PC računari

Asus MARS 295 Limited Edition

Asus očigledno obožava da uvek bude prvi, a to mu mesto nova Asus MARS 295 Limited Edition kartica sigurno obezbeđuje. Radi se o uverljivo najbržoj grafičkoj kartici na svetu

Nakon dugogodišnje dominacije u proizvodnji ekskluzivnih matičnih ploča, i delova namenjenih entuzijastima, sve su im zanimljivije i grafičke kartice i njihovo unapređenje. Uobičajen životni vek kartice – predstavljanje, prodaja referentnih modela, pred kraj overklokovanih, te sa eventualno boljim hladnjakom – ne vredi za Asus.

Posebno ne za GTX 295, karticu koju je nVidia izdala preko volje, samo zato da pokvari veselje AMD/ATI-u sa 4870 X2, i koja zapravo nije ni serijski model u punom smislu te reči. Neki proizvođači su je blago overklokovali, i to je to.

Ali, Asus je ovu platformu znatno modifikovao.  GTX 295 se sastoji  od dve GTX 275, nešto drugačijeg radnog takta. Asusu to nije bilo dovoljno, pa je sastavio MARS karticu po istom receptu, ali od dve GTX 285, kojima je na raspolaganju 4 GB DDR3 memorije, tako da je ovo, bar trenutno,  najbrža kartica na svetu. Asus je limitirao MARS na 1.000 komada, i biće predstavljena na Computexu, a cena nije objavljena.

Leave a Reply