PC računari

BenQ predstavio nove DLP projektore visoke definicije za kućni bioskop i kućnu zabavu

BenQ je danas objavio ekspanziju svoje linije HD projektora sa predstavljanjem svojih tri nova modela: model W6000 (1080p), W1000 (1080p), i W600 (720p), ciljajući s njima na vatrene pristalice kućnog bioskopa sa razumevanjem u tehnici i na ljubitelje kućne zabave koji imaju namere da se zabave.

Opremljeni sa DLP® tehnologijom firme Texas Instruments, sva tri modela sa frontalnom projekcijom i jednim čipom isporučuju odlično bioskopsko uživanje visoke definicije pomoću napredne BrilliantColor™ obrade, visoke osvetljenosti i visokog kontrasta.

Najmodernije specifikacije – počev od obrade video signala holivudskim kvalitetom (HQV™), naprednim tehnologijama lampe i podesivim preferencijalama za boju do dvostrukog HDMI, super dug vek trajanja lampe i Panamorph® kompatibilnosti – su selektivno obuhvaćeni u svaki model, odvajajući model W6000 kao potpuno opremljen borac u luksuznom segmentu kućnog bioskopa 1080p; model W1000 kao prilagodljiv projektor 1080p za kućnu zabavu; i model W600 kao perfektan i zabavan multimedijalni kućni projektor 720p.

BenQ-ovi novi kućni projektori visoke definicije unose bez napora i po pristupačnoj ceni uzbuđenje velikog ekrana u kućni život, bilo da se vaša kuća razmeće namenjenom bioskopskom salom sa kompletnim rasporedom sedišta i platnom ekrana ili samo sa komfornim kaučem u dnevnoj sobi.

Model W6000: ultra osvetljaj, ultra kontrast i luksuzna visoka definicija 1080p

Model W6000 je kućna projekcija u najboljem izdanju, obuhvatajući vrhunsku tehnologiju za luksuznu zabavu u kući u klasi bioskopa. On nadmašuje svoje skupocene konkurentske modele tako što nudi pun 1080p video signal visoke definicije pri 24 kadrova u sekundi – isti format koji se koristi za snimanje i montažu profesionalnih filmova, kao i kod Blu-ray DVD plejera. Filmovi su uvek reprodukovani netaknuti i besprekorni bez degradacije koja se neminovno pojavljuje tokom procesa konverzije. Isto tako sofisticirana HQV obrada ne reprodukuje samo HD video izvore u istinskoj 1080p visokoj definiciji, nego i poboljšava standardnu definiciju sadržaja na novi nivo jasnoće i živahnost.

Niže rezolucije video izvora kao što su 480i, bilo analogni ili digitalni, se automatski konvertuju u kvalitet slike kao što je puna visoka definicija. Kombinovana ekspertiza sa BenQ-ovom iskustvom u projektorima, zajedno sa tehnologijom DynamicBlack™ firme Texas Instruments i tehnologijom lampe VIDI od firme Philips, isporučuje zaprepašćujući kontrast od 50,000:1 radi veličanstvene reprodukcije definicije slike, čak i u najtamnijim scenama, i sjajnih 2,500AL lumena za suprotstavljanje bilo kakvog okolnog osvetljenja.

Arsenal naprednih funkcija kod modela W6000 nadalje podržava reprodukciju boja, koja oduzima dah i koja je bolja nego u stvarnom životu: istinska 10-bitna obrada, tehnologija BrilliantColor i prirodna gama boja prema preporuci Rec.709, plus prilagođavanje prioritetnih boja preko funkcije nezavisne kontrole boja. Izazovno instaliranje kod kuće je olakšano i bez napora sa horizontalnim i vertikalnim pomeranjem objektiva, 1.5:1 zumiranjem, dvostrukim HDMI ulazima i sa ISF sertifikovanom konfiguracijom za kalibraciju (ISFccc) za optimizirane performanse koje su prilagođene kućnom okruženju korisnika. A za istinsku imitaciju komercijalnog bioskopa, model W6000 može prikazivati u 2.35:1 formatu slike korišćenjem opcionalnog Panamorph objektiva.

MODEL W1000: PUN 1080P GLAMUR ZA MANJE NOVCA

Model W1000 svoje unikatno mesto pronalazi kao 1080p pun HD projektor kućnog bioskopa opremljen sa solidnim i suštinskim performansama. Kao kod modela W6000, on se razmeće sa 6-segmentnim naprednim točkom boje i BrilliantColor obradom slike za izuzetno bogate tonove boja koje verno oslikavaju izvor.

Ekskluzivna funkcija 3D upravljanje bojom i OSRAM-ova tehnologija UNISHAPE™ izdvaja model W1000 sa svojim majstorstvom u reprodukciju boja: prethodno omogućava korisnicima 100% prilagođavanje boja bez kompromisa; potonje pojačava osvetljaj slike do 40% menjanjem intenziteta lampe projektora u sinhronizaciji sa točkom boja. Rezultat je magija filma sa čisto reprodukovanim nijansama i definicijom tamnih detalja nikada ranije viđenih.

Visok kontrast od 2,700:1 iskorišćava 1,800AL lumena za potpun i bogat kvalitet slike, čak i sa ambijentnim osvetljenjem u sobi. Vrata za pristup lampi odozgo i dvostruki HDMI ulazi omogućavaju lako instaliranje i povezivanje. Ekonomičan vek trajanja lampe od 4,000-časova zaleđuje budžete potrošača.

Leave a Reply