Categories
PC računari

ASUS Republic of Gamers lansira Rampage IV Black Edition matičnu ploču

Bazirana je na X79 čipsetu i podržava Intel LGA 2011 Core i7 (Ivy Bridge-E) procesore, osam DRAM-va i quad-GPU za maksimalne rezultate u overklokingu i gejmingu

ASUS Republic of Gamers (ROG) je danas objavio novi model matične ploče, Rampage IV Black Edition, koja predstavlja E-ATX matičnu ploču namenjenu gejmingu i dizajniranu da oslobodi punu snagu Intel® LGA 2011 Core™ i7 (Ivy Bridge-E) procesora.

asus rog matična ploča

Bazirana na Intel X79 Express čipsetu, Rampage IV Black Edition poseduje sve najbolje ROG tehnologije i poslednje inovacije koje poboljšavaju igranje i maksimalno podižu mogućnosti overklokinga, a sve spakovano u tradicionalni crno-crveni dizajn sa naglašenim srebrnim i crvenim delovima.

Rampage IV Black Edition poseduje osam DIMM soketa koji primaju do 64GB DRAM (DDR3 2800MHz+, overklokovano), podržava do 4 grafičke karte (multi-GPU), a sadrži i Extreme Engine DIGI+ III modul regulacije napona (VRM) za najstabilnije napajanje, plus SupremeFX Black, koji pruža zvuk kvaliteta kao da je u pitanju najskuplja audio karta. Dolazi u kompletu sa besplatnom kopijom igre: Assassin’s Creed® IV: Black Flag™.

Ako želite da vidite kako izgleda Rampage IV Black Edition u akciji, pogledajte video snimak na adresi: http://bit.ly/Rampage4BE.

ROG tim donosi najbolji proizvod za pomeranje granica

Rampage IV Black Edition je projektovana da oduševi overklokere. U kompletu sa pločom dolazi i OC Panel, konzola za monitoring i tuniranje sistema u realnom vremenu, koja je odličan dodatak za svakog gejmera a značajna prednost svakog overklokera. Može se postaviti unutar konfiguracije za svakodnevno praćenje temperatura, baznog takta i brzine ventilatora a, za instant ubrzavanje, dovoljan je jedan klik na CPU Level Up. Kada se koristi eksterno, omogućava tvikovanje za monitoring i kontrolu više parametara a, sve to u realnom vremenu i pomoću tastera koji se nalaze na samom uređaju. Ekstremni overkloking nikada nije bio lakši.

Rampage IV Black Edition ima dovoljno mesta za multi-GPU postavke, uz podršku za 4-way NVIDIA® SLI™ i AMD CrossFireX™ — što omogućava gejmerima da oslobode punu snagu najnovijih grafika.

Kako bi pomerili granice, ROG inženjeri su kombinovali kvalitetan dizajn sa vrhunskim komponentama. Rampage IV Black Edition ima Extreme Engine DIGI+ III modul za regulaciju napona (VRM) koji obezbeđuje najpreciznije stabilno napajanje uz pomoć NexFET MOSFET-a, 60A zavojnica i visoko izdržljivih 10K black metallic kondenzatora japanske proizvodnje. Uz to, ploča poseduje i odvod toplote, fantastičnog crnog dizajna, koji je praktično integrisan u deo gde se nalaze MOSFET-i i proteže se sve do poklopca sa I/O portovima što omogućava bolje hlađenje i veću stabilnost sistema.

Uz ovako pažljivo urađen dizajn, nije iznenađenje što je Rampage IV Black Edition već oborila brojne svetske rekorde. U ovom trenutku, drži svetske rekorde u 3DMark11 Entry (E39244), 3DMark11 Performance (P41531), 3DMark11 Extreme (X22531), 3DMark Fire Strike (34246) i 3DMark Vantage (P96500). Pored toga što je postavila nove rekorde na ovim benčmarking testovima, Rampage IV Black Edition je osvojila i brojne druge svetske rekorde na X79 platformi, ko što su overklokovanje i7-4820k procesora na 6943MHz i G.Skill quad-channel DDR3 kit-a na 4072MHz. Takođe, generisala je najviši bazni takt (BCLK) do sada postignut na X79 platformi, zapanjujućih 197.16MHz, i progurala Extreme Tuning Utility sve do 1924 markova.

Napravljena za najzahtevnije igre i igrače

Rampage IV Black Edition je puna opcija koje će oduševiti čak i najtvrđe od najtvrđih gejmera.dolazi sa ugrađenom SupremeFX Black tehnologijom koja pruža zvuk jednakog kvaliteta kao i najskuplje audio karte. Premijum komponente, kao što su ELNA® audio kondenzatori i WIMA® film kondenzatori nemačke proizvodnje, isporučuju besprekoran zvuk, dok Hi-Fi op-ampovi (operativni pojačivači zvuka) i Cirrus Logic® CS4398 DAC (digital/analog konverter signala) isporučuju zvuk bez ijedne greške sa fantastičnim SNR-om od 120dB. Pojačalo za slušalice, kvaliteta na nivou Hi-Fi, Texas Instruments® TPA6120A2 600ohm, pojačava svaki detalj zvuka koji čujete. Ekskluzivna EMI (elektromagnetna interferenca) tehnologija za izolaciju i unapređeni NEC/TOKIN UC2 audio relej, štite električna kola od preopterećenja a, smanjuju i „pucketanje“ što za rezultat daje topao, čist i prirodan zvuk.

ROG Sonic Radar, u obliku prozorčića na ekranu, pruža igračima dodatno „uvo,“ naročito u pucačkim igrama (FSP), što znači da na ekranu prikazuje preciznu poziciju i vrstu zvukova u igri kao što su pucnji, koraci i dozivanje.

Ultra-brzi Intel Gigabit Eternet u kombinaciji sa ROG GameFirst II alatom vrši optimizaciju mrežnog saobraćaja kako bi latenca bila minimalna a vreme potrebno za ‘ping’ skratilo, dok ROG RAMDisk alat omogućava da se slobodnom RAM-u dodeli uloga brzog virtuelnog hard diska – što dodatno poboljšava performanse, naročito potrebne za većinu novijih igara koje zapisuju podatke tokom igre.

Stilski savršena

Rampage IV Black Edition je bez sumnje stilski savršeno odrađena i to ne samo spolja. Nova matična ploča dolazi sa UEFI BIOS-om koji ima odličan grafički interfejs stilizovan sjajnom novom crnom temom.

Pored toga što izgleda odlično, novi UEFI BIOS je neverovatno jednostavan za korišćenje uz veliki broj opcija za tuniranje i mogućnost kreiranja overkloking profila. U UEFI BIOS ugrađen je i Secure Erase, opcija za brzo vraćanje SSD-a na fabričko stanje kako bi se obezbedile maksimalne performanse.

DOSTUPNOST, CENA

Datum pojavljivanja Rampage IV Black Edition ploče na tržištu biće poznat kasnije. Za više informacija kontaktirajte vaše lokalno ASUS predstavništvo.