PR-ASUS-RT-AC56U-back-panel-with-connectors
PC računari

ASUS lansira RT-AC56U Dual-Band bežični AC1200 ruter

Prenos podataka do 1167Mbit/s uz 150% bolju pokrivenost signalom zahvaljujući ASUS AiRadar tehnologiji, plus brže deljenje podataka preko USB 3.0

ASUS je danas predstavio RT-AC56U dual-band ruter, koji podržava novu generaciju bežičnog protokola, 802.11ac. Koristi dual-core procesor na 800MHz i 256MB DDR3 memorije ugrađene na ploči što poboljšava performanse na opsezima od 2.4GHz i 5GHz. Moćni hardver pretvara signal u 867Mbit/s na 5GHz i 300Mbit/s na 2.4GHz, ili ukupno 1167Mbit/s pošto ove dve frekvencije mogu funkcionisati simultano.

PR-ASUS-RT-AC56U

ASUS AiRadar tehnologija poboljšava povezivanje na srednjem i dugom opsegu

Ekskluzivna ASUS AiRadar tehnologija pojačava konekciju u odnosu na broj uređaja povezanih na RT-AC56U kao i njihovu fizičku poziciju u odnosu na ruter. Pojačana transmisija podataka i širenje opsega optimizuje stabilnost i jačinu signala u bilo kom pravcu. and their position relative to the router.
U poređenju sa sličnim ruterima koji ne poseduju ASUS AiRadar tehnologiju, RT-AC56U proširuje pokrivenost bežičnim signalom do 150%, što ovaj ruter čini odličnim izborom za veće kuće i kancelarije.

USB 3.0 i USB 2.0 portovi za brzo deljenje podataka i funkciju servera

RT-AC56U poseduje jedan USB 3.0 port i jedan USB 2.0 port, od kojih ovaj prvi radi i do deset puta brže u odnosu na drugi. Na jednostavan način korisnici mogu pretvoriti ruter u server za prenos fajlova, printer ili 3G/4G server zahvaljujući dobroj USB povezivosti, što će sigurno doprineti većij efikasnosti. USB 3.0 donosi veoma brz prenos podataka i strimovanje HD sadržaja sa uređaja povezanih na ruter.

Download Master softver, koji je uključen u paket, omogućava da se skidanje podataka nastavi direktno na USB uređaj povezan na RT-AC56U čak i kada je računar ugašen. Opcija non-stop preuzimanje podataka štedi vreme korisnika, naročito kada su u pitanju veliki multimedijalni fajlovi.

PR-ASUS-RT-AC56U-back-panel-with-connectors

Jednostavan interfejs dizajniran za “cloud”

ASUS AiCloud aplikacija funkcioniše i sa RT-AC56U, a omogućava korisnicima pristup ruteru sa bilo kog mesta gde postoji internet konekcija, uz pomoć Android i iOS pametnih uređaja. Ova besplatna aplikacija podržava deljenje, strimovanje i sinhronizaciju podataka na različite uređaje.

RT-AC56U koristi najnoviju verziju ASUSWRT firmvera, koji omogućava podešavanje u 30 sekundi bez potrebe za inastalacionim diskom. ASUSWRT daje pristup za dva paralelna opsega za prenos podataka uz mogućnost kombinovanog protoka od 1167Mbit/s, kao i više funkcija za upravljanje ruterom koje su veoma jednostavne za upotrebu.

DOSTUPNOST & CENA

ASUS RT-AC56U je proizvod ekskluzivno za Severnoameričko i Evropsko tržište. Planirano je da se pojavi na tržištu krajem juna ili početkom jula ove godine, uz preporučenu maloprodajnu cenu od US$169. Molimo kontaktirajte vašeg lokalnog ASUS predstavnika za više informacija.

Leave a Reply