PC računari

ASUS Republic of Gamers lansira Rampage IV Black Edition matičnu ploču

Bazirana je na X79 čipsetu i podržava Intel LGA 2011 Core i7 (Ivy Bridge-E) procesore, osam DRAM-va i quad-GPU za maksimalne rezultate u overklokingu i gejmingu

ASUS Republic of Gamers (ROG) je danas objavio novi model matične ploče, Rampage IV Black Edition, koja predstavlja E-ATX matičnu ploču namenjenu gejmingu i dizajniranu da oslobodi punu snagu Intel® LGA 2011 Core™ i7 (Ivy Bridge-E) procesora.

asus rog matična ploča

Bazirana na Intel X79 Express čipsetu, Rampage IV Black Edition poseduje sve najbolje ROG tehnologije i poslednje inovacije koje poboljšavaju igranje i maksimalno podižu mogućnosti overklokinga, a sve spakovano u tradicionalni crno-crveni dizajn sa naglašenim srebrnim i crvenim delovima.

Rampage IV Black Edition poseduje osam DIMM soketa koji primaju do 64GB DRAM (DDR3 2800MHz+, overklokovano), podržava do 4 grafičke karte (multi-GPU), a sadrži i Extreme Engine DIGI+ III modul regulacije napona (VRM) za najstabilnije napajanje, plus SupremeFX Black, koji pruža zvuk kvaliteta kao da je u pitanju najskuplja audio karta. Dolazi u kompletu sa besplatnom kopijom igre: Assassin’s Creed® IV: Black Flag™.

Ako želite da vidite kako izgleda Rampage IV Black Edition u akciji, pogledajte video snimak na adresi: http://bit.ly/Rampage4BE.

ROG tim donosi najbolji proizvod za pomeranje granica

Rampage IV Black Edition je projektovana da oduševi overklokere. U kompletu sa pločom dolazi i OC Panel, konzola za monitoring i tuniranje sistema u realnom vremenu, koja je odličan dodatak za svakog gejmera a značajna prednost svakog overklokera. Može se postaviti unutar konfiguracije za svakodnevno praćenje temperatura, baznog takta i brzine ventilatora a, za instant ubrzavanje, dovoljan je jedan klik na CPU Level Up. Kada se koristi eksterno, omogućava tvikovanje za monitoring i kontrolu više parametara a, sve to u realnom vremenu i pomoću tastera koji se nalaze na samom uređaju. Ekstremni overkloking nikada nije bio lakši.

Rampage IV Black Edition ima dovoljno mesta za multi-GPU postavke, uz podršku za 4-way NVIDIA® SLI™ i AMD CrossFireX™ — što omogućava gejmerima da oslobode punu snagu najnovijih grafika.

Kako bi pomerili granice, ROG inženjeri su kombinovali kvalitetan dizajn sa vrhunskim komponentama. Rampage IV Black Edition ima Extreme Engine DIGI+ III modul za regulaciju napona (VRM) koji obezbeđuje najpreciznije stabilno napajanje uz pomoć NexFET MOSFET-a, 60A zavojnica i visoko izdržljivih 10K black metallic kondenzatora japanske proizvodnje. Uz to, ploča poseduje i odvod toplote, fantastičnog crnog dizajna, koji je praktično integrisan u deo gde se nalaze MOSFET-i i proteže se sve do poklopca sa I/O portovima što omogućava bolje hlađenje i veću stabilnost sistema.

Uz ovako pažljivo urađen dizajn, nije iznenađenje što je Rampage IV Black Edition već oborila brojne svetske rekorde. U ovom trenutku, drži svetske rekorde u 3DMark11 Entry (E39244), 3DMark11 Performance (P41531), 3DMark11 Extreme (X22531), 3DMark Fire Strike (34246) i 3DMark Vantage (P96500). Pored toga što je postavila nove rekorde na ovim benčmarking testovima, Rampage IV Black Edition je osvojila i brojne druge svetske rekorde na X79 platformi, ko što su overklokovanje i7-4820k procesora na 6943MHz i G.Skill quad-channel DDR3 kit-a na 4072MHz. Takođe, generisala je najviši bazni takt (BCLK) do sada postignut na X79 platformi, zapanjujućih 197.16MHz, i progurala Extreme Tuning Utility sve do 1924 markova.

Napravljena za najzahtevnije igre i igrače

Rampage IV Black Edition je puna opcija koje će oduševiti čak i najtvrđe od najtvrđih gejmera.dolazi sa ugrađenom SupremeFX Black tehnologijom koja pruža zvuk jednakog kvaliteta kao i najskuplje audio karte. Premijum komponente, kao što su ELNA® audio kondenzatori i WIMA® film kondenzatori nemačke proizvodnje, isporučuju besprekoran zvuk, dok Hi-Fi op-ampovi (operativni pojačivači zvuka) i Cirrus Logic® CS4398 DAC (digital/analog konverter signala) isporučuju zvuk bez ijedne greške sa fantastičnim SNR-om od 120dB. Pojačalo za slušalice, kvaliteta na nivou Hi-Fi, Texas Instruments® TPA6120A2 600ohm, pojačava svaki detalj zvuka koji čujete. Ekskluzivna EMI (elektromagnetna interferenca) tehnologija za izolaciju i unapređeni NEC/TOKIN UC2 audio relej, štite električna kola od preopterećenja a, smanjuju i „pucketanje“ što za rezultat daje topao, čist i prirodan zvuk.

ROG Sonic Radar, u obliku prozorčića na ekranu, pruža igračima dodatno „uvo,“ naročito u pucačkim igrama (FSP), što znači da na ekranu prikazuje preciznu poziciju i vrstu zvukova u igri kao što su pucnji, koraci i dozivanje.

Ultra-brzi Intel Gigabit Eternet u kombinaciji sa ROG GameFirst II alatom vrši optimizaciju mrežnog saobraćaja kako bi latenca bila minimalna a vreme potrebno za ‘ping’ skratilo, dok ROG RAMDisk alat omogućava da se slobodnom RAM-u dodeli uloga brzog virtuelnog hard diska – što dodatno poboljšava performanse, naročito potrebne za većinu novijih igara koje zapisuju podatke tokom igre.

Stilski savršena

Rampage IV Black Edition je bez sumnje stilski savršeno odrađena i to ne samo spolja. Nova matična ploča dolazi sa UEFI BIOS-om koji ima odličan grafički interfejs stilizovan sjajnom novom crnom temom.

Pored toga što izgleda odlično, novi UEFI BIOS je neverovatno jednostavan za korišćenje uz veliki broj opcija za tuniranje i mogućnost kreiranja overkloking profila. U UEFI BIOS ugrađen je i Secure Erase, opcija za brzo vraćanje SSD-a na fabričko stanje kako bi se obezbedile maksimalne performanse.

DOSTUPNOST, CENA

Datum pojavljivanja Rampage IV Black Edition ploče na tržištu biće poznat kasnije. Za više informacija kontaktirajte vaše lokalno ASUS predstavništvo.

Leave a Reply