PC računari

ASUS proširuje svoju GENE-tiku drugom mATX matičnom pločom

ROG Maximus II GENE bazirana na P45 čipu nudi poboljšane, prostorno štedljive performanse korisnicima Intel® Core™2 Quad i Duo procesora

ASUS, vodeći svetski proizvođač matičnih ploča, danas je predstavio novu GENE ploču kao deo nagrađivane ROG (Republic of Gamers) serije matičnih ploča. Bazirana na Intel® P45 Express čipsetu, Maximus II GENE daje prepoznatljivu stabilnost, overklokabilnost i fleksibilnost karakterističnu za celu ROG familiju, što će ceniti svi igrači, oni koji se bave modovanjem kućišta i overklok entuzijasti koji preferiraju Intel® Core™2 Extreme/Quad/Duo platformu i mATX format matičnih ploča. Kao i prethodna GENE ploča – ROG Rampage II GENE – tako i Maximus II GENE nudi mnoštvo najnaprednijih opcija kao što su MemOK!, CPU Level Up i SupremeFX X-Fi.

Veličina nije bitna
Rampage II GENE je dokazao da se i u mATX formatu može prevazići većina sistema sa punim ATX pločama. Uz Maximus II GENE ploču, Intel® Core™2 Extreme/Quad/Duo korisnici sada mogu dobiti sve to, uprkos kompaktnim dimenzijama, jer ova ploča donosi mogućnosti koje su naprednije od mnogih ploča pune ATX veličine. Jedan od takvih dodataka je CPU Level Up, prigodna alatka koja pojačava performanse sistemskog procesora na nivo mnogo skupljih modela, i to samo pomoću nekoliko klikova.

MemOK! – svaka memorija je OK!
MemOK! je razvijen kako bi korisnicima omogućio da mogu unaprediti memoriju na matičnoj ploči bez ikakvih briga. U slučaju problema sa podizanjem sistema nakon ugradnje nove memorije, sve što korisnik treba da učini je da pritisne lako dostupan taster na ovoj ploči, kada će MemOK! automatski učitati potrebna podešavanja kako bi se sistem uspešno podigao. MemOK! uspešno detektuje i ispravlja probleme sa memorijom, čak i ako se koriste neispravni ili nestabilni memorijski moduli!

Vrhunski zvuk u igrama pomoću SupremeFX X-Fi
SupremeFX X-Fi rešenje daje kristalno čist zvuk i neverovatno realistične efekte u najnovijim video igrama. Zvanična podrška za sve aktuelne standarde od EAX 1.0 do EAX HD4.0 omogućava igračima da se potpuno užive u svoje omiljene naslove. X-Fi CMSS3D pozicioni audio daje značajnu prednost u igrama gde je bitno precizno locirati poziciju drugih oko sebe, dok Crystalizer dramatično poboljšava ukupan kvalitet zvuka.

Specifikacije

ModelROG Maximus II GENE
ProcesorLGA775 podnožje za Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Quad / Core™2 Duo
ČipsetIntel® P45 Express
FSB magistrala1600/1333/1066/800 MHz
Memorija4 x DIMM, Dual Channel, do 16GB
DDR2 1300/1200/1066/800/667 MHz
Slotovi za proširenje2 x PCIe2.0 x16 slot
1 x PCIex1
1 x PCI 2.2
Multi-GPU ATI CrossFireX™
Konektori za diskove7 x SATA 3.0 Gb/s
1 x eSATA 3.0 Gb/s
1 x UltraDMA 133
LANGigabit LAN
AudioSupremeFX X-Fi 8-Ch. Audio sa EAX4.0 podrškom
Ostali I/O priključci1*PS/2, 1*eSATA, 1*IEEE1394a, 1*Clr CMOS, 1*Optical S/PDIF
USB / IEEE1394a12 x USB2.0 / 2 x 1394a ports
Konektori za ventilatore5 (1 x CPU / 2 x Chassis / 2 x Optional)
Softver (pune verzije)Kaspersky anti-virus, Futuremark® 3DMark™06 Advanced Edition
OpcijeMemOK!, SupremeFX X-Fi, CPU Level Up, Keyboard-TweakIt, Extreme Tweaker, iROG, Loadline Calibration, LCD Poster, EPU-6 Engine, Voltiminder LED
FormatmATX, 9.6”x 9.6” (24.4cm x 24.4cm)

Važno: Specifikacije se mogu menjati bez posebnog obaveštenja. Posetite www.asus.com za više detalja.

Leave a Reply