17
PC računari

ASUS ROG lansira Maximus V Formula igračku matičnu ploču

Matična ploča bazirana na Intel® Z77 čipsetu popunjena je do ivica naprednim hlađenjem, snažnim zvukom i pametnom optimizacijom protoka

ASUS Republic of Gamers Maximus V Formula donosi tradicionalni ROG kvalitet za najnoviji kompjuterski hardver i igranje. Kako dolazi sa implementiranim Intel® Z77 čipsetom podržava i drugu i treću generaciju Intel® Core™ procesora. Zarad potpuno stabilnog hlađenja koje zahtevaju gejmeri i moderi, u ovu ploču je ugrađen Fusion Thermo™, ekskluzivna kombinacija hlađenja koja omogućava i vazdušno i vodeno hlađenje.

SupremeFX IV™ audio tehnologija daje zvuk višeg kvaliteta za igre i sve multimedijalne sadržaje, dok GameFirst II™, opcija koja smanjuje vreme odziva i ublažava kočenje, doprinosi boljem i lakšem onlajn igranju i VoIP telefoniranju. Ugrađeni mPCIe Combo sa dual-band WiFi-em i Bluetooth 4.0 pružaja dodatne mogućnosti za povezivanje i doprinosi većoj fleksibilnosti, a Maximus V Formula/ThunderFX™ SKU se isporučuje sa moćnim multi’platformskim pojačalom za slušalice.

Spremna za vazdušno i vodeno hlađenje

Ekskluzivni Fusion Thermo™ je fabrički ugrađen na ploču i uključuje sve napredne opcije za vazdušno i vodeno hlađenje i korisnicima daje mogućnost da biraju opciju koja im najviše odgovara, što čini Maximus V Formulu idealnom platformom za gejmere koji vole sami da podešavaju nivoe performansi. Specijalno dizajniran vazdušni hladnjak sa rebrima od eloksiranog aluminijuma držaće kritične komponente na niskoj temperaturi čak i pri pojačanim performansama.

A ako gejmer želi da upotrebi vodeno hlađenje, ROG opet daje lako primenjivo rešenje, i to pomoću bakrenog kanala za vodu koji koristi niklovane konektore koji se već nalaze unutar hladnjaka, sa otvorima na oba kraja kako bi se creva što lakše postavila. Sve ove opcije čine Maximus V Formulu unapred spremnom za napredno igranje, takmičarski overkloking, i sve vrste modifikacija. Fusion Thermo™ je dizajniran uz pomoć gejmerske zajednice koja je slala predloge, i oslikava blisku saradnju koju ROG održava sa gejmerima širom sveta.

Premium kondenzatori za kristalno čist zvuk tokom igre

Unapređeni SupremeFX IV™ audio hardver je standardna oprema na Maximus V Formuli, a koristi precizno odabrane Premium ELNA audio kondenzatore japanske proizvodnje, plus dodatni ekstra veliki glavni kondenzator od 1500uF. Ove komponente mogu podneti mnogo jači zvuk od standardnog audio hardvera koji se nalazi na pločama, generiše fantastične efekte i surround koji vas potpuno uvlače u igru, a sve to omogućava moćno pojačalo za slušalice od 300ohm.

Pored ovog, ROG inženjeri su kreirali i ekskluzivnu Red Line Shielding tehnologiju koja izoluje SupremeFX IV™ hardver od ostalih komponenti na ploči kako bi precizno razdvojili analogno od digitalnog i značajno smanjili smetnje. Za kompletan efekat, na SupremeFX IV™ audio čip je postavljen EMI zaštitni poklopac za dodatnu zaštitu od neželjenih smetnji.

Multiplejer optimizacija nove generacije

Ekskluzivna GameFirst II™ tehnologija donosi sofisticiraniju optimizaciju mreže u poređenju na prethodnu Game First tegnologiju. Ona aktivno nadgleda i usmerava onjaln protok kako bi smanjila vreme odziva i ukupno kašnjenje signala, i tako omogućava korisnicima da uživaju u kvalitetnijem onlajn gejmingu i boljem kvalitetu VoIP poziva. Sada je ova opcija mnogo jednostavnija za upotrebu i nadograđena sa cFosSpeed Traffic Shaping tehnologijom, pa tako GameFirst II™ neprekidno vrši proveru paketnog prenosa da bi se minimizovalo čekanje transfera, a rezultat su primetno bolje mrežne performanse. Sadrži i ekskluzivni EZ Mode, koji pomoću intuitivnog interfejsa približava opcije čak i potpunim početnicima, plus Advanced Mode za dodatno tjuniranje.

Odlične performanse multi-platform slušalica

Dostupna samo na Maximus V Formula/ThunderFX™ matičnoj ploči, u momentu izlaska ovog teksta, dolazi ThunderFX™ tehnologija koja upravlja zvukom na slušalicama pomoću najfinijih kondenzatora i pojačala od 300ohm. Koristi tehnologiju otklanjanja buke iz okruženja (ENC) sa digitalno-analognim konverterom (DAC) od 120dB SNR, i sadrži poseban relej samo za „de-popping sharp audible feedback“ za vreme butovanja i pada napona.

ThunderFX™ ima podršku za desktop i laptop računare, Xbox 360®, i PlayStation® 3, a nudi i GamEQ sa tri unapred postavljena profila za različite žanrove igara (pucanje iz prvog lica, trke, i strategije u realnom vremenu). GamEQ takođe daje korisnicima pristup detaljnim podešavanjima kako bi postigli veću čistoću zvučnih efekata, a kao rezultat jasno i glasno preko slušalica čujete svaki zvuk od mašina u pozadini do koraka protivnika u nekoj pucačkoj igri iz prvog lica.

Svetski rekordi još jednom

ROG Maximus V Formula je već zauzela poziciju moćnog igrača na globalnoj sceni overklokera i benčmarka. Tokom prethodnih nekoliko nedelja, ova igračka ploča korišćena je nekoliko glavnih overklok rezultata.

Više informacija možete pronaći na donjim linkovima:

Leave a Reply