PC računari

ASUS lansirao novu Republic of Gamers matičnu ploču Maximus V GENE

Moćne mikro ATX igračke performanse, sa Intel® Z77 čipsetom, ekskluzivnom mPCIe Combo™ karticom i SupremeFX III™ audiom

Sa svojom petom generacijom matičnih ploča, ASUS ROG je lansirao Maximus V seriju predvođenu sa Maximus V GENE modelom. Za konstrukciju ove mikro ATX matične ploče korišćen je najnoviji Intel® Z77 čipset, koji podržava Intelovu treću i drugu generaciju LGA1155 procesora i PCI-Express Gen-3 za singl ili multi-GPU rešenja. Republic of Gamers tim je obogatio crno-crveno stilizovanu Maximus V GENE ekskluzivnim funkcijama kao što su Extreme Engine DIGI+ II™, SupremeFX III™ gaming audio, Intel® Ethernet sa ROG GameFirst kao i od skoro dodatu mPCIe Combo™ karticu.

Unapredite svoj PC sa ROG Exclusive mPCIe Combo™ karticom

mPCIe Combo kartica je još jedna inovacija ROG tima, u njoj su ukombinovane dve funkcije, mPCIe sa mSATA izlazom, i USB mini port i to sve spakovano u jednu jedinstvenu, proširivu dodatnu karticu koja ostavlja mogućnostiskorišćenja punog potencijala PCI-Express slotova za multi-GPU rešenja. Sa dodatkom mSATA SSD-a moguće je koristiti Intel® Smart Response Tehnologiju, ili jednostavno, instalacijom kompletnog operativnog sistema, oslobađaju se standardni SATA portovi za druge stvari. Postavljanjem standardnog mPCIe soketa sa druge strane dobijen je prostor za jedinstvene nadogradnje kao što su WiFi, Bluetooth, 3G/4G, GPS, ili druge opcije za povezivanje.

 

Postignite bolje overkloking rezultate uz pomoć Premium hardvera optimizovanog dizajna

Maximus V GENE je prava Republic of Gamers matična ploča, i to do same srži može se reći, a jedan od najboljih pokazatelja za to je namena, koja kaže da je dizajnirana za gejmere i overkloking. Sa svim opcijama koje sadržeunapređeni Extreme Engine DIGI+ II™ koji uključuje 8+4+2 faznu naponsku jedinicu (CPU, iGPU, DRAM) kao i preciznu, digitalnu kontrolu napajanja pomoću dva DIGI+ kontrolera u kombinaciji sa ROG UEFI BIOS opcijama, kao što su novi pre-konfigurisani profili memorijskog IC-a, svim entuzijastima pružiće fantastično overkloking uživanje. Na ploči je nalaze 10 K metalik crnih kondenzatora (Black Metallic capacitors) koji imaju 5 puta duži radni vek sa mogućnošću rada 10 sati na 105C, kao i 20% bolju izdržljivost na nižoj temperaturi – veoma pogodno za rad pri korišćenju ekstremnog hlađenja. DRAM trace layout je takođe dodatno optimizovan i poboljšan u odnosu na prethodnuMaximus IV generaciju kako bi se omogućile još više frekvencije memorije.

 

SupremeFX III™ zvuk – Premium igrački zvuk koji diže SNR do crvene linije od 110dB

Dizajniran naročito za igrače kako bi imali najbolji mogući integrisani audio, SupremeFX III™ zvuk predstavlja potpuno odvojeni zvučni PCB, i prepoznaje se po “crvenoj liniji” koja naleže na glavnu GENE matičnu ploču. SupremeFX Shielding tehnologija poseduje dodatni čipset smešten ispod aluminijumskog poklopca, maksimalno povećava audio kvalitet i dodatno izoluje audio procesiranje od EMI-ja. U kombinaciji sa velikim 1500uF buffer kondenzatorima koji daju dovoljno snage čak i za najglasnije zvukove, SupremeFX III™ postiže besprekoran zvuk i do 110dB SNR-a.

Kada na ovo dodamo X-Fi Xtreme Fidelity, EAX Advanced HD 5.0, Creative Alchemy i THX TruStudio PRO, dobijamo kompletan spisak audio tehnologija koje se nude.

 

Intel Ethernet, ROG GameFirst i LucidLogix Virtu MVP

Intel® Ethernet i ROG GameFirst alati u kombinaciji zajedno, mogu da uštede i do 35% energije CPU-a, i to postavljanjem prioriteta u mrežnom saobraćaju, dok LucidLogix Virtu MVP podrška omogućava upotrebu novog hibridnog grafičkog moda koji povećava ukupne performanse GPU-a i do 60%.

Leave a Reply