PC računari

ASUS P8B WS Workstation matična ploča

ASUS je objavio prve informacije o novoj matičnoj ploči pod oznakom P8B WS za profesionalne grafičke dizajnere, nudeći odlične OpenGL performanse uz pomoć novog čipseta pod nazivom Intel® C206 za 1155 baziranu Intel® Xeon® E3-1200 seriju workstation procesora.

Pomenuta ploča koristi dual server-class Intel® LAN čija integracija donosi 64% manju uposlenost procesora što će na kraju povećati propusnu moć, te će i SATA 6Gb/s i USB 3.0 portovi uz pomoć boljeg prenošenja podataka raditi bolje i brže. Podrška za veliki broj procesora, memorije i različitih tipova grafičkih karti ostavlja dosta prostora za izgradnju raznoraznih workstation računara. Nova ploča dolazi sa ASUS “24X24” garancijom, što znači non-stop 24h prisutnost proizvoda na tržištu u narednih 24 mesca.

Optimizovane OpenGL performanse.

U kombinaciji sa workstation-specific Intel® C206 čipsetom i 1155 Xeon® E3-1200 serijom workstation procesora cela patforma omogućuje povećanje performansi HD3000 grafičke karte što će uveliko uticati na OpenGL performanse. Takođe, celokupna arhitektura je podržana od strane nezavisnih softverskih aplikacija, uključujući Adobe® Photoshop®, Autodesk® AutoCAD®, Dassault® Solidworks® i drugih mnogobrojnih aplikacija.

Dual server-class Intel® Gigabit LAN

Poslovni korisnici koji recimo u kancelariskim uslovima žele da razmene interent konekciju ili neki drugi vid mreže mogu sa sigurnošću da povere svoj “posao” ASUS P8P67 WS Revolution matičnoj ploči. Pomenuta ploča nudi dupli hardverski akcelerator sa Intel Gigabit LAN portovima koji mogu da smanje uposlenost, a samim tim i potrošnju procesora, čak i do 64% u poređenju na proizvodžače drugih matičnih ploča. Kada se sve sabere ovakav pristup omogućava dvostruku propusnu moć mreže u poređenju na standardni Gigabit LAN.

SATA 6Gb/s i USB 3.0 su uključeni

USB 3.0 radi i do deset puta brže u poređenju na USB 2.0, što će uveliko uticati na uštedu vremena pri prenosu podataka velikih kapaciteta. SATA 6Gb/s udvostručuje performanse u pođenjeu na SATA 3Gb/s stvarajući okruženje u kome se mnogo brže prenose podatci i bolje radno okružnje.

Fleksibilne CPU, meorijske i grafičke opcije

ASUS P8B WS podržava Xeon® E3-1200 seriju serverskih i workstation procesora kao i drugu generaciju Intel® Core™ i3 procesora, plus unbuffered DDR3 ECC memoriju kao i unbuffered DDR3 non-ECC memoriju. Moguće je dodatno konfigurisati multi-GPU konfiguracije, gde su uključene NVIDIA® GeForce® grafičke karte, NVIDIA® Quadro® acceleratori i AMD grafičke karte u CrossFireXTM režimu rada. Jednostavno P8B WS je namenjena bilo kojem korisniku, tj. bilo da se radi o skupljim ili jeftinijim konfiguracijma jer bukvalno nudi sve što jednom krajnjem korisniku treba uz visok stepen moguće nadogradnje.

Leave a Reply