PC računari

ASUS otkriva ROG Maximus V Extreme matičnu ploču baziranu na Z77

Sklopljena od ekskluzivnih najizdržljivijih komponenti i ROG overkloking opcija, sa implementiranim Intel® Thunderbolt™ i mPCIe na ploči

Od svih matičnih ploča baziranih na Intel ® Z77 čipsetu, Asus ROG Maximus V Extreme pruža najviše kada pričamo o overklokovanju i takmičarskom benchmarkingu jer podržava sve procesore iz 2. i 3. Intel® Core™ generacije. Kako bi overklokerima omogućila maksimum opcija, ova ploča se isporučuje sa ekskluzivnim ROG OC Key™ dodatkom, koji uključuje precizni OSD TweakIt kao i OSD Monitor za detaljnije modifikacije parametara sistema.

Da bi podržali eksperimentalni moding, nova ploča sadrži SubZero Sense™ tehnologiju, koja može brzo detektovati čak i hlađenje kritičnih komponenti na najnižim temperaturama. VGA Hotwire headers su dodati za lakšu ali i precizniju i potpuniju “uradi sam” regulaciju napona, dok uključena 10Gbps Intel ® Thunderbolt™ podrška u jednom unapređenom paketu kombinuje i omogućava brži prenos podataka i bolje vizuelne performanse. Da bi se obezbedila kompletna grafička podrška, Maximus V Extreme poseduje pet PCI Express 3.0 slotova, od kojih su dva vezana direktno za procesor radi veće brzine i manje latencije grafičkih performansi. NVIDIA® 4-way SLI™ i AMD CrossFireX™ su poboljšani pomoću LucidLogix VirtuTM MVP multi-GPU optimizacije.

Maximus ponovo donosi sve najbolje overkloking opcije

Ekskluzivni OC Key™ dodatak dolazi u zasebnoj kutiji, i uključuje nekoliko moćnih overkloking funkcija koje su savršene za takmičarski benčmarking. OSD TweakIt i OSD Monitor su hardverski alati koji omogućavaju podešavanja u realnom vremenu i obezbeđuju detaljne informacije o sistemu, bez trošenja CPU resursa ili instalacije dodatnog softvera. Za one kojima je potreban napredni rashladni sistem, tu je Subzero Sense™ pomoću kojeg je moguće detektovati temperature i do -200°C, što korisnicima pruža kompletan uvid u efikasnost i funkcionisanje termalne konfiguracije. Sa K-type kablićima i namenskim senzor portom, Subzero Sense™ će uštedeti novac overklokerima jer nema potrebe za kupovinom dodatnog termometra.

Za ručnu modifikaciju voltaže, ROG isporučuje VGA Hotwire™, koji će vam omogućiti da samostalno zalemite naponske tačke na samoj ploči i izaberete ASUS grafiku. Na ovaj način, stvorićete bolju sinergiju između ploče i grafičkog procesora, kao i generalno poboljšati tuning performanse, a kako bi se podigao sistem do krajnje granice, tj. sve što overkloker treba da uradi jeste da ga podesi pomoću OC Key™, BIOS, i TurboV interfejsa koji je vrlo jednostavan za korišćenje.

Poboljšane opcije povezivanja

Na samoj matičnoj ploči nalazi se 10Gbps Intel® Thunderbolt™ čip koji omogućava dvosmerni prenos podataka i grafički prikaz visokog kvaliteta a sve to putem samo jednog kabla, te je tako stvoren standard za povezivanje nove generacije. Kako ovaj čip omogućava veći prenos podataka, korisnici mogu prebaciti HD film za samo deset sekundi, a uz to, do šest kompatibilnih uređaja se mogu u nizu povezati za samo jedan Thunderbolt™ port.

Maximus V Extreme se isporučuje sa mPCIe Combo karticom, koja donosi instant dual-band Wi-Fi a/b/g/n i Bluetooth V4.0 podršku. Takođe, ova kartica dodaje i mSATA, koji u kombinaciji sa Intel® Smart Response tehnologijom ubrzava pristup podacima preko SSD-a.

Moćnija i fleksibilnija grafika

Zahvaljujući praktičnom dizajnu slotova i prostranosti matične ploče, četiri od pet PCI Express 3.0 slotova će primiti čak i trenutno najmoćnije grafike u četvorostruki NVIDIA® SLI™ ili AMD CrossFireX™. Sa ovako snažnim procesiranjem grafike, Maximus V Extreme se pokazala kao podjednako sposobna kako za igranje i benčmarking grafičkog procesora, tako i za testiranje procesora pod opterećenjem a i opšteg testiranja sistema.

Da bi poboljšali kompatibilnost i omogućili veću fleksibilnost pri izboru grafičke karte, uključen je i LucidLogix Virtu™ MVP, radi optimizacije konfiguracija koje sadrže više grafičkih procesora sa višim frejmrejtom i konzistentnijom vertikalnom sinhronizacijom u različitim igrama i aplikacijama.

Leave a Reply