ASUS-Z87-Motherboards
PC računari

ASUS otkriva kompletnu ponudu Z87 matičnih ploča

ASUS, ROG, TUF, i WS ploče bazirane na Intel® Z87 čipsetu zadovoljiće najrazličitije potrebe, od svakodnevnog rada na računaru do ekstremnog gejminga

ASUS je danas predstavio kompletan opus matičnih ploča izgrađenih na osnovu Intel® Z87 čipseta više klase, za 4. generaciju Intel® Core™ procesora.

ASUS-Z87-Motherboards

 

Nove matične ploče poseduju ekskluzivne tehnologije iz standardnih ASUS, ali i Republic of Gamers (ROG), The Ultimate Force (TUF), i WS (workstation) serija koje pružaju najbolje za korisnika u kontekstu performansi, stabilnosti i opcija za nadogradnju, a sve to kako bi se najbolje iskoristio potencijal Z87 procesora.

“ASUS ima najbolju ekspertizu za istraživanje i razvoj i, kao i uvek, mi smo uvereni da sa novim matičnim pločama krajnji korisnik dobija najbolji kvalitet. U svaki model smo uključili ekskluzivnu opremu koju su mediji hvalili i, sa ponosom možemo reći da smo napravili najsveobuhvatniju ponudu Z87 ploča za sam start, koje će sve biti istovremeno dostupne”, komentar je dao Jackie Hsu, Corporate Vice President i General Manager of Worldwide Sales, ASUS Open Platform Business Group.

Potpuno redizajnirana serija ASUS matičnih ploča

ASUS matične ploče dolaze sa novom, premium, šemom boja u kombinaciji sa zlatnom, što simbolizuje insistiranje kompanije na najvišim standardima kada su u pitanju inovacije, performanse i pouzdanost. Ovako široka ponuda obuhvata najrazličitije grupe korisnika, predvođena sa Z87-DELUXE, modelom visoke klase, koji donosi najviše funkcija i naprednih konekcija. Z87-A cilja na klasičnije konfiguracije dok, istovremeno, zadržava ekskluzivne ASUS funkcije i u potpunosti podržava performanse Z87 procesora. Dodatno, modeli pozicionirani između ova dva pomenuta su Z87-PRO i Z87-PLUS. Z87I-DELUXE donosi Z87 tehnologiju na mini-ITX, dok Z87 WS ispunjava zahteve “workstation” aplikacija, uključujući profesionalni dizajn i kreiranje sadržaja.

 

ASUS isporučuje Dual Intelligent Processors 4 sa 4-stranom optimizacijom i na taj način pruža korisnicima poboljšanu kontrolu računara. TPU – čip za tuniranje performansi, EPU – menadžer potrošnje energije, DIGI+ Power Control, i Fan Xpert 2, sve funkcije se mogu aktivirati samo jednim klikom pa omogućavaju optimizaciju performansi u realnom vremenu, poboljšanu energetsku efikasnost, preciznu digitalni kontrolu napona, kao i detaljna podešavanja ventilatora na kućištu što donosi manje buke i poboljšano hlađenje. Kada se korisnik udalji od računara sistem će se automatski prebaciti na Away Mode, što omogućava korisniku da skida i strimuje sadržaje ili ih skladišti uz minimalnu potrošnju energije. Ekskluzivna 4-strana optimizacija (4-Way Optimization) pripremiće u potpunosti vaš računar za bolji gejming, zabavu, produktivnost, kao i sve ostalo.

Z87 performanse na usluzi igrača i overklokera

ROG je ponudio potpuno novu MAXIMUS VI HERO matičnu ploču koja je napravljena po meri ekstremnih igrača koji žele da iskuse svetski poznati ROG brend po nešto povoljnijoj ceni. Uz nju stiže i MAXIMUS VI GENE micro-ATX igračka matična ploča, a obe ploče donose SupremeFX audio koji parira diskretnim zvučnim kartama do 115dB SNR, kako u snazi tako i u čistoći zvuka, kao i Sonic Radar, koji na samom ekranu prikazuje lokaciju i smer izvora zvuka u igri što značajno doprinosi boljem uspehu u takmičarskom igranju. Uz to, MAXIMUS VI GENE se isporučuje sa mPCIe Combo II i donosi više mrežnih opcija kao i više opcija za transfer podataka a podržava i novi NGFF SSD standard povezivanja.

 

Vodeći model, MAXIMUS VI EXTREME matična ploča, donosi ROG tradiciju postavljanja svetskih rekorda za Z87 procesore. U maloprodaju će doći u kompletu sa OC Panelom, konzolom za overkloking i monitoring sistema u realnom vremenu, koja se može smestiti u ležište od 5.25” ili se može koristiti eksterno. Kada se postavi izvan kućišta, OC Panel pruža više opcija za overkloking u Extreme modu. MAXIMUS VI EXTREME podržava i brzu DDR3 memoriju preko 3GHz.

 

Poboljšano hlađenje i izdržljivost uz “uradi sam” mogućnost

TUF SABERTOOTH Z87 matična ploča je predstavljena zajedno sa GRYPHON Z87, prvo micro-ATX TUF matičnom pločom. Obe poseduju rigorozno testirano TUF hlađenje i otporne su čak i na najzahtevnije uslove korišćenja. U proizvodnji TUF matičnih ploča koriste se visoko izdržljive komponente, kao što su japanski 10K Black Metallic kondenzatori, koji 20% bolje podnose ekstremne  temperature i imaju pet puta duži životni vek od standardnih kondenzatora.

 

Karakteristike specifične za TUF uključuju Thermal Armor pokrivače za ploču, koji su unapređeni sa ventilom za bolji protok vazduha na modelu SABERTOOTH Z87, dok TUF Fortifier, ojačanje na pozadini, sprečava savijanje ploče i time pruža dugotrajniji rad. Dust Defender donosi specijalne proreze koji štite slotove za proširivanje i konektore od prašine i sakupljanja otpada, što takođe doprinosi dugovečnosti sistema.

 

Sve gore navedeno je standardno uključeno u model SABERTOOTH Z87, dok GRYPHON Z87 pruža korisnicima opcioni GRYPHON ARMOR KIT (prodaje se zasebno), pomoću kojeg se ploča nadgrađuje sa Thermal Armor, TUF Fortifier, i Dust Defender dodacima.

 

Najbolji kvalitet od prvog dana

Svi modeli ASUS, ROG, TUF, i WS Z87 matičnih ploča prolaze striktnu validaciju pre puštanja u promet koja garantuje najbolji kvalitet i najveću kompatibilnost u ovom segmentu. ASUS testira svaku matični ploču sa bukvalno stotinama memorija, kartica za proširivanje i ostalih eksternih uređaja i to kombinujući skoro sve postojeće brendove i proizvođače na tržištu. Pored toga, matične ploče prolaze najzahtevnije testove izdržljivosti kojima se utvrđuje njihova stabilnost, pouzdanost i dugovečnost.

 

DOSTUPNOST & CENA

ASUS, ROG, TUF, i WS Z87 matične ploče će biti dostupne sredinom 2013. Cena i dostupnost za određene modele može varirati. Za više informacija kontaktirajte vašeg lokalnog ASUS predstavnika.

Leave a Reply