PC računari

ASUS P8P67 WS Revolution nudi najbolje grafičke performanse među svim P67 baziranim matičnim pločama

Nova ASUS P8P67 WS Revolution matična ploča predstavlja najnaprednije rešenje na trištu multi GPU rešenja. Pomenuti model donosi ASUS 24×24 obećanje, što znači da je ovo matična ploča dizajnirana za 24/7 rad u teškim uslovima sa visokim stepenom opterećenja, tj. namenjena je za korišćenje najzahtevnijih aplikacija. ASUS takođe garantje da će ovaj model biti dostupan u prodaji naredne dve godine.

Što se tiče kvaliteta izrade tu se tek nije štedelo te P8P67 WS Revolution donosi “PLATINUM-NIVO” od 92% iskorišćenosti snage. Što dovodi do perfektne stabilnostii i isplativosti u poređenju na ostale ploče, tj. kada se sve sabere i oduzme može da donese do 15% manju cenu u poređenju na ostale P67 modele, gledano iz ugla isplativosti. Hardverski ubrzan Intelov LAN pomaže da se smanji uposlenost CPU-a što na kraju dovodi do boljih performansi.

Jednostavno najbolja – Vodeća P67 matična ploča u eri grafičkih performansi

Dizajnirana za istinski napredne korisnike, P8P67 WS Revolution koristi dodatni NF200 kontroler (čip) koji utiče na krajnje performanse čak četiri grafičke karte vezane u multi GPU režim rada. Ovo je idealno za NVIDIA® GeForce SLITM i AMD® CrossFireXTM tehnologije, te bez ikakvih problema moguće je konfigurisati 2-way SLI sa PCI Express X16, dok se 3-way SLI konfigurisati sa dva PCI Express X8 i jednim X16 slotom. Ovako konfigurisane PCI-E linije, tj. arhitektura donosi 26,4% veće grafičke performanse u poređenjenu na sve P67 matične ploče koje možete naći na tržištu, a sve to mereno u 3DMark 06 benchmark programu. Iz CrossFireX ugla gledanja, P8P67 WS Revolution podržava i do četiri GPU-a u isto vreme.

Ovako grafički konfigurisani sistemi sa 4 GPU-a namenjeni su pre svega naprednim korisnicima među kojima su oni koji rede u programima kao što je: CAD, CAE, DCC, GIS. Svakako ova matična ploča naćiće utočište i u kućištima onih koji jednostavno žele: najbrže, najkvalitetnije, najinovativnije i veoma pouzdano.

PLATINUM-NIVO – 92% iskorišćenost snage

Visoko kvalitetni materijali sa najkvalitetnijim komponentama koje uključuju Japanske solid state kondenzatore visokog radnog veka trajanja, kao i mosfetove nove genercije, samo su neke od stavki kao dokaza perfekcije i kvaliteta. Konačni rezultati implementacije najkvalitetnijih komponenti ogledaju se u: boljoj disipaciji temperature, manjoj kapacitivnosti (a time je znatno poboljšana efikasnost), optimizovanosti naposnkog ulaza i ekstremno dužeg životnog veka trajanja svih komponeti, tj. same matične ploče.

Da bi se dostiglo pomenutih 92% iskorišćenosti snage, P8P67 WS Revolution koristi dvoslojni bakarni dizajn koji omogućuje veću iskorićenost materijala. Neizbežno je napomenuti da P8P67 WS Revolution koristi DIGI+ VRM tehnologiju, kao i novi EPU standard zadužen za optimizovaniju uštedu energije. DIGI+ VRM koristi digitial-to-digital konverziju sa preciznim podešavanjem napona kako bi se eliminisali gubitci i smanjila emisija radijacije. Kada je procesor opterećen između 30% i 100% iskorišćenost snage je oko 92%, što pomaže krajnjem korisnuku da redukuje i smanji potrošnju energije, kao i ostvarivanju stabilnosti i pouzdanosti bez premca. Ovakav način optimizacije utiče i na očuvanje životne sredine, kao veoma bitnog faktora koji se često spominje u javnosti.

Dual Intel® Gigabit LAN za neverovatne perfomanse povezivanja

Poslovni korisnici koji recimo u kancelariskim uslovima žele da razmene interent konekciju ili neki drugi vid mreže mogu sa sigurnošću da povere svoj “posao” ASUS P8P67 WS Revolution matičnoj ploči. Pomenuta ploča nudi dupli hardverski akcelerator sa Intel Gigabit LAN portovima koji mogu da smanje uposlenost, a samim tim i potrošnju procesora, čak i do 71% u poređenju na proizvodžače drugih matičnih ploča. Kada se sve sabere ovakav pristup omogućava dvostruku propusnu moć mreže u poređenju na standardni Gigabit LAN.

Odlične mogućnosti uz veliki broj inovacija

Kao i sve druge matične ploče ponikle u ASUS-u , P8P67 WS Revolution obezbeđuje korisnicima veliki opseg inovacija i tehnologija. Tako na ovoj ploči možete naći novi UEFI BIOS sa interfejsom koji je zamenio tradicionalnu kontrolu, te umesto tastature (koja još uvek može da se koristi) sve opcije unutar BIOS-a podložne su menjanju uz pomoć miša. AI Suite II je druga ASUS ekskluziva, tj. softver koji pokriva veliki broj polja koja manipulišu optimizacijom performansi, uštede energije, zaštitom podataka i dosta drugih stavki. ASUS takođe nudi četiri SATA 6Gb/s porta sa “DUAL RAID” opcijom što sve u paketu predstavlja samo jedan mali “tizer” koji vas može zagolicati i usmeriti ka kupovini ove matične ploče.

Specificija

CPU socketSocket LGA 1155
Intel® 2nd generation Core™ i7/ Core™ i5/ Core™ i3 series desktop processors
Intel® Xeon next generation server processors
ChipsetIntel® P67 Express
NVIDIA® NF200 chipset
Memory4 x DIMM, max 32GB, DDR3 2200(OC)/2133(OC)/1866(OC)/1600/1333/1066MHz, non-ECC unbuffered memory
Power deliveryDIGI + VRM true 16+2 phase power
Expansion slots2 x PCIe 2.0 x16 (@ x16 or x8)
2 x PCIe 2.0 x16 (@ x8)
3 x PCIe 2.0 x1 (@ x1)
Multi-GPU supportNVIDIA® GeForce 3-way/2-way SLITM technology
AMD® Quad CrossFireXTM technology
CUDA supportUp to 4 NVIDIA® Tesla GPUs
Gigabit LAN1 x Intel® 82579 Gigabit LAN dual interconnect between the integrated LAN controller and physical layer (PHY)
1 x Intel® 82574L GbE LAN
Storage4 x SATA 6.0 Gb/s
4 x SATA 3.0 Gb/s
USB2 x USB 3.0 (at back panel)
14 x USB 2.0 (6 ports at mid-board, 8 ports at back panel)
AudioALC889 8-channel high definition audio
1394a2 x1394a (1 port at mid-board, 1 port at back panel)
Additional back I/O ports1 x PS/2 keyboard/mouse, 1 x IEEE1394a, 2 x Intel® LAN, 1 x S/PDIF out (optical and coaxial)
Form factorATX, 12” x 9.6”

Leave a Reply