PC računari

Asus otkriva matične ploče sa Intel 7 Series čipsetom

Ovom prilikom ASUS nudi optimizovanu platformu za PC koja donosi najbrže performanse, najkompletnije povezivanje i potpuno prilagodljivo hlađenje

ASUS je nedavno organizovao niz globalnih seminara, koji su iskorišćeni kao pozornica za predstavljanje nekoliko novih patentiranih tehnologija, koje će se pojaviti na ASUS matičnim pločama koje koriste Intel® seriju čipsetova. One uključuju Dual Inteligentne procesore 3 sa SMART Digi + Power Control tehnologijom nove generacije za značajno poboljšanje performansi, Asus Wi-Fi GO! za poboljšanoiskustvo pretraživanja koristeći bežičnu konekciju kao i Fan Xpert 2, funkcija koja omogućava najbolju kontrolu hlađenja ikada ponuđenu na matičnoj ploči.

Najnovija tehnologija za svaku desktop aplikaciju

Na pomenutom seminaru predstavljene su potpuno nove matične ploče iz ASUS-ovog proslavljenog ROG brenda, uključujući i mikro ATX Maximus V GENE, kao i ojačana SABERTOOTH Z77 iz ASUS TUFopsega. Maximus V GENE dolazi opremljena SupremeFX® III audiom, upravljanje mrežnim saobraćajem obezbeđeno je putem Intel® Ethernet-a i ASUS GameFirst tehnologijom koja nam donosi lakše ibogatije igranje.

Sa druge strane, SABERTOOTH Z77 karakteriše Thermal Armor, koji omogućava precizno hlađenje i nenadmašnu pouzdanost. Pored ovih ploča, Asus 7 Serija pokriva širok spektarračunarskih segmenata, uključujući workstation modele sa 4-way GeForce® SLI™ i dual Intel® Ethernet. Mini-ITX i H77, energetski efikasne matične ploče fokusirane su na multimediju, sa čim dolaze do izražaja ASUS i Intel® tehnologije bazirane na PC sektoru kućnih bioskopa.

SMART Digi + Power Control i Dual Intelligent Procesori 3 za poboljšane performanse

Prvi u svetu Dual Intelligent procesori iz ASUS-a donose čipove ugrađene na ploči, tj. u pitanju su TPU ili TurboV Procesori, i EPU, ili Energy Processing Unit. Na ovaj način povećane su performanse sistemauz uštedu energije kroz optimizovano upravljanje napajanjem. Dual Intelligent Processors 3 nadograđen je sa novom SMART Digi + Power Control tehnologijom koja se sastoji od više digitalnih naponskihkontrolera koji omogućuju izuzetno i precizno podešavanje CPU-a, iGPU-a i DRAM-a te isporučuje neophodnu energiju, sve to dok je u radu TPU procesor koji treba da poveća performanse do punogpotencijala.

Za dodatnu udobnost u radu, digitalno napajanje je takođe unapređeno sa optimizacijom performansi pomoću jednog klika, i sada uključuje Smart CPU Power Level profile, koji smanjuju potrošnju energijeprocesora do željnog napona samo jednim klikom. Nova arhitektura donosi i bolje hlađenje, tj. tiši računar. Nove matične ploče pažljivo su projektovane i to sve u skladu sa sledećom generacijom Intel® VRD12.5 standarda za napajanje što će potrošačima pružiti najnovije od inovacija i mogućnosti.

Iako su povećanje performansi sistema i efikasnost uvek bili nosioci dizajna ASUS matičnih ploča, uloženo je dosta truda i ​​u poboljšanje hlađenja uvođenjem hardverskog ASUS Fan Xpert 2, koji je omogućio bolje odnošenje toplote sa toplotnih tački. Fan Auto Tuning Mode, takođe je uključen, tj. pomenuti Mod skenira toplotne tačke pojedinačno kako bi otkrio njihove temperaturne vrednosti, te uz pomoćdetekcije pomenutih toplotnih vrednosti, broj obrtaja ventilatora se redukuje automatski. Brzina ventilatora se može podesiti automatski ili ručno samo jednim klikom miša kako bi postigli optimalni balanshlađenja i smanjili nivo buke. Fan Xpert 2 takođe uključuje RPM Fixed Mod namenjen korisnicima koji žele da smanje nivo buke blizu 0dB, sa vrlo određenom kontrolom brzine ventilatora ili totalnim isključenjem.

Asus Wi-Fi GO! za lakše i bogatije iskustvo pretraživanja

Kako je svestan da je udobnost najbitnija stavka u današnjem načinu života, a to se odnosi i na kućnu upotrebu računara, ASUS je iskoristio seminare da predstavi novu Wi-Fi GO! tehnologiju, prilagođenupotrošačima kojima je na umu zabava, a koji očekuju lakše i opuštenije korisničko iskustvo.

Kućna zabava postaće lakša sa Wi-Fi funkcijama kao što su DLNA striming, pomoću koje korisnici mogu uživati u sadržajima sa različitih uređaja, potpuno bežično. Remote Desktop funkcija obezbeđuje pristup desktopu sa tableta ili smartphone-a koji će vam poslužiti kao daljinski upravljač, što donosi veću udobnostkreiranjem prenosive virtuelne radne površine. Wi – Fi GO! takođe može da pretvori vaš PC u ruter, sa svim ovim funkcijama u potpunosti integrisanim u all-in-one sistem.

Ugradnja nove Intel® 7 čipset serije

Pored ekskluzivnih ASUS funkcija opisanih gore, ASUS 7 serija matičnih ploča uključuje Intel® SMART Response tehnologiju, Intel® Smart Connect tehnologiju, i Intel® Rapid Start tehnologiju, a takođe se u osnovnoj verziji podržavaju i PCI Express 3.0. Kada se uzme u obzir sve predstavljeno na seminarima, ove funkcije u kompletu čine nove ASUS Z77 ploče najatraktivnijim pločama trenutno na tržištu.

Leave a Reply