asus-gefore-gtx-titan
PC računari

ASUS lansira GeForce GTX Titan grafičku kartu

Najmoćnija “single-GPU” grafička karta može se pohvaliti sa NVIDIA® GPU Boost 2.0 tehnologijom i 6GB GDDR5 memorijom, kao jednostavnim tuniranjem uz ASUS GPU Tweak

ASUS je danas predstavio GeForce® GTX Titan grafičku kartu, baziranu na NVIDIA® Tesla K20X arhitekturi koja je projektovana za super kompjutere. Nova karta donosi najmoćnije performanse u kategoriji single-GPU grafika a namenjena je igračima i multimedijalnim entuzijastama. Optimizovana je za DirectX® 11.1 i PCI Express 3.0, uz takt grafičkog procesora od 876MHz koji se postiže uz korišćenje NVIDIA® GPU Boost 2.0 tehnologije. ASUS GeForce® GTX Titan pruža 6GB of GDDR5 video memorije klokovane na 6000MHz.

asus-gefore-gtx-titan

Ova karta je napredna i veoma moćna u procesiranju grafike što je neophodno za kvalitetan prikaz sledeće generacije igara i multimedijalnih sadržaja koji prevazilaze Full HD 1080p standard. ASUS GeForce® GTX Titan se isporučuje sa GPU Tweak alatom koji korisnicima pruža mogućnost da modifikuju parametre performansi preko jednostavnog a vrlo preciznog interfejsa.

NVIDIA GPU Boost 2.0 tehnologija i ASUS GPU Tweak tuniranje grafičke karte

ASUS GeForce® GTX Titan koristi jedan grafički procesor koji može postići 876MHz. NVIDIA® GPU Boost 2.0 tehnologija pokreće grafički procesor i omogućava postizanje značajno viših frekvencija, dok istovremeno kontroliše stabilnost i sprečava pregrevanje. Uz to, korisnici mogu samostalno menjati brzinu takta, profile potrošnje energije, kao i kontrolisati temperaturu grafičkog procesora preko NVIDIA® GPU Boost 2.0 interfejsa.

Ekskluzivni ASUS GPU Tweak alat, koji je uključen u ovaj paket, pruža još više detalja o performansama grafičke karte kao i dostupnim opcijama za modifikaciju. Korisnici imaju opciju da menjaju taktove jezgra i memorije, voltažu, brzinu ventilatora, plus mogu da kreiraju profile za različite igre i aplikacije. Testirana i potvrđena na ASUS grafičkim kartama, najnovija verzija GPU Tweak koristi intuitivni interfejs koji je veoma jednostavan za korišćenje, tako da svi korisnicim od potpunih početnika do naprednih korisnika mogu u potpunosti kontrolisati svu snagu performansi koje im može pružiti ASUS GeForce® GTX Titan.

Grafika dostojna super kompjutera

ASUS GeForce® GTX Titan koristi dizajn koji je proizašao iz NVIDIA® Tesla K20X tehnologije. NVIDIA® Tesla grafičke karte su popularne za super-kompjuter aplikacije koje koriste profesionalci koji se bave obradom slika, dizajneri, kao i istraživači širom sveta. ASUS GeForce® GTX Titan sadrži 2688 CUDA jezgara i 384-bitni memorijski interfejs za svoju video memoriju od 6GB GDDR5, koja je klokovana na 6000MHz. Kao takva, ona ima dovoljno snage da se izbori sa najnaprednijim igrama i multimedijalnim sadržajima u rezoluciji višoj od 2560 x 1600. Uz to, podržava DirectX® 11.1 i omogućava dobre performanse čak i kada su svi efekti i grafička podešavanja podignuti na maksimum. Za sve igrače i entuzijaste ova karta dolazi kao pravi izbor za sledeću generaciju zabave.

Leave a Reply