PC računari

BenQ projektori za učionice budućnosti

Stigla je promena koja je potrebna za učionice 21. veka jer škole širom sveta zamenjuju zastarela nastavna sredstva novim tehnologijama kako bi predavanja održala korak sa najnovijim naprecima i obezbedila da učenici izvuku maksimalnu korist iz angažovanog učenja. BenQ, kao najprodavanija marka DLP® projektora na tržištu obrazovanja 2010. godine (izvor, K1-2010), danas je saopštio da se njegov plan za ispunjenje ove tehnološke transformacije u svetu obrazovanja realizuje lansiranjem nove serije modela projektora za učionice koji su prilagođeni školama i edukacionim institucijama i orijentisani na budućnost, a sve uz pomoć malo „praktične magije“.

Novi modeli – MX660, MS612ST/MX613ST, MX710/MX711, MX760/MX761, MX880UST, MX810ST/MW811ST/MX812ST, SP891 i SP840 – dolaze sa sveobuhvatnim rešenjem, sa dobro osmišljenim, praktičnim alatkama koje magično funkcionišu kako bi zadovoljile svakodnevne potrebe nastave i održavanja, od osnovnih do naprednih, u svakom scenariju edukacije, danas i sutra.

BenQ je potpuno posvećeno donošenju užitka i kvaliteta u život korišćenjem vrhunske tehnologije. Obuhvaćeno je kompletno obrazovanje i svako u obrazovanju, bez obzira na to da li se radi o nastavnicima, studentima i IT osoblju.” rekao je Peter Chen, generalni direktor centra za tehnologiju proizvoda kompanije BenQ. “Mi u kompaniji BenQ smatramo da je naš najviši prioritet da identifikujemo sve moguće izazove koji se mogu javiti u školi i da ih zamenimo novim nastavnim sredstvima koja se lako održavaju, koja su pristupačna i prilagođena korisnicima. Naš cilj je da nastavnicima i IT osoblju pomognemo da “naprave svoju magiju”, da obezbedimo najbolje obrazovanje za našu decu i da sve funkcioniše glatko. To je način na koji radimo: nešto tako malo dovodimo do savršenstva tako da “magično” funkcioniše”.

Najnovija serija BenQ školskih projektora je entuzijastički formulisan “recept opcija” kako bi odgovorila na trendove rastućeg tržišta, zahteve nastavnika za jednostavnim korišćenjem i analizama odnosa cena-performanse koji muče IT osoblje i rukovodstvo škola. Vodeći sastojak ovog recepta je ugrađeni zvučnik od 20W i ulazni konektor za mikrofon sa vodećom pozicijom u ovoj industriji. Prvi na tržištu školskih projektora, optimizovni ugrađeni zvučnik od 20W sa ulaznim konektorom za mikrofon omogućava nastavnicima da predaju hendzfri, bez ikakvog baratanja sa slušalicama i mikrofonom, umesto da na čas nose poseban set zvučnika i mikrofona. Audio snaga od 20W je idealna za učionice prosečne veličine i najbolja za reprodukciju multimedijalnih sadržaja u učionici.

Drugi magični sastojak BenQ-ovog recepta bila bi tehnologija 3D projekcije. BenQ je objavio svoje prve 3D-ready modele projektora 2009. godine i pripremio za 3D sve modele za 2010. godinu tako da pružaju bešavnu 3D projekciju imajući u vidu da je 3D video tehnologija rastući trend na tržištu obrazovanja. Obavljeno istraživanje je pokazalo da je učenje povećano za dramatičnih 35% nakon uvođenja 3D edukacije (TI istraživanje).

BenQ godinama postavlja standarde u oblasti inovativne projekcije, kvaliteta i vrednosti kao vodeći brend na tržištu DLP® školskih projektora. Sada ovaj nadahnuti vođa širi magiju radosti obrazovanja među edukatorima širom planete zahvaljujući završetku svoje serije školskih projektora.

Serija PointDraw sa modelom projektora MP780 ST PointDrawTM dodaje zabavu i uzbuđenje na predavanjima i pri učenju zahvaljujući jedinstveno dizajniranom Q DrawTM interaktivnom nastavnom sredstvu i PointDrawTM olovci koji su povećali pažnju učenika, koncentraciju i rezultate u učionicama. MP780 ST je iznenadio edukatore interaktivnom PointDrawTM opcijom koja ih oslobađa od „muka“ sa belom tablom i kalibrisanjem sistema. Procenjuje se da će skoro 1 od 5 učionica imati interaktivnu belu tablu (IWB) do 2013. godine (Futuresource, K4-2009).*

Drugi izbor za interaktivnu nastavu bio bi serija interaktivnih belih tabli i serija sa kratkim dometom koja obuhvata modele MX880UST, MX810ST, MW811ST, MX812ST i MP613ST. Globalni ekspert za projektore kratkog dometa, kompanija BenQ, preuzima inicijativu kao odgovor na rastući trend projektora kratkog dometa svojim modelom MX880UST – prvi DLP projektor sa ultra kratkim dometom na tržištu obrazovanja.

MX880UST ima 0,3 ultra kratki domet, što omogućava nastavnicima da drže nastavu sa bilo kog mesta i imaju sliku pune veličine od 78 inča na projekcionoj udaljenosti od 0,4 m – bez prostornih ograničenja, zaslepljujućeg svetla i prekida zbog senki. Prema podacima agencije Futuresource, projektori kratkog dometa su pokazali stabilan rast od 6% do skoro 25% kako na američkim tako i na evropskim tržištima obrazovanja (K2-2010).*

Za slušaonice ili amfiteatre, gde apsolutno veliki značaj imaju performanse velike projektovane slike, BenQ predstavlja svoju sjajnu seriju pune HD rezolucije: SP840 sa ultra visokom osvetljenošću od 4000 lumen (kontrastni odnos 3000:1), SP590 sa 4000 lumena (kontrastni odnos 50.000) i SP891 sa 4500 lumena (kontrastni odnos 3000:1) da bi osvetlio atmosferu na predavanjima. Kreirani da pruže savršenu jasnoću radi efikasnijeg učenja, ovi modeli donose očaravajuću vibraciju na projekcionom ekranu od 500 inča (dijagonala) sa punom HD 1080p sofistikacijom slike, BrilliantColor, VIDI i Hollywood Quality Video obradom slike*. Učenici više uživaju u punim, veličanstvenim detaljima, sa aplikacijama u punoj HD rezoluciji prilikom prikazivanja svake slike – najangažovaniji edukativni doživljaj do sada.

Spreman da impresionira školske IT menadžere, BenQ dolazi potpuno pripremljen za svaki zahtev – odgovara na problematiku instalacije projektora, na potrebe za dugovečnošću i ekonomičnom integracijom učionica, na zabrinutost oko održavanja i popravki nudeći ovaj projektor orijentisan na budućnost, a koji ima 1.6x zoom objektiv sa pomeranjem velike fleksibilnosti instalacije i zamene, DLP® virtuelnu mašinu bez filtera i kašnjenja boja, prilagodljiv dizajn za kontrolu putem LAN-a sa Crestron, PJ Link ili SNMP i projekciju bez računara sada sa USB displejem i funkcijama na udaljenom računaru

Leave a Reply