asus-rog
PC računari

ASUS RoG Maximus VI Formula matična ploča sa Intel Z87 čipsetom namenjena igračima

ROG se trudi da igračimaobezbedi premijum performanse pa ovaj model dolazi sa ekskluzivnim tehnologijama kao što su CrossChill hibridno hlađenje i SupremeFX Formula audio

ASUS Republic of Gamers (ROG) je danas predstavio model Maximus VI Formula, igračku ATX matičnu ploču koja je spreman za Intel® Core™ procesore poslednje generacije i opremljena ekskluzivnim ROG tehnologijama i alatima.

asus-rog

Maximus VI Formula se bazira se na najnovijem Intel Z87 čipsetu a korisnicima donosi sve one ROG funkcije koje i očekuju od ovakvog modela. CrossChill hibridno vazdušno i vodeno hlađenje obezbeđuje efikasno otklanjanje toplote što je od izuzetnog značaja kada je ekstremni overkloking u pitanju dok, SupremeFX Formula, zvučna karta ugrađena na ploči koja poseduje i pojačalo za slušalice snage 600ohm, pruža zvuk visokog kvaliteta a mini-PCIe Combo II kartica donosi dual-band 802.11ac Wi-Fi za kvalitetno bežično umrežavanje. Takođe, Maximus VI Formula poseduje i Extreme Engine DIGi+ III tehnologiju i kvalitetne elektronske komponente koje u tandemu obezbeđuju veoma precizno napajanje uz stabilne performanse.

Neverovatno hlađenje, pouzdan overkloking i komponente najvišeg kvaliteta

Uz ekskluzivnu ROG CrossChill tehnologiju, Maximus VI Formula matična ploča poseduje odlično hlađenje koje odlično funkcioniše i kao vazdušno i kao vodeno. Testovi su pokazali da uz ovakvo hlađenje, ploča dostiže do 23°C nižu temperaturu u kritičnom delu gde su smešteni MOSFET-i, što znači mnogo stabilniji overkloking pre svega. Unutrašnji rashladni kanal u CrossChill-u ima rebraste ivice kako bi se maksimalno uvećala površina za odvođenje toplote a, kako CrossChill koristi standardne navojnice (G¼-inča), lako će se uklopiti u postojeću rashladnu opremu.

ROG Armor koji obavija ploču takođe doprinosi da Maximus VI Formula ostane što hladnija. Čvrsti gornji poklopac, napravljen od ABS plastike, drži grafičku kartu razdvojenu od matične ploče, dok SECC (Steel, Electro-galvanized, Cold-rolled Coil) pozadinski štit sa toplotnom izolacijom ima dvostruku ulogu: poboljšava hlađenje dela u kom se nalaze MOSFET-i a sprečava i savijanje ploče, čak i pod najtežim komponentama.

Kod projektovanja Maximus VI Formula ploče, ROG tim se fokusirao na najviši mogući kvalitet. ROG Extreme Engine DIGI+ III modul za regulaciju napona (VRM) obezbeđuje precizno i stabilno napajanje uz pomoć NexFET MOSFET-a, BlackWing zavojnica od 60A BlackWing i japanskih kondenzatora od 10K. Maximus VI Formula poseduje i već poznati UEFI BIOS koji je dodatno unapređen.

Zvuk kakav nikada niste čuli

Maximus VI Formula dolazi sa ugrađenom SupremeFX Formula audio karticom čiji kvalitet parira diskretnim zvučnim karticama visoke klase. Premijum komponente, kao što su ELNA® audio kondenzatori i WIMA® film kondenzatori nemačke proizvodnje, isporučuju zvuk koji će zadovoljiti svakog audiofila dok, op-ampovi (operativni pojačivači) i Cirrus Logic® CS4398 DAC (digital/analog konverter) daju besprekoran zvuk i neverovatan odnos signala i šuma od 120dB SNR. Texas Instruments® TPA6120A2 600ohm pojačalo za slušalice, donosi zvuk Hi-Fi kvaliteta i poboljšava svaki zvučni detalj u igri.

Pored svega, tu su još i razne zatitne tehnologije koje paze na čistoću zvuka, uključujući fizičku izolaciju od štampane ploče, uzemljenje i poklopac koji štiti od elektromagnetnih smetnji (EMI).

Budite pobednik

Maximus VI Formula je projektovana za pobednike i poseduje ekskluzivne ROG alate koji će svakom igraču pomoći da se upiše u gejmersku elitu. ROG Sonic Radar je alat koji igračima omogućava da u malom ekranu na monitoru prate precizno lokacije sa kojih dolaze zvukovi u toku igre, kao što su pucnji i koraci, pa je igračima znatno olakšano pozicioniranje protivnika.

Ultra brzi Intel Ethernet u kombinaciji sa ROG GameFirst II tehnologijom optimizuje mrežni saobraćaj, drži latencu na minimumu i, najvažnije, skraćuje vreme odziva. Dodatno, ROG RAMDisk alat omogućava da do 80% slobodne RAM memorije upotrebite kao super brzi virtuelni drajv što značajno ubrzava vreme pokretanja igre a, pritom, produžava radni vek SSD-a jer umanjuje broj „upisa.“

Leave a Reply