PC računari

BenQ debitovao sa ultra prenosivom, super tankom serijom projektora

BenQ je objavio puštanje u prodaji svoje nove serije CP270 projektora ultra lake težine od samo 1,5 kg koja je namenjena profesionalcima u pokretu i za korišćenje iz sobe u sobi.

Sa specifikacijama koje su idealno prilagođene za mala preduzeća i za aplikacije u serverskom protokolu, model CP270 karakteriše prirodna XGA (1024×768) rezolucija, 2000 ANSI lumena i odgovarajući kontrast od 1000:1. Pametne karakteristike i najmodernija oprema, koje pružaju veliki utisak u kvalitetu slike, lakoće upotrebe i ukupan trošak vlasništva, obuhvataju tehnologije DLP i BrilliantColor™ u vlasništvu firme Texas Instruments’®, 3D upravljanje bojom, kontrola oblika signala, Brza Automatska Pretraga koja je vodeća u industriji i brojne dodatke za prezentaciju. Spoljašnji izgled modela CP270 je moćan u istoj meri kao i njegova funkcionalnost, dizajniran da napravi perfektan i poliran utisak za poslovnog putnika današnjice.

Mali u veličini, veliki u prezentaciji

Upakovan u kompaktnoj veličini od 190 x 77.5 x 205 mm, model CP270 poseduje pun repertoar moći prezentacije. Hvaleći se sa većom gustinom rasvetljavanja nego kod LCD tehnologije, tehnologija DLP (digitalna obrada svetla) reprodukuje tekst, grafikone i fine detalje u definicijama koje su oštre kao žilet i lake za čitanje kod prezentacija sa puno podataka. Živahne slike sa jakim efektom su moguće pomoću DLS-ov dosledni intenzitet boje koje nikada ne blede, pomoću BenQ-ovog naprednog 6-segmentnog točku boja sa zlatnom proporcijom i sa obradom boje tehnologijom BrilliantColor, koja pojačava nivo osvetljenosti do 50% i nijanse srednjih tonova. Korisnici takođe mogu fino podesiti boje sa BenQ-ovim 3D upravljanje bojom – ekskluzivni napredak koji omogućava nezavisno podešavanje nijanse, zasićenosti i oštrine svih šest tonova boje na točku (crvena, zelena, plava, ljubičasta, bela i žuta boja) bez da se boje međusobno kompromituju.

Optimizirani unapred definisani režimi rada kao što je dinamičan, sRGB, bioskop, prezentacija i standard nadalje olakšavaju besprekorno gledanje. Svaki od 11 režima je specificičan svojim posebnim oblikom signala za stvaranje najboljeg vizuelnog iskustva bilo da je u pitanju igra, gledanje filma (sa specijalnim izborom za tamne filmove ili filmove sa puno boja), AutoCAD, PowerPoint ili bilo koje druge potrebe za projekciju.

I zato što je model CP270 namenjen korisnicima u pokretu, on je konstruisan za brzo postavljanje, za ekstremno laku upotrebu i za dugotrajnost. Prezentacije su spremne i brze sa tonom za uključeno/isključeno napajanje, Brzom Automatskom Pretragom (najbrža detekcija izvora u industriji sa samo 2 sekunde), OnScreen FAQ (najčešće postavljena pitanja na ekranu) i korekcijom boje na zidu, veliki pogodni dodatak za precizno reprodukovane boje kada ekran nije na raspolaganju. Prezentacije se vrše uglađeno sa brojnim pametnim karakteristikama: prezentacioni tajmer omogućava publici da sazna još koliko vremena je preostalo; zaključavanje tastera na panelu sprečava slučajno pritiskanje kontrolnih dugmada; a daljinski upravljač sa svim funkcijama stavlja sva podešavanja kao što su zamrzni sliku, digitalno zumiranje, linearnu perspektivu i tajmer na dlanu vaše ruke. Brzo hlađenje od 30 sekundi omogućava korisnicima da se brzo spakuju i da krenu prema sledećoj lokaciji. Plus, model CP270 je napravljen za okruženja sa mnogo prašine i za podešenja sa jakom upotrebom, dok njegov dizajn bez filtara eliminiše troškove gubitka vremena i novca u čišćenju i zamenu filtara.

Projektovanje slike u sofistiranom izdanju i sa klasom

Za profesionalce u pokretu je jednako važno i uglađena spoljašnost modela CP270, koja je dizajnirana da oslikava istu sofisticiranu i profesionalnu sliku kao što to čini i vlasnik luksuzne poslovne kartice. Gornja matirana srebrena strana je akcentovana fluidnim zaokruženjem podignutih linija u crnoj boji visokog sjaja, koja je uprkos staklenog sjaja veoma otporna na ogrebotine.

“Model CP270 je konstruisan da bude ultimativno naoružanje za profesionalca koji je uvek izvan kancelarije na poslovnim sastancima,” izjavljuje Manfred Wang, Direktor BenQ-ovog Centra za dizajn načina života. “On ima izuzetne performanse i izgleda neverovatno oštro. Njegov uglađen stil saopštava poliranu sofisticiranost koja je veoma odlučujuća za prvi poslovni utisak, tako da nosi istu ubedljivu otmenost do kraja sastanka sa svojim odličnim sposobnostima projekcije.”

Leave a Reply