PC računari

BenQ projektori zauzeli prvo mesto na tržištu istočne Evrope

BenQ 6100 Projector topBenQ sBenQ 6100 Projector toprednje istočne Evrope (SIE) podneo je kvartalni izveštaj o rezultatima prodaje projektora. Rezultati pokazuju da je u SIE regiji (izuzev Rusije) BenQ zauzeo prvo mesto u prodaji projektora, sa 19,89 posto, i prvo mesto u segmentu projektovanja sa male udaljenosti, sa 71 posto udela na tržištu.

Prvo mesto osvojeno je u tri zemlje, uključujući Hrvatsku, Poljsku i Češku Republiku – visokozahtevna i konkurentska tržišta.

Potražnja za projektorima za male udaljenosti značajno je porasla

Značajan porast može se videti u segmentu projektovanaj sa male udaljenosti, gde se BenQ jasno postavio na prvo mesto sa 71-postotnim udelom na tržištu. Ovaj rezultat naglašava napore ‚kompanije BenQ kao jedinog dobavljača u svetu koji u svom portfelju nudi podjednako XGA i SVGA projektore za male udaljenosti projektovanja. Napredna tehnologija projektovanaj slike sa male udaljenosti nudi velike prednosti – ne samo na području iskoristivosti, nego i na području zdravlja.

“Tehnologija projektovanja slike sa male udaljenosti je budućnost jer korisnici sad mogu da  uživaju u slici iste veličine prikazanoj sa upola manje udaljenosti, što projektore čini idealnim za kućne bioskope i igranje, kao i za poslovne ili školske prezentacije u ograničenim prostorima”, rekao je Mike Borze, upravni direktor BenQ Austria GmbH, srednja i istočna Evropa.

Svetlina je važna

BenQ je nadmašio suparnike u prvom kvartalu 2009. u XGA segmentima sa srednjih 3.000 – 4.000 ANSI lumena i velikih 4.000 – 5.000 ANSI lumena.

Kako bi postala vodeća na tržištu, kompanija BenQ tokom prethodnih šest meseci neprestano je izrađivala nove proizvode kako bi udovoljila potrebama kupaca iz različitih tržišnih segmenata, konsolidurajući svoje vođstvo u glavnom sektoru sa ponudom proizvoda visokog kvaliteta, istovremeno nudeći pristupačne modele kako bi održala svoju konkurentnost u segmentu prvih korisnika pomoću svoje palete proizvoda koja pokriva različite grupe tržišta javne zabave, sastanaka manjih i srednjih obima, učionica, javnih prezentacija i kućnih bioskopa.

Kao predvodnik u inovativnim tehnologijama, BenQ nije štedeo napore u traženju istinitih boja i vizuelne udobnosti svojih projektora. Od objavljivanja vlastite tehnologije podudaranja boja 2004. godine, BenQ nije nikad usporio korak u razvoju kako bi ostvario neprekidni napredak u svojim projektorima po pitanju nijansi, zasićenja i intenziteta boja.

Leave a Reply