

ASUS GeForce® GTX 670 DirectCU Mini je trenutno dostupna širom sveta. Maloprodajna cena može varirati. Molimo da kontaktirate vašeg lokalnog ASUS predstavnika za više informacija.

Leave a Reply