PC računari

ASUS predstavio novi PCI Express 3.0 spreman za ROG Maximus ploče

ASUS najveći proizvođač matičnih ploča u svetu izbacio je ROG Maximus IV GENE-Z/GEN3 i P8Z68/GEN3 Seriju matičnih ploča koje spadaju u grupu prvih ploča u industriji sa podrškom za PCI Express® 3.0. ASUS interna laboratorija posle testiranja je potvrdila kvalitet, pouzdanost u radu i performanse za korisnike voljne za nadogradnju na PCI Express® 3.0 u bliskoj budućnosti.

Nove ploče dolaze i sa unapređenim hardverom i nativnom podrškom za UEFI BIOS za novu generaciju Intel® 22nm procesora. Ove ploče nisu namenjene samo za računare danas koji koriste PCI Express® 2.0, nego i za svaku nadogradnju u budućnosti.

Kompatibilnost zagarantovana: ASUS ROG Maximus IV GENE-Z/GEN3 i P8Z68/GEN3 Serija matičnih ploča je pretestirana za PCI Express 3.0

PCI Express® 3.0 je specifikacija nove generacije koja povećava performanse 2x više, tj. sa 16GB/s na 32GB/s preko istog 16x slota. Bilo kako bilo ovo zahteva set komponenti koje su morale da se nadograde; uključujući i matičnu ploču sa PCI Express® 3.0 switching IC-om i layoutom dizajniran tako da obezbedi maksimalnu stabilnost, kvalitet i performanse neophodne za novu generaciju Intel 22nm procesora i novi UEFI BIOS.

U ovom trenutku samo se ASUS obavezao na ovaj proces pre isporuke svojih ploča, kako bi mogao da garantuje korisnicima totalnu sigurnost u nove proizvode.

Postojeće ASUS matične ploče dobile su unapređeni UEFI BIOS za podršku novih Intel 22nm procesora

Leave a Reply