PC računari

BenQ deli svoju viziju budućnosti preko vodećih tehnologija projektora i rešenja na ISE 2011

Svetski poznat proizvođač projektora i inovator u oblasti digitalnog životnog stila, BenQ, sa zadovoljstvom vam otkriva svoju “Viziju budućnosti: Projekcija svetlije budućnosti” na ISE 2011, koji se održava od 1. do 3. februara u Amsterdamu, Holandija. Ova vizija će biti preneta u obliku vodećih tehnologija projektora i pobedničkih rešenja dizajniranih prema potrebama tržišta i stručnjaka u audio/video i obrazovnim sektorima. BenQ će predstaviti šest projektora, od projektora ultra kratkog dometa do projektora fleksibilnih za instalaciju na štandu 5O120 u hali 5 RAI konferencijskog centra.

“Uvek smo ulagali maksimalne napore da se posvetimo i ispunimo potrebama tržišta i naših poslovnih partnera. Ove godine smo veoma srećni što na sajmu ISE 2011 možemo da ponudimo više uzbudljivih projekata i rešenja koja će oduševiti naše potrošače s budućim mogućnostima koje prevazilaze performanse, kvalitet, vrednost i mogućnosti,” rekao je Peter Chen, generalni direktor Centra za tehnologiju proizvoda kompanije BenQ. “Prošle godine, BenQ je pokazao šta sve znači inovacija. Ove godine, BenQ predstavlja projekciju svetlije budućnosti”.

BenQ će na ISE prikazati projektorska rešenja u četiri kategorije:

Kratak domet za obrazovanje

BenQ, globalni lider u oblasti projektora kratkog dometa i najprodavaniji brend DLP® projektora u sektoru obrazovanja, nudi najsavremenije projektore koeficijenta kratkog dometa od 0,3, 0,4, 0,6 do 0,9 koji odgovaraju raznim postavkama. Napravljeni sa BenQ-ovom ekskluzivnom tehnologijom asferičnih sočiva da bi se postigle neverovatne boje i ultra-oštrina teksta na upola manjem rastojanju od tradicionalnih dometa projekcije, BenQ-ovi projektori kratkog dometa za obrazovanje otvaraju potpuno novu dimenziju učionica i AV projekcija sa svoja četiri modela.

Prvi među njima MP780ST sadrži PointDraw sistem interaktivne projekcije sa koeficijentom kratkog dometa od 0,6 i integrisanu 3D tehnologiju. MP780ST oslobađa nastavnike i poslovne prezentere od belih ploča, što im omogućava da uključe publiku u rad koristeći PointDraw olovku sa bilo kog mesta – nema više napora oko kablova i dodatnih troškova za kalibraciju sistema i instalaciju interaktivne bele table.

MW881UST poboljšava ultra kratki domet na 0.24. Omogućava projektovanje ogromnih dimenzija slike dijagonale 92 inča sa kristalnom jasnoćom slike i to sa daljine od samo 48 inča, što ga čini idealnim rešenjem za rad na mestima sa problemom prostora, kao što su mala, skučena učionica ili sala za sastanke sa ograničenim prostorom za instalaciju projektora na plafonu. MW881UST je 3D-spreman da pripremi škole i institucije za 3D integraciju u nastavi.

U modele kratkog dometa za obrazovanje spada i MW851UST. Sa koeficijentom kratkog dometa od 0.4 i HDMI vezom, MW851UST je idealan izbor za kućne i poslovne multimedijalne AV projekcije, kao i za korišćenje interaktivnih tabli.

Integrisani 3D

MW881UST je standardno opremljen DLP LinkTM 3D tehnologijom projekcija koja omogućava prikazivanje 3D projekcija sa jednim video izvorom. Projektovan da isporuči podjednako neverovatne 3D efekte kao i najnoviji 3D filmovi, MW881UST omogućava studentima da vizuelizuju složene koncepte kao što su proračun geometrijskih oblika i postignu realna iskustva kao što su seciranje ljudskog mozga putem 3D demonstracija uz pomoć 3D multimedijalnih obrazovnih sadržaja. Što se tiče budućnosti obrazovanja, 3D vizuelizacija je trend koji je u neprekidnom porastu.

“3D vizuelizacija je bila veliki hit 2009. i 2010. godine u industriji zabave i sigurno će biti rastući trend u obrazovanju 21. veka. Istraživanja su već pokazala da poboljšava rezultate na ispitima i maksimizuje interdisciplinarno učenje, tako da 3D može jednog dana postati i sastavni deo nastave i obrazovanja”, rekao je Chen. “Da bi se pripremili za ovu promenu, preduzeli smo inicijativu da pripremimo za 3D sve naše projektore za obrazovanje korišćenjem integrisane 3D tehnologije iz DLP LinkTM-a. To je potrebno da se škole i institucije za budućnost”.

Interaktivni
BenQ-ov MP780ST PointDraw je drugačiji od bilo kog drugog projekcionog sistema. On nudi interaktivne mogućnosti, kao što su interaktivna bela tabla i projektorski sistem preko PointDraw sistema projekcije – bez dodatnih troškova interaktivne bele table. On je kompatibilan sa bilo kojim operativnim sistemom koji podržava standardnog USB miša i može da radi sa bilo kojim postojećim sistemom interaktivne bele table. PointDraw olovka omogućava korisnicima da crtaju skoro bilo gde po slici koja je projektovana bez kalibracije sistema.

Q Draw interaktivni softver unapređuje skoro svaku prezentaciju živopisnim vizuelnim pomoćnim sredstvima kao i drugim praktičnim alatima. Prikazivanje sa koeficijentom kratkog dometa od 0.6 svojstveno je za MP780ST koji se može montirati na plafon na rastojanju od 0,3 metra od bele table da bi se ometajuće senke i zaslepljivanja svetlom projektora svela na najmanju meru.

Fleksibilnost instalacije

BenQ MX761 i SP891 su ekonomski povoljna rešenja tamo gde postoji problem sa prostorom i ograničenim budžetom za instalaciju projektora. Sa neverovatnom fleksibilnošću, ovi projektori nude impresivan odnos zuma od 1.6x i 1.5x. Sa povećanim dometom koji se kreće od 1.07 do 2.72 metara od projektovane slike, MX761 i SP891 se mogu postaviti na originalni plafonski nosač, bez problema sa plafonskim ventilatorima i svetlima – štede novac i energiju radi lakšeg korišćenja.

Leave a Reply