PC računari

ASUS lansirao matične ploče sa novom B3 revizijom

ASUS najveći i najprodavaniji proizvodžač matičnih ploča na svetu danas je prikazao svoje najveće tehnološke adute na polju matičnih ploča, među kojima se izdvajaju DIGI+ VRM, EFI BIOS i BT GO! kao najava za P67 ploče sa novom verzijom čipseta. Sve upakovano zajedno donosi odličan kvalitet i performanse, što su i bila očekivanja korisnika širom sveta čije su želje ostvarene izbacivanjem nečega što predstavlja idealnu platformu baziranu na Intel tehnologiji.

Postavljanje novih standarda na polju digitalne naponske jedinice

ASUS P67 bazirane matične ploče dobile su mnogo priznanja i pohvala od svog prvog predstavljanja, te sa izbacivanjem nove B3 revizije čipseta ASUS ima u planu da sledi pomenuti trend. Najviše zahvalnosti posle prvog pojavljivanja na tržištu iskazali su kupci pomenutih ASUS P67 matičnih ploča kao i mediji širom sveta. Jedna od najatraktivnijih tehnologija svakako je Dual Intelligent Processor II, nova DIGI+ VRM digitalna naponska jedinica, koja je zadužena za digitalnu regulaciju napona kako bi se eliminisali gubitci i kašnjenja kod digitalno-analogne konverzije energije. Na ovaj način korisnik je u mogućnosti da kontroliše, fino tjunuje svoj računar zarad što većih performansi.

Overklok je postao isplativ, te korisnicima koji kupuju srednji segment nudi se opcija pod nazivom Auto Tuning, u vidu softvera i jednostavnog prekidača na ploči. Napredni overkloking modeli nude veliki broj parametara koji mogu biti promenjeni. Kao i sve druge ASUS inovacije, DIGI+ VRM tehnologija svoj vrhunac je dostigla tako što su krajnji korinisi podelili svoja iskustva i želje kroz raznorazne IT forume, gde je na kraju i konačan proizvod bio proizvod zasnovan na potrebama korisnika.

Novi i krajnje inovativan EFI BIOS

Ekskluzivni ASUS EFI BIOS obezbeđuje korisnicima prvi svetski grafički interfejs za kontrolu kako osnovnih tako i naprednih BIOS podešavanja uz pomoć miša, gde se korišćenje tastature stavlja u zaborav. Promene i podešavanja unutar BIOS-a postale su više pristupačne i dosta jednostavnije u poređenju na tradicionalni BIOS, gde uz pomoć EFI BIOS-a korisnici mogu da biraju između EZ moda sa osnovnim podešavanjima i Advanced moda za napredne korisnike, tj. podešavanja.

Poboljšan i unapređen Bluetooth za besprekordno digitalno uživanje

BT GO! je još  jedna nova ASUS ekskluzivna tehnologija, koja sedam različitih Bluetooth modova kombinuje u jedan. Kako korisnici sve češće upotrebljavaju bežične uređaje, te traže što jednostavniju integraciju unutar računara, tako je i ASUS kreirao BT GO! direktno na matičnoj ploči – bez upotrebe dodatnih adaptera.

Prva ikad zaštita od pregrevanja matične ploče

ASUS TUF SABERTOOTH P67 matična ploča napravljena je da pruži duži radni vek i pouzdanost za korisnike koji izlažu svoj računar velikim stresovima. Upravo zbog takvih uslova rada neminovno je da će doći do izražaja zaštita cele ploče od toplotnih napada – koja je dobila naziv ekskluzivni ASUS Thermal Armor. Bitno je napomenuti i to da je SABERTOOTH P67 model ubrzo, tj. za veoma kratko vreme postao prepoznatljiv među medijima i krajnjim korisnicima. Podrška i informacije krajnjih korisnika pomogle su u velikoj meri, te uz testove sa foruma, kao što su overkloking i testovi stabilnosti, ubrzo se moglo videti koliko Thermal Armor ima uticaja u zaštiti matične ploče od spoljašnje toplote (recimo toplote koju odaje grafička karta).

Dizajn samog štita pomaže da se toplota između štita i matične ploče veoma lako odnosi van okvira matične ploče, što je uveliko uticalo na bolje hlađenje svih elemanata kao i bolju stabilnost celog sistema. Testovi širom neta su potvrdli pomenute tvrdnje. Merenje padova temperatura dovelo je do pozitivnog zaključka o efikasnosti Thermal Armor tehnologije. ASUS TUF SABERTOOTH P67 poseduje i 12 termalnih senzora na matičnoj ploči, koji detektuju toplotu i samim tim regulišu broj obrtaja ventilatora unutar kućišta. Ovako izbalansiran sistem obezbeđuje vrhunsko hlađenje, neverovatnu stabilnost i tišinu unutar i van kućišta.

B3 steping za zagarantovan kvalitet

31.Januara 2011-este, Intel kompanija objavila je informaciju o grešci unutar dizajna P67 čipseta kao dela rutinske provere kvaliteta. U skladu sa svojim strogim procedurama provere kvaliteta i dubokoj posvećenosti zadovoljstvu kupaca, ASUS je zaustavio isporuku svih defektnih proizvoda kroz svoju distribuciju i retail prodaju. Kompanija je počela sa novom isporukom B3 revizeije serije 6 Intel baziranih matičnih ploča krajem Februara meseca. Isto tako, ASUS je objavio infomaciju o povraćaju novca ili zameni svih defektnih matičnih ploča. Kako je pomenuta Intel greška u dizajnu zahvatila samo SATA 3Gb/s portove, tako je i ASUS napravio i online tutorijal koji će pomoći korisnicima da identifikuju sve SATA 6Gb/s portove koji nisu bili pogođeni pomenutim problemima te su se i mogli i mogu koristiti u svakodnevnom asembliranju. Pomenuta informacija može se naći na:

http://event.asus.com/2011/mb/Identify_unaffected_SATA_port/

Leave a Reply