PC računari

Brzi Verbatim prenosivi hard disk Store ‘n’ Go od 1Tb

Verbatimov novi prenosivi hard disk Store-n-Go nudi vrhunsko pohranjivanje podataka pomoću 3.0 „Super Speed” interfejsa. USB 3.0 nudi do deset puta brži prenos podataka od USB 2.0 (na osnovu brzine USB magistrale) i tako pruža izuzetno brz prenos podataka kada ste u pokretu.

Na ovom zaista prenosivom disku možete čuvati i nositi svoje digitalne fajlove i fajlove koji se tiču svakodnevnog posla. Njegov elegantni vitki dizajn mu omogućava da se lepo uklopi sa modernim stolom kao savršna pratnja vašeg laptopa ali omogućava i laku prenosivost.

Prenosivi hard disk Store n Go pokreće USB 3.0 magistrala (1 x USB 3.0 interfejs), ali je kompatibilan i sa svim USB 2.0 priključcima na stonom ili prenosivom računaru. Disku nije potrebno spoljno napajanje tako da ga je dovoljno  samo  priključiti. Store ‘n’ Go diskovi su u formatu FAT32, pa ih možete koristiti na sistemima Windows i Mac.

Radi dodatne bezbednosti, tu je  Nero BackItUp and Burn Essentials softver kako biste lakše napravili rezervnu kopiju podataka sa hard diska vašeg laptopa ili ličnog računara. BackItUp and Burn Essentials predstavlja tri aplikacije u jednoj. Možete napraviti rezervne primerke svih fajlova, direktorijuma i diskova kad god želite, a možete i zakazati automatsko arhiviranje u određeno vreme, radi dodatne bezbednosti. Nero Express vam pruža mogućnost rezanja fajlova na CD ili DVD, a pomoću opcije Nero RescueAgent možete povratiti fajlove u slučaju da dođe do njihovog oštećenja.

Softver Nero BackItUp and Burn Essentials je kompatibilan sa sistemima Windows XP, Vista, i Windows 7 (ali nije kompatibilan sa sistemom Mac ). Store ‘n’ Go diskovi imaju i softver za uštedu energije, Green Button koji zaustavlja okretanje hard diska kada se on ne koristi, što povećava efikasnost i štedi energiju.

Postoje tri opcije ‘podešavanja mirovanja’. Možete odrediti da se režim mirovanja uključuje posle 10 minuta korišćenja, ili u pomacima od po 10 minuta, do ukupno 120 minuta. Automatsko mirovanje diska možete odmah uključiti klikom na ikonu Green Button na desktopu, a možete i odrediti da disk nikada ne miruje („Never Suspend the Disk”).

Leave a Reply