PC računari

Autonomy – najveća arhiva podataka na svetu

Više od deset petabajta e-pošte, dokumenata i multimedijalnih sadržaja sigurno se čuva i njima se upravlja na 6.500 servera

Autonomy je objavio da je njegovo arhivsko rešenje “na zahtev” dostiglo novi vrhunac i postalo najveća arhiva podataka na svetu. Rešenje Digital Safe se koristi za čuvanje i upravljanje više od 10 petabajta e-pošte, dokumenata i multimedijalnih podataka, što odgovara broju od preko 30 milijardi poruka, a sve to je spremljeno na 6.500 servera. Rešenje arhivira tri miliona datoteka na sat.

Digital Safe se pokreće pomoću Autonomievog IDOL-a (Intelligent Data Operating Layer), koji obrađuje, de-duplicira, indeksira i iz datoteka vadi meta podatke. Time se podaci pripremaju za revizije, te se osigurava poštovanje eDiscovery zahteva za parnične postupke. Svaki mesec obavi se u proseku oko 4.000 revizija u skladu sa FRCP i eDiscovery zahtevima, a rezultati takvih pretraživanja sadrže preko osam terabajta podataka. Ovakvi sadržaji, već spremni za parnične postupke, se glatko uklapaju u Autonomievu okolinu za hosted eDiscovery Servise, ili se vraćaju klijentu. Rešenje Digital Safe koriste brojne globalne kompanije kao što su Bank of America, Deutsche Bank, eBay, Morgan Stanley i Societe Generale.

Autonomy Digital Safe je vrlo skalabilni, hosted arhivski servis koji korisnicima omogućava da dogovore outsourcing skladištenje i upravljanja za svoje e-mail poruke, datoteke sa rich medijima, instant poruke, sadržaje unificiranih komunikacija i sadržaje iz više od 400 repozitorijuma. Za outsorcing se brine dokazano pouzdana treća stranka. Korisnikovi podaci se čuvaju na dva geografski udaljena, ultra-sigurna, dana centra koji su usklađeni sa SAS 70, što osigurava izuzetnu zaštitu i garantuje kontinuitet poslovanja, čak i u slučaju katastrofa.

Leave a Reply