PC računari

Canon Europe proširenom ponudom rešenja doprinosi poboljšanju poslovnih performansi korporativnih odeljenja za reprografiku

Kompanija Canon Europe odlučno nastoji da pomogne korporativnim odeljenjima za reprografiku (CRD) da značajno poboljšaju svoje poslovne performanse širenjem svog portfolija digitalnih produkcijskih uređaja visokih performansi, namenskim rešenjima za procese i tok rada, kao i ponudom usluga razvoja poslovanja kreiranom prema jedinstvenim potrebama funkcionisanja CRD odeljenja.

Iako već značajno prisutna na CRD tržištu svojom bazom instaliranih crno-belih i kolor uređaja i uređaja za produkciju malog obima, kompanija Canon se posvećuje daljem produbljivanju nivoa razumevanja poslovanja i procesa od uticaja na CRD odeljenja sa ciljem optimizovanja svojih usluga za sadašnje i buduće korisnike.

Na osnovu serije fokus grupa i intervjua sa CRD korisnicima, Canon je od profesora Frenka Romana sa Ročester instituta za tehnologiju naručio nezavisno istraživanje globalnog CRD tržišta. Rezultati njegove studije prikazani su u detaljnom izveštaju pod nazivom „Korporativna reprografika: trendovi i prilike“. U pitanju je studija koja se nadovezuje na prvi Canonov izveštaj, objavljen u junu 2008. godine, koji je istražio promenljivu prirodu komercijalne štampe. Canon je ovu značajnu investiciju u istraživanje tržišta kapitalizovao korišćenjem prikupljenog znanja i informacija iz prvog izveštaja (Insight Report) za efikasniji pristup profesionalne korisnicima štampe – dostizanjem 30% tržišta digitalne kolor produkcije serijom imagePRESS uređaja tokom 18 meseci od plasmana proizvoda.

Dejvid Presket, direktor sektora za profesionalnu štampu u Evropi kompanije Canon Europe objašnjava: „Novi izveštaj i detaljan uvid u tržište daje nam neprocenjiv pregled izazova i mogućnosti sa kojima se susreću CRD odeljenja. Dok 90% organizacija smatra štampu ključnom za svoje poslovanje, primećujemo da preduzeća jednostavno ne koriste pun potencijal svojih CRD odeljenja. Znamo da postoji značajan prostor u domenu načina na koji CRD odeljenja mogu da upotrebe tehnologiju digitalne štampe radi bolje iskorišćenosti svog produkcijskog kapaciteta, povećanja obima i obuhvata poslova koji se obavljaju interno, kao i kako da poboljšaju kvalitet izlaza i vreme odziva. Štaviše, CRD odeljenja imaju priliku da povećaju vrednost koju donose svojim organizacijama tako što će proširiti ponudu usluga, predviđati i odgovarati na rastuće potrebe organizacija za sofisticiranim poslovanjem, dokumentovanjem prodaje i marketinga i sl.“

Od početka 2009. godine, Canon je napravio značajne korake za jačanje svoje posvećenosti CRD korisnicima, širenjem imagePRESS serije sa tri nova monohromatska uređaja imagePRESS 1110, 1125 i 1135. Ovi modeli dopunjuju već afirmisane modele imagePRESS 7000 VP, 6000VP i 6000, odgovarajući na potrebu CRD odeljenja za visokom produktivnošću i kvalitetom kolor i crno-bele štampe.

Nedavno lansirani „Helix Production Workflow“, proizvod Canonove strateške investicije u specijalizovanu kuću za razvoj softvera NTWare, od početka je razvijan da zadovolji potrebe korporativnih odeljenja za reprografiku koje se odnose na posebne automatizacije radnog toka, „web-to-print“ i štampu varijabilnih podataka (VDP). Ovaj proizvod dopunjuje Canonov već postavljen program „Workflow Program“koji se razvija i uključuje vodeće softverske alate i aplikacije.

Canon nastavlja sa razvojem programa „Essential Business Builder Program“ lansiranjem verzije 2. „Essential Business Builder Program“ je modularni konsultantski program kreiran za podršku korisnika profesionalne štampe u prelasku na digitalno. U sledećim mesecima, CRD korisnici će imati pristup posebno pravljenim modulima za podršku poslovnom razvoju koji uzimaju u obzir njihove specifične potrebe, pomažući im da potpuno kapitalizuju svoje digitalne investicije i razviju nove poslovne usluge koje će potvrditi njihovu vrednost u okviru matičnih organizacija.

Dodatno, Canon CRD korisnicima nudi i portfolio uređaja za štampu velikih formata koji isporučuju profesionalni kvalitet uz niske troškove, koji će im omogućiti da prošire svoju internu ponudu usluga na grafike i POS/POP primenu. Korporativna marketing odeljenja takođe mogu imati koristi od rešenja kao što je imagePRESS C1+, koji obezbeđuju pristupačan način produkcije visokokvalitetnog marketing materijala sa odličnom reprodukcijom boja i mogućnošću da koristi „čisti toner“ za postizanje vizualno fascinantnih efekata štampe.

Dejvid Presket dodaje: „Otkrića ovog istraživanja – u kombinaciji sa dijalogom i povratnim informacijama dobijenih od naših sadašnjih CRD korisnika – naglašavaju potencijal Canon-a da podrži korisnike u poboljšanju njihovih poslovnih performansi. Imamo prvoklasni portfolio rešenja za CRD koji obuhvata hardver, softver, konsalting i usluge, podržane opsežnim istraživanjem potreba CRD odeljenja i pristupom orijentisanim na korisnika. Sa ovom ponudom, i sa posvećenim i znalačkim timom, uvereni smo da ćemo ponovo postići značajne koristi koje smo doneli preduzećima za komercijalnu štampu i učiniti CRD odeljenja osnovom komercijalnog uspeha njihovih organizacija.“

Leave a Reply