PC računari

BenQ MP523 živopisan i pouzdan DLP projektor za mala preduzeća

Odličan projektor, koji nudi daleko više po mnogo nižoj ceni

BenQ je nedavno predstavio matičnu seriju MP523 projektora opremljene za svakodnevne potrebe projektovanja za osnovno i srednje obrazovanje, za aplikacije u serverskom protokolu za više korisnika i za unakrsnu upotrebu u kućnim kancelarijama.

Jasan, živopisan kvalitet slike idealan za sobe prosečne veličine je podržan pomoću potpune digitalne tehnologije DLP® i BrilliantColor™, suštinskog kontrasta od 1600:1 i svetlih 2000 ANSI lumena. Visoka trajnost, mobilna veličina i velikodušan vek trajanja lampe od 4.000 časova (u ekonomskom režimu rada) lako prilagođavaju model MP523 za podešenja sa jako opterećenom upotrebom.

Slikovito univerzalan

Model MP523, sa popularnom XGA prirodnom rezolucijom, čini perfektan partner za prezentacije za različite aplikacije. Veličina slike od 30”-300” plus domet projekcije od 3.6”-39.6” čine model MP523 veličanstvenim izborom za učionice u osnovnim i srednjim školama, kućnim kancelarijama i malim prostorijama za sastanke. Školske tabele i dijagrami su reprodukovani u bogatoj i živopisnoj boji sa tehnologjiom BrilliantColor™ firme Texas Instruments®.

Pojačavajući osvetljaj do 50% i povećavajući nijanse srednjih tonova, tehnologija BrilliantColor™ takođe čini model MP523 prikladnim izborom za unakrsnu upotrebu, kao što je gledanje fotografija i filmova. Korisnici serverskog protokola takođe će uvideti da je model MP523 praktičan projektor, koji prikazuje prezentacije sa obogaćenim formatom teksta u čistoj definiciji koju pruža kontrast od 1600:1 i potpuno digitalna DLP® tehnologija.

Model MP523 je takođe opremljen sa pametnim karakteristikama koje ispunjavaju zahteve više korisnika. Brojne unapred definisane režime rada omogućavaju optimizaciju jednim dodirom za različita korisnička scenarija: PC ulaz nudi režime rada PC, film, sRGB, bela podloga, crna podloga, zelena podloga i korisnički prilagođen režim rada; A/V ulaz nudi režim rada PC, film, sRGB i korisnički prilagođen režim rada. Funkcija korekcije boje na zidu – sa podešavanjem boja na tri različite podloge zida – dalje olakšava upotrebu u više prostorija. A sa težinom od 2.4 kg, model MP523 se lako prenosi između kancelarija ili učionica za zajedničko korišćenje.

Pouzdan i spreman za pokret

Uvodni model MP523 je takođe obeležen sa smanjenom potrebom za održavanje i lakim karakteristikama konfigurisanja i pripreme za pokret, sve to po nižoj ceni od sličnih modela. Vek trajanja lampe od 4.000 časova (u ekonomskom režimu rada), koji je vodeće u klasi, plus inteligentno čuvanje lampe i dizajn koji ne zahteva filtar obezbeđuju minimalno održavanje i troškove. DLP® tehnologija sa antiprašinom dodatno čini model MP523 ekstremno trajnim u okruženjima sa mnogo prašine i prometa kao što su učionice i kancelarije.

Odličan odnos cene i performansi je takođe poboljšan pomoću mogućnosti automatskog isključivanja (ušteda energije). Publika neće biti zadržana da čeka pošto se prezentacije brzo podižu i prikazuju pomoću funkcije automatske pretrage izvora, podsetnika rezolucije, integrisanim zvučnicima, daljinski upravljač sa svim funkcijama, unapred definisane režime i uglom linearne perspektive od ±35º.

Dodatne specifikacije za prilagođavanje potrebama više korisnika obuhvataju 1.10:1 ručno zumiranje, 4:3 prirodni format slike sa izborom na format 16:9 i HDTV 1080i kompatibilnost. Suštinsku konektivnost obuhvataju komponentni, kompozitni, S-Video, analogni RGB, stereo mini utičnica i RS232 priključak.

Rezervni D-Sub izlaz nudi dodatnu pogodnost tako što omogućava da priključeni monitor na projektoru i dalje radi čak i kada je projektor isključen. Model MP523 nudi mnoge nadmoćne specifikacije u poređenju sa modelima konkurenata koji koštaju mnogo više.

Leave a Reply