PC računari

BenQ MX880UST projektor za učionice 21. veka

BenQ, globalni lider u oblasti projektora kratkog dometa i najprodavaniji brend DLP® projektora u sektoru obrazovanja, danas je objavio lansiranje prvog DLP projektora sa ultra kratkim dometom na svetu – BenQ MX880UST. On je svoju revolucionarnu seriju projektora sa dometom 0,9 iz 2008. godine proširio projektorima kratkog dometa od 0,6 u 2009. godini, a danas to čini još jednom sa ultra kratkim dometom od 0,3 za 2010. godinu, čime odgovara na rastuće zahteve širom sveta za interaktivnom belom tablom u učionicama 21. veka.

Sa osvetljenošću od 2500 ANSI lumena, XGA rezolucijom i visokim kontrastnim odnosom od 3000:1, MX880UST nije dizajniran samo da nastavnike i učenike približi uslovima učionice 21. veka, već i da obezbedi škole za budućnost zahvaljujući 3D-ready projekciji, prezentacijama bez računara, USB displeju, opcijama bežičnog prikazivanja i mogućnosti LAN umrežavanja i pripremi ih za predstojeću revoluciju obrazovne tehnologije.

Udaljenost je uvek predstavljala najveće ograničenje standardnog projektora – naročito kada se radi o nastavi u školskim uslovima. MX880UST donosi veliku sliku od 78-inča sa rastojanja od samo 0,48 metara zahvaljujući ekskluzivnom sferičnom dizajnu BenQ-ovog objektiva za projekciju koji nudi dodatnu fleksibilnost projekcije u malim učionicama.

Za razliku od drugih tehnologija kratkog dometa, ovaj specijalan dizajn daje neverovatne boje i dobro fokusiran tekst zbog većeg stepena zumiranja slike, efikasno olakšava učenje zahvaljujući savršenoj čitljivosti i stabilnoj slici. MX880UST se može lako i bezbedno montirati na zid iznad ekrana za projekciju ili interaktivne bele table kako bi se veoma intenzivan projekcioni zrak sklonio iz vidokruga i sprečilo prekidanje slike senkama. To ga čini idealnim izborom za nastavke dok drže nastavu, ali i za učenike, jer sad mogu neometano da uče u bezbednom i udobnom okruženju.

Lansiranje BenQ-ovih najnovijih projektora kratkog dometa takođe uključuje seriju interaktivnih belih tabli kod modela MX810ST, MW811ST i MX812ST koji projektuju sliku od 81 inča sa 1 metra, sa vekom trajanja lampe do 5000 sati u eko-režimu. Modeli MS612ST i MX613ST iz ove serije projektuju sliku od 55 inča sa 1 metra i imaju lampu sa neverovatnim vekom trajanja od 6000 sati u eko-režimu. BenQ teži da zadovolji sve potrebe projekcije kratkog dometa u školskim prostorijama različitih veličina – time školama i institucijama širom sveta pomaže da prevaziđu probleme instalacije, kao i da ih pripremi za buduće adaptacije na interaktivne bele table.

Iako su projektori odlična nastavna sredstva u školama i obrazovnim institucijama, njihova instalacija, održavanje i zamena mogu biti prilično skupi. BenQ je obuzdao ukupne troškove vlasništva (TCO) i drži ih pod kontrolom time što je svoje projektore kratkog dometa opremio najnovijim projekcionim karakteristikama i funkcijama za učionice koje će biti savremene i u narednih četiri do pet godina. To su:

  • DLP LinkTM sa 3D projekcijom: Najnoviji projektori kratkog dometa kompanije BenQ standardno su opremljeni ugrađenom DLP LinkTM 3D projekcionom tehnologijom kao podrškom za implementaciju 3D edukativnih resursa u savremenoj nastavi.
  • Prezentacije bez računara: Ovi projektori omogućavaju nastavnicima da implementiraju nastavu bez računara na svojim časovima zahvaljujući “plug-and-play” karakteristici USB čitača i/ili za nastavu korišćenjem bežične tastature i miša putem funkcije daljinske radne površine – time škole mogu da uštede čitavo bogatstvo za nabavku, održavanje i servisiranje računara.
  • USB displej: USB veza omogućava da se BenQ-ova serija projektora kratkog dometa lako i jednostavno instaliraju. Sa USB kablom može se automatski detektovati najbolja prezentacija slike i projektovati preko istovremenih višestrukih prezentacija.
  • LAN kontrola/displej: Projektovani kao visokoadaptibilno, ekonomično i efikasno rešenje za upravljanje implementacijom projektora, MX880UST, MX810ST, MW811ST i MX812ST zahtevaju samo LAN kabl za kontrolu i prikazivanje projekcija u učionicama.

Leave a Reply