PC računari

BenQ PointDraw projektori za škole: MW860USTi i MP780ST+

BenQ predstavio se sa dva nova interaktivna projektora kratkog dometa: model MW860USTi sa koeficijentom kratkog dometa od 0.37 i model MP780ST+ sa koeficijentom kratkog dometa od 0.49. Dizajnirani da obezbede predavačima i učenicima ultimativno iskustvo interakcije u bilo kom okruženju učionice, ovi projektori su upakovani sa karakteristikama i funkcijama koje ih čine najraznovrsnijim alatom za obrazovanje, obuhvatajući BenQ-ovu tehnologiju interaktivne projekcije 2-ge generacije PointDraw, interaktivni softver QDraw 2.0, PointDraw 2.0 i podršku za dve olovke.

Uz visoki osvetljaj, WXGA rezoluciju, sposobnosti kratkog dometa projekcije, DLP® Link™, snagu ugrađenih zvučnika od 20W, LAN prikazivanje, USB prikazivanje i mnogo drugih promišljenih karakteristika, ovi pojektori su najbolji izbor za škole.

“Prošle godine smo predstavili inovativno interaktivno rešenje koje je oslobodilo predavače od nevolja sa kalibracijom sistema i omogućilo im da održe čas predavanja gde god da se nalaze u učionici,” izjavljuje Piter Čen ( Peter Chen), EVP i generalni direktor BenQ centra za tehnologiju proizvoda. “Ove godine smo unapredili ovo rešenje tako što smo udvostručili interaktivnost i funkcionalnost koju nude, čineći danas lansirane nove modele projektora jednim od najnaprednijih uređaja koji su na raspolaganju na tržištu.”

Tehnologija interaktivna projekcije PointDraw 2-ge generacije dolazi sa najnovijom PointDraw olovkom 2.0 da podrži brže vreme odziva i daljinsku interaktivnost do 7,62 metara (25 stopa) od table ili projektovane površine i sa najnovijim dizajniranim interaktivnim softverom QDraw 2.0 za kontrolu dve olovke – omogućavajući neprestano sudelovanje simultanom interakcijom predavača-učenika. Učenici mogu uživati menjajući se u davanju svog doprinosa na času sa svojom nezavisnom trakom alatki koja je pod kompletnom vođstvom i kontrolom predavača. Kao i kod prethodnog modela, nova tehnologija interaktivne projekcije PointDraw ne zahteva kalibraciju sistema. Predavači mogu lako započeti svoje predavanje tako što će uključiti projektor i PointDraw olovke.

Pored potpuno nove interaktivnosti, modeli MW860USTi i MP780ST+ su upakovani sa promišljenim karakteristika i funkcijama koje dalje osiguravaju budućnost svake škole, uključujući:

 DLP Link™ uvećava do krajnjih granica obrazovanje studenata udubljivanjem u obrazovnom okruženju pomoću 3D vizuelizacije.
 WXGA projekcija kratkog dometa povećava područje gledanja za 30% u poređenju sa XGA i obezbeđuje oštrije, jasnije slike uz manje senki.
• Ugrađeni zvučnici snage 20W zamenjuje audio sisteme za učionice bez dodatnih troškova i ima opciju ulaza za mikrofon i priključivanja drugih audio uređaja.
• LAN prikazivanje i USB prikazivanje su opcije koje obezbeđuju podršku za brzu i laku konfiguraciju kao i simultano prikazivanje više projekcija.
• USB drajv prikazivanje i daljinska radna površina omogućava predavaču da održi čas bez računara sa USB fleškom ili daljinsko pristupanje njihovom računaru preko bežičnog miša i tastature.

Leave a Reply