PC računari

AMD Bullet Physics dodatak za Autodesk Maya 2011 softver

Danas je na Game Developer’s Konferenciji (GDC), AMD (NYSE: AMD) objavio tehničku demonstraciju Bullet Physics plagina za Autodesk® Maya® 2011 softver. Novi plagin je baziran na OpenCL™ industriskom standardu i na otvorenog koda Bullet Physics Endžinu.

AMD-ov Bullet Physics plagin za Autodesk Maya 2011 je dizajniran da kreatorima igara i 3D umetnicima pruži pristup Maya-nim sposobnostima kreativnog kreiranja interaktivne simulacije tkanine na velikom broju različitih radnih stanica i PC-ja, uključujući one bazirane na ATI FirePro™ profesionalnim grafičkim karticama i AMD CPU-ima, takođe i da ukloni tehnološke prepreke koja ograničavaju kreatore da kreiraju zapanjujuće igre i računarski kreiranu (CG) grafiku

“AMD je posvećen saradnji sa partnerima poput Autodesk-a na upotrebi industriskih standarda i softverskih rešenja otvorenog koda kojim se otvara novi svet živopisnog grafičkog iskustva,” kaže Dženet Macuda (Janet Matsuda), generalni menadžer AMD Profesionalne Grafike. “Ovaj novi plagin će kreatorima CG sadržaja dati otvoren put razvoja korišćenjem OpenCL-a i moćnog rešenja uključivanja fizičkog modela visokog kvaliteta koji pruža realističnu animaciju kretanja objekta u igrama ili na filmu.”

AMD javno demonstrira Bullet Physics plagin tehnologiju na AMD-ovom štandu na GDC 2011. AMD-ov GDC demo će biti prikazan na sistemu sa ATI FirePro(tm) V8880 profesionalnom grafičkom kartom, dizajniranom za korisnike radnih stanica koji zahtevaju vrhunsku vizuelnu fleksibilnost i najvišu moguću GPU računarsku snagu koju omogućavaju AMD Accelerated Parallel Processing (APP) tehnologija.

“Mi smo jako fokusirani na pružanje 3D umetnicima i kreatorima igara visokog nivoa interaktivnosti i vizuelne ralističnosti prikaza kako bi unapredili efikasnost kreativnih dizajnerskih odluka i kako bi im bila uvećana produktivnost,” objašnjava Kris Vejnu (Chris Vienneau), Maya Proizvodni Manadžer u Autodesk-u. “OpenCL i Bullet Physics Endžin su ključni element takve interaktivnosti. Ova rešenja pomažu da se tehnologija ukloni sa puta kreativnosti, i na kraju, krajnjem korisniku omogućavaju da uživa u mnogo realističnijem iskustvu.”

Lansiran 2009, Bullet Physics je otvorenog koda fizički simulator razvijen od strane AMD-a i Pixelux Entertainment-a, i dizajniran je da donese novi stepen realističnosti u igrama, simulacijama i popularnim aplikacijama na svim igračkim konzolama, PC-u i drugim hardverskim platformama.

AMD je takođe objavio nove drajvere za ATI FirePro™ Mobility profesionalnu grafiku dostupne na www.amd.com. Korisnici notbuk radnih stanica HP EliteBook 8740w i 8540w, zajedno sa korisnicima Dell Precision M6500 i M6400, će od sada na redovnom nivou imati pristup performansnim osveženjima i novim opcijama.

Game Developers Konferencija, je najveći svecki događaj namenjen iskučivo profesionalcima u igračkoj industriji. Ona se odvija u Moskone Centru u San Francisku, od 28. Februara do 4. Marta. Posetite AMD na štandu #924.

Leave a Reply