asus-ploca
PC računari

ASUS prvi na svetu sa USB 3.0 sertifikatom za matične ploče iz serije 8

Gryphon Z87, H87-Plus i B85-Plus su prve matične ploče na svetu bazirane na novom Intel 8 čipsetu koje su dobile SuperSpeed sertifikat

ASUS je danas objavio da su matične ploče TUF Gryphon Z87, H87-Plus i B85-Plus, projektovane za 4. generaciju Intel® Core™ procesora, prve ploče koje su dobile USB 3.0 SuperSpeed sertifikat.

 

asus-ploca

USB 3.0 sertifikat je od vitalnog značaja radi utvrđivanja kompatibilnosti sa novijim uređajima koji podržavaju SuperSpeed. U ovom trenutku, samo ASUS može pružiti korisnicima garanciju za matične ploče bazirane na Intel 8 seriji čipseta.

“Veoma smo ponosni na činjenicu da je ASUS 8 serija matičnih ploča prva i jedina koja je prošla rigorozne testove za kompatibilnost sa USB 3.0 standardom,” izjavio je Džo Sje (Joe Hsieh), Potpredsednik ASUS korporacije i generalni direktor poslovne jedinice za matične ploče i desktop računare. “USB 3.0 sertifikat označava da ASUS matične ploče bazirane na Intelovoj čipset seriji 8 pružaju korisnicima najbolje performanse, kompatibilnost i pouzdanost u radu sa novom generacijom SuperSpeed uređaja.”

Rigorozni testovi za top kvalitet

Kako bi matična ploča dobila USB 3.0 sertifikat, mora da prođe više od 190 strogih testova koje je postavio USB Implementers Forum, uključujući provere kvaliteta signala, stres testove kao i test održive brzine prenosa podataka. Puna SuperSpeed brzina prenosa podataka iznosi do 5Gbit/s, što je 10 puta brže od USB 2.0 standarda.

Takođe, matične ploče koje pretenduju na SuperSpeed sertifikat, moraju da pokažu kompatibilnost u radu sa postojećim USB uređajima i to da rade perfektno sa 39 različitih proizvoda i tipova uređaja, uključujući štampače, USB diskove, video kamere, miševe i slušalice.

Matične ploče koje daju više

ASUS TUF Gryphon Z87, H87-Plus i B85-Plus modeli su nastavljači ASUS tradicije inovacija u svim oblastima. TUF Gryphon Z87 je micro-ATX matična ploča, „vojničkog kvaliteta“, kreirana za najzahtevnija okruženja. TUF (The Ultimate Force) uključuje tehnologije kao što su Thermal Radar 2 koji omogućava hlađenje celog sistema uz podesive kontrole ventilatora, a tu su i komponente najvišeg kvaliteta u koje spadaju veoma trajne zavojnice od specijalnih legura, Black Metallic kondenzatori od 10K iMOSFET-i.

Modeli matičnih ploča  H87-Plus i B85-Plus poseduju i ASUS 5X Protection tehnologiju koja će sačuvati osetljive komponente od kratkih spojeva, električnih pražnjenja i sličnih rizičnih situacija. ASUS 5X Protection uključuje ASUS DIGI+ VRM (modul za regulaciju napajanja) tehnologiju koja obezbeđuje nesmetano napajanje procesora, prekostrujnu zaštitu koja sprečava da kratak spoj ošteti sistem i RAM što doprinosi većoj bezbednosti sistema i dužem radnom veku, zaštitu od elektrostatičkog pražnjenja (ESD), čvrste kondenzatore od 5K, kao i pozadinske I/O portove od nerđajućeg čelika koji doprinose vrhunskoj pouzdanosti i trajnosti vašeg sistema.

DOSTUPNOST & CENA

Cena i dostupnost modela Gryphon Z87, H87-Plus i B85-Plus varira u odnosu na region.

Leave a Reply