RAIDR-Express-SSD
PC računari

ASUS ROG lansira RAIDR Express SSD za PCI Express standard

Prvi na svetu PCI-e SSD biće kompatibilan kako sa starijim generacijama BIOS-a tako i sa UEFI BIOS-om a donosi neverovatnu brzinu i izdržljivost

ASUS ROG je danas predstavio RAIDR Express, prvi SSD na svetu baziran na PCI Express-u sa DuoMode funkcijom koja mu omogućava rad kako sa BIOS-om starije generacije, tako i sa poslednjim UEFI BIOS-om. RAIDR Express je projektovan za prave igrače i ljubitelje performansi koji su uvek u potrazi za bržim i pouzdanijim računarima te predstavlja kombinaciju kompatibilnosti, performansi i izdržljivosti, osobina koje su uvek na ceni.

RAIDR-Express-SSD

Kapaciteta 240GB, sa sekvencijalnom brzinom od 830MB/s za čitanje podataka i 810MB/s za njihovo pisanje, kao i pregrštfunkcija koje obezbeđuju pomenute performanse i radni vek, RAIDR Express je napravljen za ljubitelje brzine. RAIDR Express stiže u prepoznatljivom ROG crveno-crnom pakovanju sa dvostranim metalnim štitnikom. Uz to, kao garancija kvaliteta i dugovečnosti, prosečno vreme između kvarova (MTBF) je neverovatnih 620.000 časova.

Ekskluzivni dizajn i vrhunska fleksibilnost

RAIDR Express je drugačiji od ostalih SSD-ova. To je prvi i jedini na svetu SSD baziran na PCIe standardu sa DuoMode BIOS podrškom. Uz dva ugrađena BIOS čipa, RAIDR Express poseduje i hardverski prekidač koji korisniku omogućava da na jednostavan način prebacuje između starog tipa BIOS-a i UEFI-ja tako da je kompatibilan i sa starim i sa novijim računarima.

Kada je uključen mod za rad sa starijim tipom BIOS-a (legacy), RAIDR Express se može koristiti na starijim modelima matičnih ploča, odnosno pločama koje nemaju UEFI BIOS. Kada se prebaci na UEFI mod vreme potrebno za startovanje računara se značajno skraćuje. Na ovaj način korisnici mogu iskoristiti sve prednosti SSd-ai svog računara.

Napravljen za zaljubljenike u brzinu

RAIDR Express vas neće držati na čekanju uz dual LSI® SandForce kontroler poslednje generacije, Toshiba 19nm sinhroni MLC NAND fleš sa 16K stranica, 100.000 4K read/write input/output operacija u sekundi (IOPS) i 830/ 810MB/s sekvencijalnomread/write brzinom.

Pored navedenog, RAIDR Express ima još nekoliko trikova u rukavu za povećanje brzine. RAMDisk koji dolazi u paketu omogućava korisnicima da odvoje do 80% dostupnog RAM-a na svom računaru i prebace na brzi virtuelni disk koji će značajno ubrzati pokretanje omiljenih aplikacija i igara. Na testovima koje je izveo ASUS, postignuta je brzina čitanja podataka od preko 12.000MB/s.

Što je još bolje, RAMDisk umanjuje broj nepotrebnih operacija pisanja podataka pa, na taj način, dodatno produžava životni vek RAIDR Express-a. Čak, RAMDisk pravi bekap samog sebe na glavnom sistemskom disku dok je računar isključen i vraća se automatski pri startovanju računara što daje maksimalnu brzinu bez muke. ROG SSD TweakIt alat dodatno povećava brzinu tako što prebacuje repetitivno pisanje podataka na RAMDisk i obezbeđuje još brži rad a, pritom, obezbeđuje da RAIDR Express zadrži vrhunske performanse mnogo duže. Dodatno, SSD TweakIt alat omogućava i aplikaciju namenskih profila pomoću kojih se automatski podešava procesor i postiže dodatno ubrzanje do 5%.

RAIDR Express poseduje i ROG HybriDisk tehnologiju koja neverovatno ubrzava vaš hard disk. HybriDisk omogućava RAIDR Express SSD-u da se ponaša kao keš memorija za postojeći hard disk (do 4TB), a pošto je konstruisan za PCIe standard brzina prenosa podataka prevazilazi SATA limit od 600MB/s za standardne hard diskove. Povrh svega, sa njim dolazi i ROG CrystalDiskMark benčmark alat koji korisnicima omogućava da se i sami uvere koliko brz RAIDR Express SSD može biti i koliko dugo može tom brzinom da radi.

Brz, kompatibilan i napravljen da traje

RAIDR Express se može pohvaliti velikom brzinom, kompatibilan je sa najrazličitijim sistemima a, uz sve to, je i vrlo dugovečan. RAIDR Express ima procenjeno vreme između kvarova (MTBF) od neverovatnih 620.000 časova pa korisnici mogu biti sigurni da će ga koristiti duži niz godina bez ikakvih smetnji.

Takođe, RAIDR Express je opremljen jedinstvenim ROG inovacijama koje mu produžavaju radni vek. Čvrst, dvostrani metalni štit obezbeđuje efikasno odvođenje toplote a umanjuje i elektro-magnetne smetnje (EMI), što dodatno poboljšava kako hlađenje tako i opštu stabilnost vašeg sistema.

Leave a Reply