PC računari

BenQ debituje sa serijom projektora za obrazovanje MP780ST, MX750, SP840 i SP890

BenQ, marka DLP projektora br. 1 u svetu po prodaji na tržištu obrazovanja (FutureSource), saopštava da je lansirao četiri odlično opremljena modela koji će omogućiti nastavnicima, IT administratorima i studentima da ‘realizuju svoju magiju’ radi postizanja boljih rezultata u radu, ali i u pogledu troškova.

Novi modeli – MP780ST, MX750, SP840 i SP890 – obuhvataju sveobuhvatne serije koje zadovoljavaju svaki obrazovni scenario, od male, mobilne učionice do velikog auditorijuma, kao i zahtev svakog IT kuca u pogledu najbolje vrednosti i reputacije marke sa tehnologijom usmerenom na budućnost. Funkcije koje su uobličene prema potrebama nastavnika obuhvataju BenQ PointDraw™ tehnologiju sa interaktivnom olovkom koju nije potrebno kalibrisati i za koju nije potrebna bela tabla, spremnost za 3D, integrisani ulazni konektor za mikrofon, ugrađeni veliki zvučnici i mogućnost projekcije bez računara.*

Podjednako su zadovoljeni i IT kupci sa mogućnostima za mala održavanja, dugim vekom trajanja proizvoda, jednostavnom i ekonomičnom integracijom u učionici i poboljšanom bezbednošću uz kontrolu LAN veze.* Boje koje vas ostavljaju bez daha i izuzetna detaljnost omogućile su tehnologije 1080p visoke definicije, HQV™, BrilliantColor™ i VIDI™, što će takođe osloboditi magiju učenja kod studenata, privući pažnju i učešće.*

“Obrazovanje je duboko ukorenjena strast u kompaniji BenQ. Naša misija da isporučimo najnoviju tehnologiju preko najkvalitetnijih proizvoda po najboljoj mogućoj ceni je idealan odgovor za potrebe institucionalizovanog sektora,” kaže Peter Chen, EVP i generalni direktor Centra za tehnologiju proizvoda kompanije BenQ. “Naša obimna istraživanja i nenadmašni uvid u želje nastavnika, administratora i studenata još jednom su kompaniji BenQ dala potreban podsticaj u kreiranju vodećih projektora u klasi, projektora koji pale magični plamen učenja.”

Danas je 1 od 5 školskih projektora marke BenQ (FutureSource), tako da BenQ nastavlja da trasira put inovativnim rešenjima projektora koji čine da učenje bude lako i zabavno. Vodeće mesto zauzima MP780ST koji ima odnos kratkog dometa 0,5 i napredan PointDraw sistem za korišćenje interaktivne olovke koja omogućuje korisnicima da pokazuju i crtaju, kao i da koriste bilo kakvu projekcionu površinu bez potrebe za belom tablom i kalibracijom. Na taj način škole mogu da uštede jer ne moraju da kupuju bele table, a uz to prevazilaze i ograničenja prostora, s obzirom da je korisnicima omogućen interaktivan radni prostor od 48” do 300” (dijagonala) na bilo kakvoj crnoj tabli, školskoj tabli, obojenom zidu…na bilo kakvoj slobodnoj površini.

Kratak domet, mogućnost projekcije bez računara i integrisani zvučnici dodatno doprinose ekonomičnosti modela MP780 ST kao “all-in-one” projektora koji deli kapacitete između učionica i može da se prilagodi kako malim tako i velikim prostorima. Ostajući na vrhu najnovijih tehnoloških napredaka u oblasti obrazovanja, modeli MX750 i MP780 ST su takođe spremni za 3D. Nastavnici mogu bez napora da se prebace sa tradicionalne projekcije na 3D bez ikakvih složenih ili vremenski zahtevnih podešavanja. “Plug-and-play” MX750, kao i model MP780 ST, takođe imaju USB displej i USB čitač, ugrađeni mikrofon i velike zvučnike, ali i dodatni, veliki odnos zumiranja 1.6:1.

Za velike projekcije u amfiteatrima i salama za predavanja, BenQ nudi ultra sjajne modele sa 4000 lumena SP840 (kontrastni odnos 3.000:1) i SP890 (kontrastni odnos 50.000:1). Oba modela privlače pažnju studenata sjajem bešavne pune HD 1080p rezolucije, magijom tehnologija BrilliantColor i VIDI, i BenQ nezavisnim upravljanjem bojama. Neverovatno divne boje, savršena definicija i oduševljenje dijagonalom projekcije od 500” su naročito očaravajuće u potpuno osvetljenim prostorima gde je potrebno hvatanje beleški.

SP890 se dodatno razlikuje po sofisticiranoj obradi video slike holivudskog kvaliteta, koja ne samo da verno reprodukuje HD video izvore sa definicijom 1080p, već automatski pretvara sadržaj standardne definicije –analogni ili digitalni – u kvalitet pune visoke definicije koristeći adaptivnu redukciju šuma. Izazovi instalacije više ne predstavljaju problem sa raznovrsnim horizontalnim + vertikalnim pomeranjem objektiva modela SP890, zumom od 1,5:1, direktnim uključivanjem i isključivanjem napajanja i LAN kontrolom.

Zahtevni IT kupci koji traže minimalne zamene proizvoda, marku dokazane reputacije i najbolji odnos cena-performanse takođe će biti impresionirani BenQ-ovom novom ponudom. Niski troškovi održavanja i dugotrajnost proizvoda omogućavaju dizajni bez filtera i vodeća, vrhunska DLP tehnologija za 100% precizne boje koje nikad ne blede. Sva četiri projektora takođe prevazilaze očekivanja standardno ugrađenom LAN kontrolom (Crestron® RoomView Express) za bezbednost i lako održavanje.

Škole koje su opremljene bilo kojim od novih projektora za obrazovanje kompanije BenQ sada su u stanju da u realnom vremenu, u celoj instituciji upravljaju i kontrolišu sa do 250 projektora uz sve ostale AV uređaje, kao što su ekrani, zavese, rasveta itd. MX750 i MP780ST su dodatno u stanju da preko jednog kabla kontrolišu LAN i ekran radi lakše instalacije. Nastavnici, IT kupci i studenti takođe će profitirati od vodećih niskošumnih, cool-touch lampi otpornih na lom.

SP890 i SP840 su na tržištu od juna 2010. godine, dok će modeli MX750 i MP780 ST stići na tržište do kraja meseca.

Leave a Reply