PC računari

BenQ projektori obećavaju da će zaseniti performansama na ISE 2010

Modeli sa interaktivnom olovkom PointDraw, ultra kratkim dometom, 3D, punom HD 1080P rezolucijom i visokom osvetljenošću

Rangiran u društvu vrhunskih svetskih proizvođača projektora, inovator digitalnog životnog stila, kompanija BenQ, obećava da će na sajam ISE 2010, koji će biti održan od 2. do 4. februara u Amsterdamu, RAI, Holandija, doneti „performanse, strast, magiju“. BenQ će predstaviti osam novih projektora koje će krasiti razne novine, od interaktivne olovke PointDraw, preko stereoskopske projekcije ultra kratkog dometa do pune HD rezolucije sa maksimalnom osvetljenošću, i u originalnom stilu kompanije BenQ doneti viši nivo uživanja, kvaliteta i mogućnosti za tržišta proizvoda za obrazovanje, poslovnu primenu i kućne bioskope. BenQ će izlagati na štandu 5O120 u hali I.

„Naša kampanja za 2010. godinu govori sve: „performanse, strast, magija. Sve inovacije projektora svode se na BenQ“, i mi smo spremni i namerni da na ISE zasenimo industriju – i ceo svet – projektorima koji postavljaju nove repere u svakom pogledu“, rekao je Peter Chen, EVP i generalni direktor Centra za tehnologiju proizvoda kompanije BenQ. „Od performansi do kvaliteta, do vrednosti za nove mogućnosti, BenQ projektori otelovljuju našu dokazanu stručnost u projektovanju i proizvodnji projektora, naše razumevanje i vođstvo na tržištu, kao i našu opsesivnu strast da unesemo uživanje ‘N’ kvaliteta u život“.

BenQ će na ISE prikazati projektorska rešenja u tri kategorije:

Serija kratkog dometa za obrazovanje
BenQ-ova serija kratkog dometa nudi četiri modela koji donose magiju velikog ekrana u učionice, poslovne i lične projekcije. Opremljen integrisanom 3D tehnologijom i ulazom za mikrofon MP780 ST se izdvaja po interaktivnoj olovci PointDraw koja ga čini inovativnim rešenjem u domenu interaktivnih tabli za projekciju. Magično iscrtavajte gdegod se projektuje slika – bez kalibracije; više uopšte nije potrebna tabla za projekciju.

„Sa MP780 ST, korisniku više nije potrebna tabla za projekciju, što mu omogućava iscrtavanje gdegod se projektuje slika“, kaže Chen. „Zbog toga ovaj izuzetni projektor dodatno oslobađa korisnika od svih troškova kalibracije i troškova instaliranja tabli za projekciju. Za korisnike koji vode računa o budžetu, kao što su škole, ušteđeni novac se može iskoristiti za otvaranje novih mogućnosti za učenike u oblastima obrazovanja“.

Takođe, zbog integrisane 3D tehnologije i ulaza za mikrofon, MX712 UST sa ultra kratkim dometom i impresivnim koeficijentom dometa od 0,3 omogućava ogromnu dimenziju slike od 78 inča sa daljine od samo 48 inča, što ga čini idealnim rešenjem za rad na mestima sa problemom prostora, kao što su mala učionica ili skučena sala za sastanke. Integrisana 3D tehnologija i ulaz za mikrofon (za poboljšane audio mogućnosti) dodatno čine MX712 USTsavršenim parnjakom za interaktivne projekcione table.

Serija kratkog dometa takođe obuhvata stereoskopske MP772ST , MP782ST i MP776 ST projektore solidnih performansi, sa koeficijentom dometa od 0,6 koji je dizajniran da učenje i učešće učenika u nastavi dovede do novih visina entuzijazma i interakcije, bez dodatnih troškova; stilizovaniMP525 ST, sa koeficijentom dometa od 0,9, dva ugrađena zvučnika od 5 W i HDMI vezom, idealan je za škole, poslovno i lično zadovoljstvo korišćenja.

Serija pune HD 1080p rezolucije za sale
BenQ-ovi SP840 i SP890 projektori poslovne serije sa punom HD rezolucijom, osvetljenjem od 4000 AL obezbediće sjajan i magični doživljaj velikog ekrana i pod najzahtevnijim uslovima, kao što su konferencijske sale i veliki auditorijumi pod punim osvetljenjem. Oba modela podržavaju razne video formate i bez prekida prikazuju sve 1080p sadržaje obezbeđujući maksimalne performanse današnje ere pune HD rezolucije. Osim toga, SP890 se izdvaja po HQV™ (Hollywood Quality Video – video slika holivudskog kvaliteta) obradi signala, super visokom kontrastnom odnosu 16.000:1 i izuzetnom raznovrsnošću mogućnosti instalacije zahvaljujući pomeranju sočiva po horizontali i vertikali i odnosu zumiranja od 1,5:1.

Kućna serija u punoj HD 1080p rezoluciji
BenQ-ova kućna serija u dom unosi magiju punog HD 1080p sjaja sa svoja dva modela: luksuzni W6000 i solidan W1000. Vrhunske karakteristike W6000 za bioskopsko uzbuđenje koje oduzima dah obuhvataju ultra visoki kontrastni odnos od 50.000:1, 2500 AL, dualni HDMI, ISFccc i sposobnost prikazivanja u proporciji ekrana 2,35:1 pravog komercijalnog bioskopa (korišćenjem opcionih Panamorph® sočiva). Izazovne kućne instalacije lako se rešavaju zahvaljujući horizontalnom i vertikalnom pomeranju sočiva i razmeri zumiranja od 1,5:1. Opremljen solidnim suštinskim elementima, W1000 donosi magiju filma – i zabavu pune HD rezolucije – u dnevnu sobu zahvaljujući dualnim HDMI priključcima za istovremeno ugošćavanje omiljenih digitalnih uređaja kao što su Blu-ray plejer i igračka konzola. Korisnici mogu brzo i lako da se prebacuju između gledanja najnovijeg Blu-ray izdanja i igranja najnovije PlayStation® 3 igrice, bez muke oko prebacivanja kablova.

„ISE će biti odskočna daska za nas da ponovo uvedemo performanse, strast i magiju koji su utkani u svaku pojedinačnu inovaciju kompanije BenQ“, rekao je Chen. „Naša ponuda projektora na sajmu ISE predstavlja samo mali uzorak naše kompletne proizvodne linije digitalnih ekrana, digitalnih televizora, mobilnih telefona, digitalnih fotoaparata i videokamera, prenosnih računara, projektora, mobilnih internet uređaja (MID), čitača elektronskih knjiga i još mnogo toga, inspirisanih našim neprikosnovenim vođstvom u dizajnu i tehnologiji“.

Leave a Reply